به گزارش همشهریآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مشکلات فاضلاب برخی شهرهای خوزستان کماکان ادامه دارد و این در حالی است که این استان طی ۲ سال اخیر بارانهای بیسابقهای را تجربه میکند که گاها همراه با سیلاب و طغیان رودخانههاست. در اواخر زمستان و اوایل فصل بهار؛ پس از نوروز سال ۹۸، ورود آب رودخانه به روستاهای خوزستان به خصوص در سوسنگرد، خسارتهای زیادی را متوجه مردم و دولت کرد. همچنین رودخانه کارون، پرآبترین و طولانیترین رود ایران با ورود به مناطق مسکونی و محل عبور و مرور و تردد خودروها، تمام جادههای ساحلی را زیر آب برد.
گرچه بسیاری از فعالین محیطزیست میگویند؛ شهرداری به حریم کارون تجاوز کرده است و طبیعت نیز حق (مسیر) خود را مجدد از انسانها بازپس ستاند. به هر حال، حالا بیش از یک سال از آن حوادث میگذرد و در حال وارد شدن به دومین سالگرد این رخدادهای طبیعی هستیم که با بیتدبیری انسانها، مشکلات را دوچندان کرده است، اما امسال نیز با ورود به فصل پاییز و آغاز بارشها، مشکلات آبگرفتگی و ورود آب و فاضلاب به منازل مردم، گریبان بسیاری از شهروندان خوزستانی را گرفته است.
خیابان یکی از مناطق اهواز؛ غرق در آب
ورود سامانههای بارشی به استان خوزستان از اواخر هفته اول آذر ماه سال ۹۹ آغاز شد، در حالی که از ۴ روز پیش از آن اعلام وضعیت اضطراری شده بود. باران تا ۳ روز ادامه یافت و باعث شد، میزان بارندگی در بندر ماهشهر به ۱۰۷ میلیمتر برسد و بیشترین سطح را در استان به ثبت رساند. همچنین آبگرفتگی و باران سیلابی چندین شهر خوزستان و تمام شرکتهای منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر ماهشهر را به تعطیلی کشاند.
ورود آب به منازل در ماهشهر
در بندر ماهشهر نیز معابر و محلهها دچار آبگرفتگی بودند و در فضای مجازی نیز تصاویری موجود نشان میداد آب به برخی از خانههای مردم ورود کرده است. این اتفاقات ناگوار در حالی رخ میدهد که شهروندان شهرکهای این منطقه نسبت به بیتوجهی مسئولان به مشکلات آنها معترض هستند.
تخلیه آب از خانهها در بندر امام(ره)
محسن بیرانوند، فرماندار بندر ماهشهر در خصوص آخرین اقدامات انجام شده پس از وقوع بارندگی گفت: از همان ساعات اولیه وقوع بارندگی مجموعه اقداماتی برای تخلیه آب از خانههای مردم صورت گرفت و تعدادی دستگاه پمپ جدید به ظرفیت شهر بندر امام خمینی(سربندر) افزوده شده تا خروج آب از شهر شتاب بیشتری پیدا کند.
لزوم ساخت کانالهای دفع آبهای سطحی در بندر امام
فاضل عبیات، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان پیشتر در مورد وضعیت شهر بندر امام گفته بود: بارندگیها فراتر از انتظار بوده و به همین علت این شهر دچار آبگرفتگی گسترده در سطح معابر شد. اگرچه نبود کانالهای دفع آبهای سطحی باعث تشدید مشکلات و دشوارتر شدن تخلیه آب از مناطق این شهر شد که لازم است طرحهایی برای حل این مسئله به اجرا در آید.
زیبایی باران با وجود ایجاد مشکلات
مهسا شهسواری یکی از ساکنین بندر امام که محلیها همچنان آن را سربندر مینامند، گفت: هر زمان که بارندگیها شروع میشود، تمام وسایل برقی و الکتریکی را جمع میکنم و با خانواده به منزل مادرم میرویم، اما این دفعه میزان بارش زیاد بود و موجب شد برخی وسایل از جمله یخچال و فریزر خانه دچار مشکلات فنی شوند. هر چند باران آنقدر زیبایی دارد که نمیتوان به علت این مسئله، از باریدنش ناراحت شد.
یاریرسانی در بندر ماهشهر ادامه داد
گروههای امدادی همچنان پس از گذشت چند روز از بارندگیها در نواحی مختلف خوزستان در حال یاریرسانی به مردم هستند. شرکتهای پتروشیمی که باید نقش مهمی را در زمینه کمک به مردم آسیبدیده ایفا کنند، خبر از توزیع غذای گرم میان این افراد میدهد.
محمود عربی، فرمانده پایگاه مقاومت بسیج سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با بیان اینکه طبخ و توزیع غذای گرم بین آسیبدیدگان ناشی از بارندگیها، در شورای راهبردی شرکتهای منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به تصویب رسید، افزود: هزینه این اقدامات از محل اعتبارات همین شورا و توزیع آن نیز با هماهنگی بخشداریهای مربوطه و قرارگاههای مرکزی سپاه پاسداران به دست گروههای جهادی انجام میپذیرد.
وضعیت پس از بارش باران در اهواز چطور است؟
کلانشهر اهواز، مرکز استان خوزستان هم از آبگرفتگی معابر و منازل طی بارشهای اخیر در امان نماند و خانه بسیاری از مردم در آب فرورفت. صادق حقیقی پور، مدیر عامل آبفای استان خوزستان پیشتر در مصاحبهای گفته بود که مشکلات فاضلاب اهواز به زودی برطرف میشود، اما نیازمند زمان است. موسی شاعری، شهردار اهواز، پس از بارندگیها در یک گفتگوی زنده تلویزیونی از مردم آسیبدیده عذرخواهی کرد.
وضعیت امدادرسانی به مردم خوزستان از زبان مسئولان هلالاحمر
مهدی ولیپور، رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر کشور که به منظور بررسی کمکرسانی به مردم آسیبدیده از بارندگی در خوزستان به این استان سفر کرد، اظهار کرد: در اثر بارندگیهای اخیر ۸ استان از جمله خوزستان درگیر آبگرفتگی شدند که در ۱۵ شهرستان، آب درون منازل ورود کرد. اهواز، بندر ماهشهر و بندر امام دچار بیشترین آبگرفتگی شدند که وظیفه جمعیت هلالاحمر، انتقال مردم به نقاط امن، اسکان، تغذیه اضطراری و انتقال بیماران به مراکز درمانی در صورت نیاز است که از سوی همکاران ما انجام شد و به ۵ هزار و ۵۰۰ نفر در کل استان خدماترسانی انجام گشت و بیش از ۵۰۰ نفر نیز به صورت اضطراری اسکان یافتند. وظیفه جمعیت هلالاحمر به خوبی در استان انجام شده و مشکل به خصوصی وجود ندارد.
هلالاحمر در حال کمکرسانی به مردم آسیبدیده از بارشها
علی خدادادی، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان خوزستان نیز با بیان اینکه شدت بارندگیها با توجه به پیشبینیهای هواشناسی زیاد بود، گفت: طی بارشهای چند روز گذشته، ۱۵ شهر استان و مناطق روستایی و عشایری دچار مشکلاتی شدند و جمعیت هلالاحمر به منظور کمکرسانی و حمایتهای امدادی ۴ پایگاه یاریرسانی برپا کرد. بسیاری از مردم آسیبدیده از بارشها در مدارس و حسینیههای شهرستان ماهشهر ساکن شدند و بیش از ۳۶ گروه امدادرسانی برای کمک به افراد گرفتار در آب، راهی مناطق مختلف خوزستان شدند که بستههای غذایی ۷۲ ساعته و لوازم بهداشتی مورد نیاز در اختیار افراد قرار گرفت تا فعلا به صورت کوتاهمدت احتیاجات مرتفع گردد. با تلاشی که از سوی مسئولین استانی برای رفع آبگرفتگیها انجام میشود، زمینه برای بازگشت افراد به منازل خود فراهم میشود و مردم میتوانند به زندگی عادی خود بازگردند، ضمن آنکه خسارت لوازم شهروندان، شناسایی و نیازها تا حد امکان برطرف میشود.
صحبتهای مردم از آبگرفتگی منازل در منطقه کمپلو
یکی از افراد ساکن در خیابان شهید زکیزاده در منطقه کمپلوی شهرستان اهواز گفت: آب از معابر به منزل ما ورود کرد و باعث شده تا فرشها و برخی از وسایل الکتریکیمان در آب فرو بروند. حالا چندین روز است که درگیر این مسئله هستیم و تقاضا داریم کمکها برای رفع این مشکلات افزایش یابد.
موضوع فاضلاب در استان خوزستان مشکلی ادامهدار است که هر از گاهی موجب ایجاد مسئلهای جنجالی میشود. همین ماجرا لزوم رسیدگی هر چه سریعتر به فاضلاب اهواز و رفع معضل آبگرفتگی منازل و معابر در شهرهای استان خوزستان را میطلبد.
نظر شما