به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر محبوبه حاج عبدالباقی فوق تخصص بیماریهای عفونی اظهار کرد: کاهش نسبی موارد ابتلا و بستری کرونا در هفتههای اخیر البته از قبل از اعمال محدودیتهای دوهفتهای شروع شده بود اما کاهش ساعت فعالیت اصناف و مشاغل و محدودیت های تردد نیز تاثیر داشته است و اگر این محدودیت ها به طور جدی ادامه پیدا کند، می تواند در کنترل بیماری تاثیرگذار باشد اما اگر موقتی باشد و مانند گذشته بعد از مدتی که آمار پایین آمد، دوباره فعالیتها و ترددها به حالت عادی برگردد، دوباره شاهد اوج گرفتن آمار و افزایش موارد ابتلا، بستری و مرگومیر ناشی از کرونا خواهیم بود.
دکتر محبوبه حاج عبدالباقی گفت: نگرانیهای زیادی درباره ادامه اپیدمی کرونا وجود دارد و هنوز نمی توان به طور قطعی گفت افرادی که یک بار مبتلا شده اند، ایمنی پیدا کرده اند و دیگر مبتلا نمی شوند. حتی در مورد واکسن هم که هنوز در ایران در دسترس نیست، به طور قطع معلوم نیست چقدر ایمنی میدهد و مدت زمان ایمنی آن ۶ ماه، یک سال یا بیشتر است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با توجه به ورود به فصل زمستان و سرمای هوا با توجه به اینکه تجمعات و حضور مردم در فضاهای بسته بیشتر می شود و احتمالا پنجرهها نیز باز نخواهد بود و تهویه انجام نمی شود، حتما با پیک و اوج دوباره کرونا در زمستان مواجه می شویم و موارد ابتلا و پس از آن افزایش آمار جانباختگان در زمستان در پیش است. صددرصد عده زیادی از مردم توصیههای یلدای مجازی را جدی نمیگیرند و دیدارها و مهمانیهای حضوری در میان تعدادی از مردم برگزار میشود و قطعا باید انتظار افزایش موارد کرونا را در دو سه هفته آینده داشته باشیم.
حاج عبدالباقی افزود: در مورد درمان کووید۱۹ نیز هنوز نه در ایران و نه در دنیا دستاورد قابل اطمینانی نداریم و هنوز این بیماری درمان قطعی ندارد. عده زیادی از مبتلایان به نوع خفیف این بیماری مبتلا میشوند و خود به خود بعد از مدتی استراحت بهبود پیدا میکنند اما آن دسته از بیماران که به نوع شدید کووید۱۹ گرفتار میشوند، همچنان در خطرند و به جز کارهایی مثل استفاده از اکسیژن یا برخی درمانهای علامتی، کار چندانی نمیتوان برای آنها انجام داد.
وی گفت: چند قلم دارویی هم که تا حدی برای بهبود علائم کمککننده هستند، فقط در صورتی می توانند موثر باشند که استفاده از آنها زود شروع شود و اگر در مراحل شدید بیماری مورد استفاده قرار گیرند، کارایی چندانی ندارند.
این فوق تخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: مشکل مهمی که روند درمان بیماران را در ایران دچار مشکل کرده، این است که بسیاری از مردم از رفتن به بیمارستان ترس دارند و می گویند اگر به بیمارستان برویم، بیشتر مریض می شویم. واقعا معلوم نیست این حرفها را چه کسانی درست کرده و در فضای مجازی پخش می کنند. مساله مهمی که باعث شده عده زیادی از بیماران جانشان را بر اثر کرونا از دست بدهند، همین ترس آنها از مراجعه به موقع به پزشک و بیمارستان است. این افراد زمانی به بیمارستان مراجعه کرده اند که بیماری شدید شده و اثربخشی اقدامات درمانی بسیار کم میشود. به همین علت احتمال مرگ این افراد به مراتب بیشتر میشود.
نظر شما