به گزارش همشهری آنلاین این کتاب از آن جهت اهمیت دارد که روایت تنها چهره سیاسی در رده های بالای نظام جمهوری اسلامی است که خاطرات ودیدگاههای خود را درباره وقایع انقلاب تا یکی، دو سال قبل انتشار داده است.
ویژگی مثبت کتاب صراحت بیان آقای ناطق نوری در بیان برخی نقطه نظرات است که از جمله آنها می توان به دوران تصدی وزارت کشور و ماجرای کمیته و اینکه باید زیر نظر وزارت کشور باشد، اشاره کرد.
بافت و ساخت کتاب نشان می دهد که خاطرات ابتدا ضبط و سپس تنظیم و ویراستاری شده است.
خاطرات نویسنده با توجه به حضور وی در ساختار اصلی تصمیم گیری نظام و اطلاعات ذی قیمتی که درذهن و ضمیرشان نقش بسته است، خواننده کنجکاو را ارضاء نمی کند و این البته از معایب این گونه خاطره نویسی است، به همین دلیل است که خواننده دراین کتاب هرچه به رخدادهای زمان حال نزدیک تر می شود، اطلاعاتی دریافت می کند که میتواند آن را در روزنامه های آن دوران و یا از زبان مدیران پایین تر هم بشنود. بخشهایی از خاطرات رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی که به سالهای دورتر حیات سیاسی وی بازمی گردد، (به دلیل آنچه که مورخان فاصله گرفتن شخص از موضوع می نامند) نکات بکرتری دارد، تا آن بخش از خاطرات از دو دوره ریاست مجلس شورای اسلامی.
خواننده نکته یاب انتظار دارد که آقای ناطق نوری به عنوان سیاستمداری که در محرمانه ترین نشستها و تصمیم گیریهای سران نظام حضور داشته است، اطلاعات تازه تری عرضه کند و اندکی هم از پشت پرده سیاست را واگوید، اما این انتظار کمتر به سر می رسد.
برای نمونه اطلاعاتی که ایشان درباره دادگاه میکونوس، قتلهای زنحیره ای یا شکلگیری کارگزاران ویا نحوه مواجهه مجلس چهارم با دولت آقای هاشمی می دهد بیشتر همان چیزهایی است که در خود مجلس گذشته است و خواننده چیزی از جلسات غیر علنی این دوران که به تناسب برخی رخدادها برگزار شد و یا توضیحات وزرا در جلسات غیرعلنی در نمی یابد. بر همین بنیاداست که مورخین معتقدند باید حد اقل دو دهه از ماجرایی بگذرد تا فرد خاطره نویس بتواند با آزادی افزونتری نسبت به وقایع اظهار نظر کند.
شاید این کتاب طلیعه ای باشد برای یک گفت و گو ی اساسی بامحوریت پرداختن بسیار جزیی تر به مسائل و حوادثی که جناب ناطق در آنها حضور و بروز داشتند.
جلد دوم خاطرات حجت الاسلام ناطق نوری را مرتضی میردار تدوین و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی به بازار کتاب عرضه کرده است