محقق ایرانی دانشگاه کمبریج از تولید گلوله‌های نانو خبر داده است که گرمای زیادی دارد و می‌تواند پس از ورود به درون سلول‌های سرطانی آن‌ها را از درون نابود کند.

گلوله نانويي

به گزارش همشهری آنلاین، مهر به نقل از نیواطلس، فناوری نانو کاربردهای گسترده‌ای در علم پزشکی دارد و حالا محققان می‌خواهند از آن برای نابودی سلول‌های سرطانی استفاده کنند. این فناوری این بار برای مقابله با یکی از سرطان‌های بدخیم به نام مزوتلیوما مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مزوتلیوما یک نوع سرطان بدخیم و نادر است که منشا آن سلول‌هایی به نام مزوتلیوم هستند. سلول‌های مزوتلیوم سازنده پرده‌های پوشاننده ریه‌ها، قلب و فضای شکم هستند. اکثر کسانی که دچار مزوتلیومای ریوی می‌شوند، در تماس طولانی با آزبست (پنبه نسوز) قرار داشته‌اند.

سلول‌های سرطانی خودشان را نابود می‌کنند

نانوذراتی که برای نابودی سلول‌های سرطان مزوتلیوما به کار می‌روند از جنس طلا هستند و از توانایی خوبی برای نفوذ به درون سلول‌های سرطانی و گرم کردن شدید آنها با هدف نابودی این سلول‌ها برخوردار هستند.

به گفته دکتر ارسلان آزاد پژوهشگر دانشگاه کمبریج، نانوذرات طلایی مذکور دارای سیلندرهای باریک نقره‌ای هستند که پهنای آن‌ها تنها به اندازه یک هزارم موی انسان است. رسوب طلا در این سیلندرهای باریک باعث ذوب نهایی نقره می‌شود. این ترکیب بعد از ورود به سلول‌های سرطانی توسط آنها جذب شده و تابانده شدن لیزر به این مجموعه موجب ایجاد گرمای زیاد وتخریب دی ان ای سلول‌های سرطانی می‌شود.

وی می‌افزاید: مزیت دیگر این روش نفوذ عمیق به درون سلول‌های سرطانی بدون تخریب بافت‌های اطراف است. می‌توان امیدوار بود که در آینده این روش درمانی برای درمان انواع بدخیم سرطان مورد استفاده قرار بگیرد.

کد خبر 560758
منبع: مهر

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha