محققان دانشگاه هاروارد برای مقابله با تومورهای عامل سرطان ریه روش جدیدی را ابداع کرده‌اند و برخی یاخته‌های خونی را با نانوذرات دارویی پوشانده‌اند.

یاخته‌های خونی

به گزارش همشهری آنلاین، مهر به نقل از نیواطلس، تومورهای سرطانی معمولاً به سرعت در بدن پخش می‌شوند و یکی از مقاصد اکثر آنها ریه انسان‌هاست. پژوهشگران روش تازه‌ای را برای مقابله با این تومورها ابداع کرده‌اند که مبتنی بر اتصال داروهای ایمنی‌زا به گلبول‌های قرمز خون از طریق طراحی یک پوشش نانویی دارویی است.

تومورهای سرطانی معمولاً بعد از استقرار در بخشی از بدن تکثیر و باز توزیع خود در نقاط دیگر را آغاز می‌کنند. آنها برای این کار از جریان خون افراد استفاده می‌کنند و به بافت‌های مختلف بدن نفوذ می‌کنند. گستردگی توزیع این تومورها موجب می‌شود عمل جراحی برای از بین بردن آنها نیز گاهی مؤثر نباشد.

درمان سرطان با داروی قدیمی مالاریا

از همین رو استفاده از پوشش نانودارویی برای نابودی تومورهای سرطانی مخفی شده در ریه می‌تواند از گسترش آنها و آلوده کردن بخش‌های بیشتری از بدن جلوگیری کند. این روش جدید جایگزینی مناسب برای شیمی درمانی نیز هست که ممکن است به بافت‌های حساس ریه نیز آسیب بزند. انتظار می‌رود بعد از تکمیل آزمایش‌ها و بررسی‌ها بر روی این روش درمانی استفاده گسترده از آن نیز ممکن شود.

یکی از داروهایی که در این نانوذرات به کار گرفته شده، پروتئینی موسوم به CXCL۱۰ است که توجه سلول‌های ایمنی بدن را به مهاجمان بالقوه مانند تومورهای سرطانی جلب می‌کند و سرعت و زمان مقابله با آنها را ارتقا می‌بخشد.

کد خبر 566015
منبع: مهر

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha