مدیرگروه داروسازی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: درصد زیادی از آسیب‌های کووید ۱۹، ناشی از بیماری‌های زمینه‌ای افراد مبتلا است.

دارو

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، حسین خلیلی اظهار داشت: با شیوع کرونا، خیلی از افرادی که برای پیگیری بیماری زمینه‌ای خود در مراکز درمانی رفت و آمد می‌کردند. اما، به یکباره ترس از کووید ۱۹ باعث شد از پیگیری بیماری خود صرف نظر کنند و تبعات این تصمیم گیری‌ها خیلی خطرناک‌تر از آسیب‌های کرونا است.

وی با اشاره به روزهای ابتدایی شیوع کرونا در کشور، افزود: شاید روزهای اول که بیماری کرونا آمد خیلی از جهت امکانات و تجهیزات حفاظتی در بیمارستان‌ها شرایط خوبی نداشتیم، اما به مرور توانستیم این مشکل را تا حدود زیادی حل و فصل کنیم و حالا افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، باید بدانند که تبعات به تاخیر انداختن بیماری که دارند، بسیار خطرناک‌تر از عوارض کرونا است.

کدام دارو تاکنون در درمان بیماری کرونا موثرتر بوده است؟

خلیلی تاکید کرد: آنچه امروز شاهد هستیم، درصد زیادی از آسیب‌های کووید ۱۹ بابت افرادی است که بیماری زمینه‌ای دارند.

وی افزود: بیماران زمینه‌ای باید بدانند که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اقدامات حفاظتی، مشکلی بابت رفت و آمد به مراکز درمانی ندارند.

مدیرگروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در ارتباط با تجویز دارو به بیماران کرونایی که سابقه بیماری زمینه‌ای دارند، گفت: در مورد دارو درمانی کووید ۱۹ باید بسیار با احتیاط رفتار کنیم، چون کرونا یک بیماری است که تغییرات زیادی دارد.

خلیلی افزود: تجویز همزمان داروها ممکن است باعث آسیب جدی بیمار شود. به طوری که بیمار پیوندی که داروهای خاص و حیاتی مصرف می‌کنند، شرایط یکسانی با بیمار قلبی و…، ندارد. بنابراین، مدیریت دارو درمانی بر عهده داروسازان بالینی در بیمارستان‌ها است.

کد خبر 555368
منبع: مهر

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha