به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شرق، نیروهای حزب کارگزاران سازندگی در مدت اخیر مواضع مختلف و البته چالشسازی درباره انتخابات ۱۴۰۰ گرفتهاند؛ از موضع غلامحسین کرباسچی، دبیر کل این حزب، درباره جایگاه سیدمحمد خاتمی در جبهه اصلاحات گرفته تا اختلافنظرهای اعضای این حزب بر سر شیوه ورود به انتخابات؛ به نحوی که برخی از ایشان باور دارند هنوز هم میشود با تکیه بر سیاست ائتلافی به میدان آمد و برخی نیز مانند اکثریت اصلاحطلبان معتقدند باید با نامزد کاملا اصلاحطلب وارد انتخابات شد.
برای مثال حسین مرعشی چندی پیش به «شرق» گفته بود: «حزب کارگزاران تاکنون هیچ دیداری با آقای لاریجانی نداشته است... کارگزاران اکنون نیازی ندارد از آقای لاریجانی حمایت کند... حزب کارگزاران که بیشترین ظرفیت را برای معرفی نامزد دارد، حتما از یک نامزد غیرحزبی و حتی غیرجبههای حمایت نمیکند». از طرف دیگر، فردی همچون علیمحمد نمازی میگوید «احتمال حمایت کارگزاران از لاریجانی صفر است، اما اگر مجبور شویم از او حمایت میکنیم».
یا محمد عطریانفر در روزنامه «سازندگی» نوشت: «عنایت به امثال آقای لاریجانی زمانی میتواند مطرح باشد که اصلاحطلبان از ارائه نیروی متحد و مشترک میان احزاب متبوع خود دچار امتناع یا محرومیت شوند». از یادداشت عطریانفر میتوان چنین برداشت کرد که او برخلاف مرعشی به صورت مطلق حمایت از لاریجانی را نفی نمیکند.
یا هدایتالله آقایی، عضو دیگر حزب کارگزاران، موضعی بهشدت تند نسبت به حمایت از نامزد ائتلافی دارد و متفاوت از نظر شخصیتهایی که ذکر شد، به نوعی از سیاستهای حاکم در کارگزاران انتقاد میکند و در گفتوگو با «مثلثآنلاین» میگوید: «کارگزاران به هر دلیلی اگر از نامزد غیراصلاحطلب یا به تعبیری خاکستری حمایت کند، مرگ حزب رقم میخورد. واقعا صحیح نیست که نامزدهای اصلاحطلب کنار بمانند و خود اصلاحطلب از جمله کارگزاران از یک نامزد اصولگرا حمایت کند... تردیدی نیست که اگر کارگزاران از نامزد غیراصلاحطلب حمایت کند، به حزبی تشریفاتی و بیاثر تبدیل میشود که بعد از این صرفا نامش روی کاغذ دیده خواهد شد». از طرفی افرادی که کارگزاران تا اینجای کار بهعنوان نامزدهای بالقوه معرفی کردند نیز محل بحث است.
یک بار مرعشی اعلام کرد شش شخصیت شامل جهانگیری، محسن هاشمی، همتی، ملکزاده، هاشمیطبا و کرباسچی میتوانند نامزد کارگزاران در ۱۴۰۰ باشند. بعد از آن بود که محسن هاشمی در گفتوگویی از نزدیک به ۲۰ نامزد سخن گفت که البته بهسرعت او در گفتوگو با «شرق» این لیست را تکذیب کرد. اخیرا هم مرعشی در گفتوگویی با خبرگزاری «برنا» گفته است: «کارگزاران لیست نداد؛ محسن هاشمی لیستی کلی از همه کاندیداها ارائه داد که در دست بررسی است».
او همچنین درباره شائبه دیدار لاریجانی با خاتمی نیز گفته است: «دیداری با خاتمی وجود نداشته است. تا فردی کاندیدا نشود، نمیتوان از سوی او صحبت کرد. باید صبر کرد پس از کاندیداشدن و تأیید صلاحیت او، این قضیهها را بررسی کرد. اکنون حمایتی از سوی هیچ جریانی اعلام نشده است». بحث دیگری که از سوی برخی اصلاحطلبان مطرح میشود، این است که بعضا کارگزاران سازندگی با دیگر اصلاحطلبان هماهنگ عمل نمیکند و برای این موضوع شاهد مثال ارائه لیست «یاران هاشمی» از سوی حزب کارگزاران در انتخابات مجلس یازدهم عنوان میشود که البته به نظر میرسد چنین گزارهای چندان دقیق نباشد؛ زیرا کارگزاران در این مدت اخیر نشان داده با وجود اختلافاتی که با کنشگری سیاسی برخی نیروهای سیاسی اصلاحطلب دارد، اما در نهایت بر اساس تصمیمهای جمعی عمل میکند؛ چنانکه مرعشی هم در گفتوگوی اخیرش گفته است: «شورای عالی سیاستگذاریهای انتخابات که تشکیل شده بود، به بنبست رسید و مصوب کرد که هر حزب خودش تصمیم بگیرد.
سیاست ما اصلاح کشور از کانال انتخابات است و در هر انتخاباتی شرکت میکنیم و تا جایی که امکان داشته باشد، صحنه سیاست را ترک نمیکنیم. دوستانی که صحنه سیاست را ترک کردند و امروز منتقد مجلس یازدهم هستند، باید پاسخگو باشند که چرا صحنه را ترک کردند؟ انتخابات همیشه برای پیروزی نیست و گاهی اوقات نیز شکست را در پی دارد». او درباره جایگاه خاتمی نیز بیان کرد: «ایشان [خاتمی] یک شخصیت ملی هستند. شخصیتهایی مانند خاتمی، کرباسچی، ناطق، لاریجانی، باهنر و... برای کشور لازم است. هیچ جناحی بدون قوه عاقله نیست؛ مهم این است که خود را عاقل مطلق و عقل کل نداند. قاعده را باید بر رقابت و نه حذف گذاشت...».
مرعشی در پایان البته گفته است که خودش نامزد ۱۴۰۰ نیست: «من فعلا در مشغله هستم و از فتنهگران شناخته میشوم».
نظر شما