به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، از تمام امکانات پیشرفته آموزشی و تحصیلی تنها یک وایت برد کهنه و قدیمی دارند. اما از ادامه تحصیل ناامید نیستند، کلاسشان زیر سایه درخت بلوط در کوخ درویش احمد برپاست و معلم در همین محل به آنها علم میآموزد.
دانش آموزان این کوخها سالهای قبل در مدرسه روستای «برده بوک» استان کردستان تحصیل میکردند البته این روستا هم با ۲۰ خانوار جمعیت و ۱۰ نفر دانش آموز مدرسه نداشت و کانکس قدیمی محل تشکیل کلاسها بود.
امسال برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، جلوگیری از خطرات احتمالی راه و فاصله چهار کیلومتری روستای برده بوک با این کوخها، اهالی تصمیم گرفتند کلاس درس را در کوخ درویش احمد که در بین کوخ برده سپی و احمد رحیمی واقع شده، برگزار کنند.
آموزش و پرورش شهرستان بانه بنابر درخواست اهالی معلمی را برای آموزش به هفت دانش آموز پایه اول، دوم، چهارم، پنجم و ششم اختصاص داد و او هر روز از شهر بانه خود را به این مکان می رساند تا به دانش آموزانش علم بیاموزد.
مشکلات کوخنشینان
عضو شورای اسلامی روستای برده بوک که شورای کوخ های اطراف نیز است در این باره گفت: سالهای قبل دانش آموزان کوخهای اطراف روستای برده بوک در این روستا تحصیل میکردند اما امسال به درخواست اهالی، فرزندانشان در یکی از کوخ ها درس میخوانند.
خالد افتخاری افزود: اهالی کوخها درآمد بسیار کمی دارند، اهالی نسل به نسل در اینجا زندگی کرده و برخی کوخها بیش از ۶۰۰ سال قدمت دارد اما از بسیاری امکانات اولیه زندگی محروم هستند.
وی اظهار کرد: امسال برای اجرای برنامههای عمرانی روستای برده بوک و کوخهای اطراف ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار اختصاص یافته که این اعتبارات با خودیاری مردمی در فاز نخست برای ساماندهی فاضلاب روستایی هزینه شد و فاز دوم نیز سال آینده اجرا میشود.
افتخاری ادامه داد: روستای برده بوک و کوخهای اطراف ۱۵۰ نفر جمعیت و ۱۷ دانش آموز دارند که امسال آموزش و پرورش ۲ معلم به این منطقه اختصاص داد یکی از معلم ها در روستای برده بوک و یکی هم در کوخ درویش احمد به دانش آموزان آموزش میدهند.
عضو شورای اسلامی روستای برده بوک یادآور شد: با پیگیریهای انجام شده از طرف شورای اسلامی و دهیاری روستا قرار شد یک واحد کانکس بعنوان کلاس درس برای این دانش آموزان اختصاص داده شود اما تاکنون این وعده عملی نشده و کلاس درس همچنان در فضای باز برپاست.
وی تاکید کرد: جاده روستا و کوخ ها شرایط بسیار نامناسبی دارد و در مسیر جاده برده بوک بیش ۱۲ روستا قرار دارد که گذر از این مسیرها بسیار سخت و در فصل زمستان ناممکن است.
این در حالی است که مسئولان آموزش و پرورش و نوسازی مدارس شهرستان بانه در خصوص وضعیت کلاسهای درس کوخ ها و تخصیص امکانات و تجهیزات به آنها پاسخگو نیستند.
نظر شما