برخی کارشناسان محیط زیست معتقدند غذا دادن و دانه ریختن برای پرندگان وحشی در زمستان یا فصول دیگر، برعکس آنچه عموم مردم می‌اندیشند نه تنها به سود پرندگان نیست بلکه به زیان آن‌هاست. این موضوع در حاشیه رودخانه خشک شیراز و برخی مناطق تالابی استان فارس دیده می‌شود.

غذا دادن به پرندگان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، معمولا با فرا رسیدن فصل زمستان و با توجه به سرمای هوا و دشواری غذا پیدا کردن برای پرندگان وحشی، بسیاری افراد علاقه دارند به این موجودات در راه پیدا کردن غذا، کمک  کنند؛ در فرهنگ زیستی ما ایرانیان نیز این موضوع نهادینه شده که کمک دلسوزانه از طریق ریختن ته مانده‌های غذا  مخصوصا برنج  و نان برای پرندگان برکت و فزونی نعمت به ارمغان می‌آورد.

گنجشک‌ها، کبوتران وحشی و قمری‌ها در خانه‌ها و برخی از پرندگان آبزی در حاشیه تالاب‌ها و رودخانه‌ها و از جمله در حاشیه رودخانه خشک شیراز معمولا میهمانان ثابت و اصلی این سفره‌های بیرون از خانه شهروندان در شیراز  هستند.

هر چند هدف از میهمان کردن این پرندگان، در فرهنگ ما  معمولا تقسیم رزق و روزی و یاری رساندن به این آفریده‌های خداوند است ولی شاید درصد پایینی از مردم بدانند که این کار نه تنها به سود آن‌ها نیست، بلکه به زیان آن‌هاست و خطر انتقال بیماری‌های مشترک انسان و حیوان را نیز به دنبال دارد.

لیلا جولایی، رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس معتقد است: در شرایط عادی نیازی به غذا دادن به حیوانات و جانداران حیات وحش نیست، حیواناتی که از نظر جسمانی سالم هستند می‌توانند شکار کنند، به چرا بروند و غذای مورد نیاز خود را بیابند، غذا دادن به جانوران وحشی در موارد خاص فقط توصیه شده است مثلا شرایطی که برف سنگین آمده باشد علوفه‌ریزی برای حیوانات یا دانه‌پاشی برای پرندگان توصیه می‌شود.

وی گفت: در حالت عادی غذادهی به پرندگان و حیوانات وحشی توصیه نشده است، در رودخانه خشک شیراز طیف وسیعی از پرندگان از جمله کاکایی‌ها هر روز دیده می‌شوند که مردم به آن‌ها غذا می‌دهند، این پرندگان زباله‌خوار هستند و اطراف شیراز در محل سایت دفن زباله هم فراوان دیده می‌شوند.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس افزود: این پرندگان معمولا هر روز یک مسیر کوتاه مهاجرت دارند که از محل دفع زباله شیراز تا رودخانه خشک می‌آیند و غذا را در اینجا پیدا می‌کنند، غذا دادن به این‌ها توصیه نمی‌شود، ما در فصل شیوع آنفلوانزای پرندگان هستیم و باید از تجمع پرندگان جلوگیری کنیم و احتیاط این است که مردم هم به این پرندگان نزدیک نشوند تا از خطر انتقال بیماری مشترک هم در امان بمانند.

وی اضافه کرد: همچنین به پرندگان تالابی هم بهتر است نزدیک نشویم و به آنها هم غذا ندهیم.

کد خبر 575950

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha