به گزارش ایسنا، دکتر سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و خاویر سولانا، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده گروه 1 + 5، 29 تیر مذاکرات خود درباره مشترکات دو بسته پیشنهادی را از سر خواهند گرفت.
احمد خادمالمله، سخنگوی دبیر خانه شورای عالی امنیت ملی، با اعلام این خبر افزود: سفر جلیلی به ژنو در پی استقبال گروه 1 + 5 از ادامه مذاکرات ایران با سولانا برای گفتوگو دربارهی مشترکات دو بسته پیشنهادی و به دعوت سولانا، انجام میشود.
خاویر سولانا، 25 خرداد به همراه مدیران کل سیاسی پنج کشور روسیه، چین، فرانسه، آلمان و انگلیس به تهران آمد و علاوه بر بسته پیشنهادی کشورهای گروه 1 + 5، نامه رسمی سولانا و وزیران امور خارجه شش کشور و یک نامه غیر رسمی از طرف خودش را به مقامهای ایران تحویل داد.
وزیر امور خارجه ایران نیز روز جمعه 14 تیر پاسخ نامه سولانا و شش وزیر خارجه را ارسال کرد، سپس طرفین برای ادامه مذاکرات توافق کردند.
دکتر سعید جلیلی پیش از این با خاویر سولانا، رئیس سیاست خارجی و نماینده عالی اتحادیه اروپا تلفنی گفتوگو کرده بود.
در این مذاکره تلفنی دبیر شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران براساس توافقات انجام شده در سفر سولانا به تهران پاسخ وزرای خارجه شش کشور و سولانا را با رویکرد تمرکز بر مشترکات و نگاه سازنده و خلاق تهیه و ارایه کرده است.
وی افزود: بر این مبنا پاسخ جمهوری اسلامی ایران به نامه وزرای خارجه شش کشور و رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپایی تحویل خواهد شد.
دکتر جلیلی که پس از اعمال برخی تحریمهای جدید از سوی اتحادیه اروپا سخن میگفت، افزود: نباید اجازه داد برخی رفتارها باعث تشدید بیاعتمادی مردم ایران شود، چنانکه برخی اقدامها واکنش افکار عمومی و مجلس ما را به دنبال داشت.
سولانا در این گفتوگوی تلفنی با اظهار اینکه به دنبال اقدامی که فضای مثبت کنونی را مخدوش کند نیستند، افزود: من اطمینان دارم با گامهای مثبت فضای مذاکرات سازنده و امیدوار کننده خواهد بود.»
در این مذاکره تلفنی بود که طرفین برای انجام مذاکرات در اواخر تیرماه توافق کردند و سرانجام 29 تیر ماه به عنوان زمان قطعی مذاکرات تعیین شد.
فهرست نقاط مشترک بستههای پیشنهادی ایران و1+5 را که به احتمال زیاد به عنوان دستور جلسات مطرح خواهد شد، به این شرح است:
الف) موضوعات مشترک سیاسی و امنیتی؛
مبارزه با تهدیدهای مشترک امنیتی و گفتوگو برای تحقق همکاری دسته جمعی برای مبارزه با عوامل ایجاد کننده و تقویتکننده تهدیدهای امنیتی که طرفین در زمینههای زیراشتراک نظر دارند:
- مواد مخدر
- مهاجرتهای غیرقانونی
- ارتقای سطح گفتوگو همکاری در حوزههای منع گسترش سلاحهای هستهای و موضوعات مربوط به امنیت و ثبات منطقهای از جمله حمایت از برگزاری یک کنفرانس درباره مسایل امنیت منطقهیی
ب) موضوعات مشترک اقتصادی؛
- همکاری در زمینه انرژی و امنیت آن در عرصههای تولید، عرضه و انتقال و مصرف
- همکاری در زمینه تجارت و سرمایهگذاری
- ایجاد یک مشارکت دراز مدت و وسیع الطیف استراتژیک انرژی بین ایران و اتحادیه اروپا و دیگر طرفهای علاقهمند با کاربردها و تدابیر عینی و عملی
ج) موضوعات مشترک هستهای؛
- حصول اطمینان بیشتر از عدم انحراف فعالیتهای هستهای کشورها
- همکاری مشترک برای دستیابی و بهرهگیری از فنآوری صلحآمیز هستهای شامل تامین کمکهای مالی و تکنولوژیک لازم برای استفاده صلحآمیز ایران از انرژی هستهای و حمایت نسبت به ازسرگیری پروژههای همکاری فنی در ایران توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی
- تقویت نظارت آژانس بر فعالیت هستهای کشورها
- تحقق خلع سلاح هستهای که پیشنهاد شده کمیتهای برای پیگیری این موضوع تشکیل شود.
د) موضوعات مشترک محیط زیست؛
- پروژههای غیرنظامی در حوزه حفاظت از محیط زیست، زیر ساختها، علم و فنآوری و فنآوری برتر