چین روز پنجشنبه نخستین واکسن کرونای تولیدی‌اش را برای مصرف عمومی تایید کرد و واکسن دیگری برای مبارزه با پاندمی کرونا که در زمستان بسیاری از کشورها دوباره اوج گرفته، در دسترس قرار گرفت.

CNBG

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس واکسن کرونای دو دوزی شرکت دولتی سینوفارم برای نخستین بار برای مصرف عمومی در چین تایید شد. این تایید مدت کوتاهی پس از آن اعلام می‌شود که چین برنامه‌ای برای به راه انداختن برنامه‌ای برای واکسیناسیون ۵۰ میلیون نفر را پیش از تعطیلات سال نوی قمری در ماه فوریه (بهمن) به راه انداخته است. این تایید همچنین یک روز پس از تایید واکسن کرونای ارزان‌قیمت و به راحتی قابل‌حمل‌ونقل شرکت آسترازنکا در بریتانیا اعلام می‌شود.

این تاییدهای پشت سر هم می‌تواند امکان دسترسی زودتر به واکسن‌های کرونا را برای کشورهای فقیرتر فراهم کند که نمی‌توانند به واکسن‌های کرونای شرکت‌های فایزر و مدرنا قبلا خریده شده بوسیله شرکت‌های ثروتمند دست یابند.

وزیر علوم پاکستان روز پنجشنبه دو روز پس از گذشتن شمار تلفات کرونا در آن از ۱۰۰۰۰ نفر  اعلام کرد این کشور ۱.۲ میلیون دوز واکسن سینوفارم را خواهد خرید.

چین به واکسن سینوفارم مجوز مشروط داده است که به معنای است که پژوهش درباره آن ادامه دارد و این شرکت ملزم خواهد بود که داده‌های پیگیری و نیز گزارش‌های مربوط هر عارضه جانبی پس از فروش واکسن در بازار را تسلیم مقامات کند.

این واکسن بوسیله انستیتوی فراورده‌های زیستی پکن تولید شده است که شعبه‌ای مجموعه دولتی سینوفارم است. این شرکت روز چهارشنبه اعلام کرده بود که داده‌های مقدماتی کارآزمایی‌های واکسن تولیدی‌اش اثربخش بودن ۷۹.۳ درصدی آن را نشان داده است.

این واکسن از نوع غیرفعال‌شده است× یعنی ویروس کرونا در آزمایشگاه کشت داده شده و بعد کشته شده است. بعد ویروس غیرفعال‌شده به بدن تزریق می‌شود تا پاسخ ایمنی ایجاد کند.

تایید نهایی اثربخشی این واکسن به انتشار داده‌های بیشتر بستگی خواهد داشت. کارشناسان می‌گویند داده‌های مهمی درباره کارآزمایی واکسن سینوفارم از جمله اندازه گروه کنترل، شمار افراد واکسینه‌شده و اینکه چه مدت پس از تزریق واکسن اثربخشی به ۷۹.۳ درصد رسیده است، در بیانیه روز چهارشنبه وجود ندارد.

سینوفارم یکی از دست کم پنج سازنده چینی است که در مسابقه جهانی برای ساخت واکسن برای بیماریی هستند که تا به حال ۱.۸ میلیون نفر را کشته است.

چین علاوه بر واکسیناسیون اضطراری که از قبل در این کشور در حال انجام است، قصد دارد برنامه واکسیناسیون افراد در معرض خطر بالا مانند سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مزمن را هم شروع کند. مقامات چینی نگفته‌اند چند درصد جمعیت این کشور قرار است واکسینه شوند.

چین بر اساس برنامه مصرف اضطراری واکسن تا به حال به ۴.۵ میلیون نفر، از جمله ۳ میلیون نفر را در دو هفته گذشته واکسن زده است.

مجوز مشروط واکسن سینوفارم عملا به این معنا خواهد بود که دارو یا فراورده مربوط ممکن است برای برخی از گروه‌های سنی محدود شود.

مقامات چینی همچنین هنوز رقم دقیقی درباره قیمت این واکسن اعلام نکرده‌اند و اظهارات متناقضی در این باره داشته‌اند، در حالیکه برخی از مقامات از قیمت پایین این واکسن خبر داده‌اند، برخی دیگر آن را برای مردم رایگان اعلام کرده‌اند.

واکسن سینوفارم از قبل در حال تولید انبوه است، اما هنوز میزان فعلی تولید آن اعلام نشده است.

واکسن سینوفارم مانند واکسن روسی اسپوتنیک V نسبت به واکسن‌های فایزر و مدرنا راحت‌تر قابل حمل‌ونقل است. این واکسن را می‌توان در دمای یخچالی معمولی در دمای ۲ تا ۸ درجه سلسیوس نگهداری کرد.

کشورهای بلاروس و آرژانتین روز چهارشنبه واکسیناسیون عمومی با واکسن روسی را شروع کردند. واکسن سینوفارم قبلا در امارات متحده عربی و بحرین تایید شده است و قرار است در کشور مغرب هم برای واکسیناسیون استفاده شود.

کشورهای دیگر هم خریدن دوزهای واکسن دیگر چینی ساخته شده بوسیله شرکت سینوواک بیوتک را شروع کرده‌اند. ترکیه این هفته ۳ میلیون دوز از این واکسن را دریافت کرد. اندونزی و برزیل هم واکسن‌های سینوواک را خریده‌اند.

کد خبر 576943

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha