به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، احد وظیفه با اشاره به اینکه از ابتدای مهر ماه تا ۳۰ آذر بارشها در کشور حدود ۶۶ میلیمتر بوده است، اظهار کرد: این میزان نسبت به میانگین بلندمدت کشور ۱۰ درصد بیشتر و نسبت به سال گذشته حدود ۱۴ درصد کمتر بوده است.
وی ادامه داد: به هرحال میتوان گفت که بارشها در کشور طی پاییز در محدوده نرمال بود چرا که بهطور کلی بارشها اگر ۱۰ درصد کمتر یا بیشتر از میانگین بلندمدت کشور باشد میزان بارش در آن بازه زمانی در محدوده نرمال گزارش میشود.
- بارشها در چهار استان بهشدت زیر نرمال است
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با بیان اینکه سهم استانهای مختلف از بارشها در پاییز متفاوت بود و برخی استانها کمتر و برخی دیگر بیشتر از میانگین بلندمدت بارش داشتند، تصریح کرد: برای مثال ۱۲ استان کشور طی پاییز با کمبارشی مواجه بودند که از این بین بارشها در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گلستان و خراسان شمالی بهشدت زیر نرمال گزارش شده است.
به گفته وی، بارشها در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، زنجان، سمنان، کرمانشاه، گیلان و مازندران نیز طی پاییز ۹۹ کمتر از نرمال بود.
وظیفه در ادامه درباره استانهای پربارش کشور نیز گفت: بارشها از ابتدای سال زراعی در استان کهگیلویه و بویر احمد ۶۳ درصد، خوزستان ۵۲ درصد، اصفهان ۴۲ درصد و قم ۷۹ درصد بیشتر شده است.
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی افزود: بارشها در استان تهران نیز طی سه ماهه پاییز ۲۹ درصد بیشتر از نرمال بود همچنین دمای کشور در پاییز امسال در شرایط نرمال قرار داشت.
وظیفه ضمن اشاره به وضعیت بارشها در دی ماه اظهار کرد: در هفته ابتدایی دی ماه بارشها بهویژه در نیمه غربی بیشتر از میانگین بلندمدت خواهد بود اما پیشبینی میشود که طی هفتههای دوم، سوم و چهارم دی ماه بارشها در کشور به ویژه در جنوب شرق در محدوده نرمال تا کمتر از نرمال باشد. بر این اساس میتوان حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد احتمال داد که بارشها طی اولین ماه زمستان کمتر از نرمال باشد.
وی با بیان اینکه بهطور کلی بر اساس دادههای مدلهای عددی در زمستان ۹۹ بارشها گرایش به کمتر از نرمال دارند، تصریح کرد: به احتمال بسیار زیاد میزان بارشها در شرق، جنوب شرق و جنوب غرب کشور کمتر از نرمال و خشکسالی در این مناطق حاکم خواهد بود.
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در پایان تاکید کرد: تمام پیشبینیهای هواشناسی برای بلندمدت در کشورهای مختلف دنیا احتمالی است و همواره با عدم قطعیتهایی همراه است. از اینرو ممکن است که درصدی تفاوت بین پیشبینیهای انجام شده و واقعیت وجود داشته باشد.
نظر شما