به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، دکتر مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله کرونا گفت: برخی افراد تصور میکنند اظهارات در مورد موفقیتهای واکسنهای ایرانی، خلاف واقع است اما دست کم گرفتن جوانان باهوش ایرانی که سرمایههای کشور هستند، غیرمنصفانه و نادرست است.
جدیدترین خبرها و رویدادها را در اینستاگرام همشهری آنلاین بخوانید (کلیک کنید)
وی افزود: جوانان ایرانی که در حال ساخت واکسن ایرانی کووید۱۹ هستند یا افرادی که کیت تشخیصی ایرانی را تولید کردند، فارغالتحصیلان دانشگاههای خوب کشور هستند. اینها سواد و دانش کافی را دارند و امکانات هم برای ساخت واکسن در اختیار آنها قرار گرفته، چرا نتوانند؟
برخی گروهها در کشور ضد واکسن هستند
دکتر محرز گفت: برخی گروهها در کشور نیز ضد واکسن هستند که افکار مالیخولیایی دارند که میگفتند با تزریق واکسن به دنبال وارد کردن عناصری به بدن هستند و نباید واکسن به بچهها هم تزریق شود که این مطالب غیرعلمی و نادرست است و اینها مردم را به بیراهه میکشند.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: آزمایش فاز انسانی اولین واکسن ایرانی کرونا که موفق به کد اخلاق از کمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت شده آغاز شده و داوطلبان باید سن ۱۸ تا ۵۰ سال داشته باشند و از دیگر شرایط داوطلبان، عدم ابتلا به بیماریهای زمینهای و عدم سابقه ابتلا به کووید۱۹ است.
دکتر محرز گفت: نحوه مشارکت داوطلبان در این طرح بزرگ ملی به زودی اطلاعرسانی میشود اما پیشبینی میشود تعداد داوطلبان برای انجام این آزمایش زیاد باشد. این واکسن میتواند ایمنی مناسبی برای بدن ایجاد کند. یکی از شروط داوطلبان این است که قبلا سابقه ابتلا به کرونا را نداشته باشند.
وی گفت: آخرین مطالعهای که در دانشگاه هاروارد انجام شده به این نتیجه رسیده که افرادی که آنتیبادی و IGG منفی هم دارند، مصونیت سلولی دارند و تا سالها میتوانند در مقابل کووید۱۹ ایمن شوند اما برخی افراد تاکنون سابقه چندین بار ابتلا به این بیماری را دارند البته در این زمینه نیازمند انجام مطالعات بیشتری هستیم.
نظر شما