به گزارش همشهریآنلاین به نقل از مهر، سرپرست هیئت باستانشناسی تپهاشرف اظهار کرد: قرار بود شهرداری کلانشهر اصفهان در راستای توسعه پروژه تپهاشرف با ما همیاری کند که متأسفانه هنوز و پس از گذشت یکی دو ماه از کشفیاتی بسیار مهم در این محل ا ز دوره اشکانی تحرک خاصی انجام نشده و در مرحله نامهنگاری ماندهایم. پیشنهاداتی به مدیریت شهری در راستای توسعه پروژه تپهاشرف مطرح کردهایم که هنوز اقدام خاصی در این ارتباط انجام نشده است. هفت مرحله کاوش در این منطقه انجام شده، مهمترین یافتهها در فصل اخیر کاوش تپهاشرف شامل سه تدفین در گورستان اشکانی، گور خمره، کارگاههای فلزکاری و عصارهگیری میوه است که گمانهزنیها از وجود شهر اشکانی در این محل حکایت دارد.
وجود بخش صنعتی و گورستانی اصفهان در عهد اشکانی
علیرضا جعفریزند افزود: شواهد کاوشهای فصل هفتم بر وجود بخش صنعتی و گورستانی اصفهان در عهد اشکانی در تپهاشرف اصفهان حکایت دارد. تپهاشرف، بخشی از تاریخ ارزشمند اصفهان عهد اشکانی است، محوطه تپهاشرف وسیع و گسترده است و ۵۰۰ مترمربع از ضلع شمالی تپهاشرف تا پل شهرستان شامل خانه، گذر و خیابان است که به احتمال قوی آثار مهمی در دل آن نهفته و مدفون است.
احتمال از میان رفتن آثار دوره اشکانی در فعالیتهای عمرانی منلطق مسکونی
وی بیان کرد: بخش اعظم سایت تپهاشرف مسکونی است و ممکن است این آثار مدفون شده ارزشمند دوره اشکانی بر اثر فعالیتهای عمرانی از میان برود، البته این نکته مثبت درباره مکان تپهاشرف وجود دارد که به علت جانمایی در مرکز شهر، این مکان کمتر در معرض دستاندازی سوداگران میراث فرهنگی است. لازم است منطقه تپهاشرف تا پل شهرستان به سایت موزه تبدیل شود و با جابهجایی نمایشگاه بینالمللی اصفهان، سالن سخنرانی و موزه تپهاشرف ایجاد شود. پروژه سایتموزه تپهاشرف میتواند علاوه بر معرفی پیشینه تاریخ کهن اصفهان میتواند در جذب گردشگری بسیار مؤثر باشد.
مکانی همچون موزه هگمتانه برای تپهاشرف ایجاد شود
جعفریزند با بیان اینکه یافتهها و کشفیات اخیر تپهاشرف برای مرمت، تحویل ادارهکل میراث فرهنگی اصفهان شده است، اظهار کرد: لازم است کشفیات مرمت شده از تپهاشرف در مکانی به نمایش در بیاید که امیدواریم این مکان همچون موزه هگمتانه در همدان، موزهای در جوار تپهاشرف باشد.
نظر شما