به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، رئیس آتشنشانی شهر بجنورد گفت: در بجنورد نقشه خطر شهری وجود ندارد اگر هم وجود داشته باشد به صورت جزیزهای از سوی دستگاه تهیه شده و به صورت یک نقشه کلی تدوین نشده است. از سوی دیگر نقاط امن شهر به هنگام بروز حوادث مشخص نشده است تا مردم در چنین زمانهایی بتوانند در آن نقاط پناه بگیرند و یا به صورت موقت ساکن شوند. در واقع زمانیکه این نقاط شناسایی شوند از طریق سنگفرش در پیاده روها و یا به شیوههای مختلف به مردم آگاهسازی میشود که اگر آن مسیر را طی کنند به آن نقاط امن خواهند رسید.
مجید گریوانی با اشاره به اینکه هنگام وقوع حوادثی همچون زلزله و یا سیل امکان اینکه مردم محل زندگی خود را از ترس اینکه به خود منزل و یا وسایل آنها در منزل آسیبی رسیده شود، ترک کنند، خیلی کم است، بیان کرد: این افراد ممکن است در حیاط منزل و یا کوچه برای مراقبت از وسایل چادر بزنند، در نتیجه بهتر است برای مدیریت بهتر در هر محلهای فضای سبزی احداث شود، که در چنین مواقعی افراد آن محله هم بتوانند از آن برای اسکان استفاده کنند و هم از اسباب و اثاثیه خود مراقبت کنند. یکی از مهمترین مشکلاتی که ممکن است هنگام بروز حوادث طبیعی در شهر رخ دهد مسدود شدن مسیرهای شریانی به سوی تهران، مشهد و اسفراین به علت بروز ازدحام است، چراکه از هر مسیری که شهروندان بجنوردی بخواهند از شهر خارج شوند به مسیرهای خروجی شهر به سوی تهران، مشهد و اسفراین منتهی میشوند.
رئیس آتشنشانی بجنورد به مناطق حواشی و بافتهای قدیمی هسته مرکزی شهر اشاره کرد و گفت: عرض کوچههای این مناطق کمتر از چهار متر است و در صورت بروز زمین لرزهای با قدرت زیاد و ریزش آوار، این کوچه و خیابانها مسدود شده و امکان تردد خودروهای آتشنشانی برای امدادرسانی وجود ندارد. همچنین بیشتر المکهای گاز در بجنورد از قطع کن استاندارد برخوردار نیستند و امکان نشت گاز به هنگام حوادثی همچون زلزله وجود دارد.
نظر شما