به گزارش ستاد خبری دومین جشنواره ملی دانشجویی دختران آفتاب، محمدصادق مفتح در دیدار با اعضای شورای مرکزی این جشنواره با اشاره به اینکه درباره مسئله حجاب تاکنون کار اصولی و اساسی انجام نگرفته است، افزود: مد، سلیقه و ذائقه را عوض میکند، اما هنوز در این زمینه کاری انجام نشده است.
طراحی لباس در دانشگاهها
مفتح اعلام کرد: دانشگاهها میتوانند با انجام کارهای تحقیقاتی و ایجاد آفرینشهای هنری خلأ موجود در مد و طرحهای متنوع را در بین اصناف پوشاک و لباس پر کنند.
وی ادامه داد: مسئله حجاب با کارهای مقطعی و کوتاه مدت حل نخواهد شد و نیاز به نهادی دارد که دائما پیگیر این موضوع باشد و در این خصوص جریانسازی کند.
مفتح اظهار داشت: با توجه به اهمیت و حساسیت مسئله حجاب، همچنین گستردگی کار در این زمینه، جامعه نیازمند انجام فعالیتهای علمی و تحقیقاتی درخصوص حجاب است تا بتوانیم با کار بلندمدت و در نهایت فرهنگسازی تغییرات مثبت و چشمگیری را شاهد باشیم.
معاون بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی نبود آگاهی و آموزش در میان مردم را از دلایل بدحجابی در جامعه عنوان کرد و یاد آور شد: ما میتوانیم با برگزاری جشنوارههای متعدد و تشکیل نهادهای مستمر توسط همین جشنواره به آموزش و فرهنگسازی در میان مردم اقدام کنیم.
مفتح تصریح کرد: در مورد حجاب متخصصان باید مرز بین حجاب و بیحجابی را شناسایی کنند، ضمن اینکه نهادها و ارگانهایی که در این زمینه کار میکنند باید رویکردشان را به سمتی سوق دهند که در دام افراط و تفریط نیفتند؛ چرا که دامنه موضوع حجاب از موسیقی بسیار گستردهتر و جدیتر است.
انتشار مجله مد
وی همچنین به اجرای طرح جلوه حجاب اشاره و خاطرنشان کرد: برای ساماندهی مد در کشور در حال حاضر طرح جلوه حجاب در ۶۰۰ فروشگاه در استانهای تهران، اصفهان و شیراز در حال اجراست که با توجه به ساز و کار بازار، لباسهایی با استانداردهای اسلامی به مشتریان عرضه میکنند اما قطعاً این کار کافی نیست و در این خصوص باید ۲ کار اساسی دیگر انجام شود؛
یکی انتشار مجله مد به دور از بحثهای سنگین علمی و با هدف پرداختن به موضوع مد و طرح لباس است که با وجود اعلام حمایت وزارت بازرگانی از انتشار این نشریه در تیراژ ۵ هزار نسخه، برای شروع کار هنوز استقبالی نشده و مورد دوم نمایش زنده لباس است که در ۲ سال اخیر در جشنواره زنان سرزمین من با استقبال چشمگیری روبهرو شده است.
مفتح ساماندهی طراحان لباس را ضروری دانست و ادامه داد: در حال حاضر رهاترین گروه در کشور طراحان لباس هستند که هر چه زودتر باید ساماندهی شوند و با تشکیل جامعه طراحان لباس و سازمان نظام طراحی بر عملکرد آنها نظارت شود.