در حالی که بسیاری از کتابفروشی‌ها در دوران شیوع ویروس کرونا با مشکلات زیادی روبرو هستند، گزارش‌های عجیبی از فروش کتاب‌های نایاب در بین افراد ثروتمند وجود دارد.

کتاب نایاب

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایبنا، لیت‌هاب نشته است در حالی که بسیاری از کتابفروشی‌ها در دوران شیوع ویروس کرونا با مشکلات زیادی روبرو هستند و در بسیاری از کشورهای جهان آمار فروش کتاب‌های چاپی و حتی الکترونیک با رکورد بی‌سابقه‌ای روبرو است گزارش‌های عجیبی از فروش کتاب‌های نایاب در بین افراد ثروتمند وجود دارد.

اتحادیه کتابفروشی آمریکا (ABA) در گزارشی ضمن ابراز نگرانی خود از تعطیلی کتابفروشی‌ها در سراسر آمریکا از آماری جالب از خرید و فروش کتاب‌های نایاب صحبت کرده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده در هفته‌های گذشته یک نسخه از کتاب «شاه لیر» نوشته شکسپیر به خاطر جملاتی درباره قرنطینه با قیمت ۱۰میلیون دلار به فروش رفته است. در واقع این کتاب را شکسپیر در قرنطینه نوشته است و جملاتی درباره قرنطینه وجود دارد.

طبق گزارش اتحادیه کتابفروشان بازارهای سیاه برای خرید و فروش کتاب‌های نایاب و عتیقه در بازار آمریکا داغ است. «جیمز گانون» مدیر حراجی هریتیج نیویورک در گفت‌وگو با بلومبرگ از فروش بالای این کتاب‌های قدیمی در ماه‌های گذشته خبر داده است و می‌گوید فروش این کتاب‌ها به طور عجیبی در دوران قرنطینه بیشتر نیز شده است.

آمار فروش کتاب‌های قدیمی در حراجی کریستی نیز چندبرابر شده است و کارشناسان اشیای قدیمی نیز به کتاب‌های نایاب علاقه‌مند شده‌اند. به گفته یکی از مسئولین این حراجی ثروتمندان در دوران قرنطینه به دنبال چیزهای عجیبی مثل کتاب‌هایی هستند که در آنها جملاتی درباره قرنطینه قرون گذشته نوشته شده است.

هفته گذشته در حراجی کریستی نامه‌ای مکتوب از لودویک ویتگنشتاین فیلسوف مشهور اتریشی قرن بیستم با قیمتی گزاف فروخته شد درحالی که در هر زمان دیگری چنین نامه ای توسط هیچ شخصی خریداری نمی‌شد. «دارن ساترلند» متخصص اشیای قدیمی و کتاب‌های نایاب در دپارتمان کتاب‌های قدیمی بونهام نیویورک در گفتگو با بلومبرگ گفته است در دوره شیوع ویروس کرونا و قرنطینه بسیاری از ثروتمندان به او مراجعه کرده و درخواست خرید کتاب‌های قدیمی را داشتند.

این کارشناس کتاب‌های نایاب می‌گوید تحقیقات من نشان می‌دهد آنها این کتاب‌ها را برای مطالعه نمی‌خواهند و تنها برای اضافه کردن به مجموعه خود از آنها استفاده می‌کنند. در دوره کرونا بیشتر حراجی‌ها به صورت آنلاین برگزار شده ولی از حجم فروش کتاب‌های قدیمی کاسته نشده است.

ساترلند می‌گوید آمار فروش کتاب‌های قدیمی مربوط به علوم و ریاضی نیز در دوره قرنطینه طرفداران زیادی داشته است و حداقل جای امیدواری است که این کتاب‌ها برای مطالعه خریداری می‌شوند.

کد خبر 577185

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ادبیات و کتاب

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha