این موضوع را فدراسیون دانشمندان آمریکایی (Federation of American Scientists) در وبسایت خود اعلام کرده است.
گزارش دانشمندان حاکی از آن است که پایگاههای اتمی آمریکا در اروپا از سیستم امنیتی اطمینانبخشی برخوردار نیستند، به خوبی محصور نشدهاند، نگاهبانان آنها آموزش مناسبی را ندیدهاند و دیگر اینکه ساختمانهای پایگاهها استحکام لازم را ندارند.
به گزارش دوچوله، به دلیل این نقصهای خطرآفرین، ارتش آمریکا تصمیم گرفته است که برخی پایگاههای اتمی خود را در اروپا برچیند و سلاحهای اتمی را در تعدادی پایگاه مستقر سازد که با معیارهای ایمنی پنتاگون میخوانند. به احتمال بسیار یکی از مراکز استقرار کلاهکهای اتمی آمریکایی در اروپا پایگاه هوایی بوشل (Büchel) واقع در آیفل (در غرب آلمان) خواهد بود.
یک موشک قارهپیمای آمریکایی نوع تیتان ۲، در سیلوی زیرزمینی آن
واکنش اپوزیسیون آلمان
به دنبال انتشار خبر ناامن بودن زرادخانهی اتمی آمریکا در اروپا، در حزبهای اپوزیسیون و نیز حزب سوسیالدموکرات، برچیدن پایگاههای اتمی آمریکا به خواست روز تبدیل شد.
گیدو وستروله(Guido Westerwelle)، رئیس حزب دموکراتهای آزاد (لیبرال) و رهبر فراکسیون این حزب در مجلس مرکزی آلمان (بوندستاگ) گفت که سلاحهای اتمی انباشته در آلمان، بقایای دوران جنگ سرد هستند و باید برچیده شوند.
وستروله از دولت آلمان خواسته است که هر چه سریعتر با دولت ایالات متحده به مذاکره پرداخته و در صدد رفع مشکل برآید. از نظر وستروله برچیدن پایگاههای اتمی آمریکایی در آلمان میتواند همچون نشانهای برای تلاش نوینی در اروپا به منظور خلع سلاح جهانی باشد.
یورگن تریتین (Jürgen Trittin) نیز خواهان برچیده شدن پایگاههای اتمی از خاک آلمان شده است. او که معاون ریاست فراکسیون حزب سبزها در بوندستاگ است، معتقد است که دولت آلمان بایستی از برنامهی مشارکت اتمی عقبنشینی کند. در این برنامه، که زیر نظر ناتو است، پیشبینی شده که آلمان در یک جنگ هستهای، که ناتو یک طرف آن باشد، مشارکت خواهد داشت.
گرگور گیزی (Gregor Gysi)، رئیس فراکسیون حزب چپ در بوندستاگ به خواست برچیدن پایگاههای اتمی اکتفا نکرده و خواهان اوراق کردن سلاحهای هستهای شده است.
واکنشهای حزبهای حاکم
دولت فعلی آلمان یک دولت ائتلافی است. دو حزب بزرگ سوسیالدموکرات و دموکرات مسیحی (همراه با جفت بایری آن حزب سوسیالمسیحی) ائتلاف حاکم را ایجاد کردهاند. این دو حزب در قبال مسئلهی پایگاههای اتمی موضع یکسانی ندارند.
حزب سوسیالدموکرات خواهان برچیدن پایگاههاست. نیلز آنن (Niels Annen)، که از کارگزاران این حزب در حوزهی سیاست خارجی است، گفته است که برچیدن پایگاههای اتمی، مذاکرات در زمینهی خلع سلاح را یک گام بلند پیش خواهد برد.
حزبهای متحد دموکراتمسیحی و سوسیالمسیحی برخلاف بقیه فکر میکنند. آنان معتقدند که بایستی همچنان به استراتژی وحشتزایی، که ایجاد ترس از طریق انباشتن سلاحهای اتمی است، وفادار بود. اکارت فن کلـِدِن (Eckart von Klaeden) سخنگوی فراکسیون احزاب مسیحی در امور خارجی گفته است که طبعا بایستی امنیت پایگاهها اطمینانبخش باشد، ما اما نمیتوانیم از آنها صرفنظر کنیم، تا زمانی که در جهان سلاح هستهای وجود دارد. آنها از ما محافظت میکنند.
تست حساسیت در جامعهی آلمان
اینکه اختلاف نظر دو حزب ائتلافی بر سر پایگاههای اتمی آمریکا بالا گیرد و بر جو کابینه تأثیر گذارد، بستگی به حساسیت جامعهی آلمان به خبر تازه در مورد ناامنی پایگاهها دارد. آلمانیها زمانی حساسیتی مثالزدنی به سلاحهای اتمی داشتند. تظاهرات صلح در آلمان در دهههای ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۰ شهرت جهانی دارند. در این تظاهرات از همهی قشرها شرکت میکردند. حساسیت هنوز پابرجاست و ممکن است خبر تازه، تکان تازهای به جنبش صلح بدهد.