به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، برنامه رادیویی «راش لیمبو» (یکی از مجریهای محافظهکار برنامههای رادیویی) متن کامل مصاحبه چند روز پیش با «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا را روی وبسایت خود قرار داده است.
چند روز پیش بخش کوتاهی از این مصاحبه که در آن ترامپ با الفاظی رکیک درباره ایران صحبت کرد مورد توجه رسانهها قرار گرفت.
با این حال ترامپ در این مصاحبه ادعاهای بیشتری درباره ایران مطرح کرده و از جمله گفته ایران به خاطر اقدامات او «ورشکست» شده و در صورت پیروزیاش در انتخابات، ظرف یک ماه «توافق فوقالعادهای» میان دو کشور شکل خواهد گرفت.
ترامپ در این مصاحبه گفت: «اگر من برنده شوم، ظرف یک ماه توافق فوقالعادهای با ایران خواهیم کرد. بدجور دلشان میخواهد من ببازم، ولی اگر برنده شوم...»
راش لیمبو با قطع سخنان ترامپ از او پرسید منظورش، توافق فوقالعاده با ایران در چه زمینهای است؟ ترامپ پاسخ داد: «[توافق بر سر] نداشتن سلاح هستهای.»
رئیسجمهور آمریکا سپس گفت: «فراموش نکنید در حوزه تروریسم چه اتفاقی افتاده. ایران کشور بسیار ثروتمندی بود که اوباما ۱۵۰ میلیارد دلار به علاوه ۱.۸ میلیارد دلار پول نقد در اختیارش قرار داده بود. کشور بسیار ثروتمندی بود و حالا آنها کشور بسیار فقیری هستند.»
ترامپ در ادامه خاطرنشان کرد: «و بزنم به تخته، سازمانهای تروریستی مثل سابق نمیجنگند. میدانی چرا؟ چون پول ندارند، چون ایران ورشکست شده. ایران به خاطر من، به خاطر تحریمها و مسائل دیگر ورشکست شده.»
رئیسجمهور آمریکا بار دیگر تهدید خود مبنی بر اینکه اگر ایران اقدامی علیه آمریکا انجام دهد با پاسخ «۱۰۰۰ برابری» آمریکا روبهرو خواهد شد، تکرار کرد.
او گفت: «آنها [ایرانیها] میدانند اگر کاری علیه ما انجام دهند بهای آن را با یک مشکل ۱۰۰۰ برابری خواهند پرداخت. آنها با تفاوت ۱۰۰۰ برابری روبهرو خواهند شد، چون میدانند ما چیزهایی داریم که قبلاً هرگز نداشتیم. اوضاعمان هیچوقت مثل الان نبود و ایران این را میداند.»
رئیسجمهور آمریکا اضافه کرد: «به آنها اخطار دادهایم که اگر (...[استفاده از الفاظ رکیک]) و کار بدی با ما انجام دهیم بلایی سرتان میآوریم که سابقه نداشته و آنها این را میدانند. ولی در اینجا یک مسئله وجود دارد: آنها دیگر ثروتمند نیستند و صدها میلیون دلار به حماس و تمامی دیگر گروههایی که این مشکلات را ایجاد کردهاند پول نمیدهند.»
دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریمها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاستهایی تحریکآمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.
ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.
در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده میگذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر از سوی گروههای مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.
منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بیمورد تنشها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کردهاند.
نظر شما