در حالی که برای بررسی وضعیت کمی و کیفی تیمها نباید شتابزده عمل کرد. شرایط بازیها به گونهای بود که از همان ابتدا تعدادی از تیمها ضعیف ظاهر شدند که به نظر میرسد خیلی زود شاهد تغییر و تحول در سطح مربیان آنها باشیم، اما تعدادی هم با استراتژی روشن به میدان آمدند، به عنوان مثال سایپا در پایان هفته پنجم با 11 امتیاز در صدر جدول قرار دارد. این تیم همواره در آغاز بازیها نتایج خوبی را بدست آورد، اما امیدواریم این موفقیتها تداوم داشته باشد.
سایپا در فصل جاری با ورنرلورنت آلمانی کار خود را آغاز کرد؛ اما در یک اتفاق عجیب او از سایپا جدا شد و اکنون علی دایی رهبری موقت تیم را بر عهده گرفته است. سایپا از جمله تیمهای صنعتی کشور است که دغدغهای از بابت مشکلات مالی ندارد و همواره در این زمینه بدون حاشیه به کار خود ادامه داده است.
سایپا دوبار در سالهای 72 و 73 به مقام قهرمانی جام آزادگان که پیش از لیگ حرفهای برگزار میشد دست یافته است که موفقیتی بزرگ برای این باشگاه نوپا به حساب میآید.
سایپا در این دوره کمترین تغییرات را در فصل نقل و انتقالات داشته و با حفظ بازیکنان خود سعی دارد تا در جمع تیمهای مطرح این فصل قرار گیرد. سایپا قهرمانی جام ششم را نشانه گرفته است.
راه د شوار استقلال
استقلال قهرمان پنجمین دوره رقابتهای لیگ برتر در شرایطی به این عنوان رسید که در سه سال گذشته همواره در جمع مدعیان بود و در نهایت به این مقام نائل شد. به نظر میرسید دوران خوش استقلال در لیگ ششم نیز تداوم داشته باشد، اما ناگهان با رفتن قلعهنویی و قریب همه چیز تغییر کرد.
با رفتن دکتر قریب که در موفقیتهای سالهای گذشته این تیم نقش به سزایی داشت؛ اوضاع این تیم دگرگون شد. سازمان تربیتبدنی با واگذاری استقلال به وزارت رفاه سعی داشت این تیم را به نوعی از مشکلات مالی رهایی بخشد اما اینگونه نشد و جنگ قدرت در بین هیأت مدیره و وزارت رفاه باعث شد این باشگاه وارد حاشیه شود.
سازمان تربیتبدنی نیز بعد از این حوادث هشدار داد که در صورت صلاحدید، این باشگاه را از وزارت رفاه باز پس خواهد گرفت. با برکناری وزیر رفاه از پست وزارت و بحث انحلال این وزارتخانه در مجلس اوضاع بدتر شد و استقلال در بلاتکلیفی بیشتری فرو رفت. در همین حال با انتخاب امیرقلعهنویی به عنوان سرمربی تیم ملی، رهبری این تیم به صمد مرفاوی بازیکن سابق این باشگاه سپرده شد؛ البته قلعهنویی به واسطه دوستی با مرفاوی در تصمیمگیریهای مهم او را یاری میدهد.
به تازگی نظرات قلعهنویی در استقلال پررنگتر شد و در تازهترین تصمیم این دو، یکی از مدافعان برجسته فصل گذشته استقلال بر روی نیمکت تبعید شد. البته مرفاوی در مصاحبههای خود همواره موضوع دخالت قلعهنویی را در تصمیمگیریهایش تکذیب میکند، در حالی که واقعیت چیز دیگری است.
استقلال در این فصل علیرغم از دست دادن دو بازیکن برجسته خود، رضا عنایتی و نیکبخت واحدی، نتوانست خریدهای خوبی داشته باشد. حضور دو بازیکن تیم رقیب به نظر میرسید دلایل فنی در بر نداشته و تنها به تلافی رفتن نیکبخت به پرسپولیس بوده است. استقلال علیرغم تمامی مشکلات درونی و بیرونی تاکنون با سه پیروزی مقابل ذوبآهن، مس کرمان و فجرسپاسی و یک تساوی مقابل صبا با 10 امتیاز در مکان دوم جدول قرار دارد.
استقلال در حالی در این مکان جای دارد که یک بازی عقب افتاده با فولاد خوزستان دارد.
دوران تازه پرسپولیس با دنیزلی
پرسپولیس اگر چه با شکست مقابل ابومسلم لیگ را آغاز کرد و با از دست دادن جام حذفی از حضور در رقابتهای سال آینده لیگ قهرمانان آسیا بازماند، اما به تدریج با مصطفی دنیزلی و طرحهای او بیشتر آشنا شد تا نشان دهد در این فصل قصد دارد به ناکامیهای سالهای اخیر خود پایان دهد.
پرسپولیس نیز در این فصل بدون مشکل نبود و به واسطه مدیریت ملتهب در دورههای قبل این تیم تا مرز محرومیت از سوی فیفا پیش رفت، اما تلاش مدیرعامل جدید این باشگاه تا حدودی این مسائل را برطرف کرد، بدون بازیکنانی که حتی بدون بازی در پرسپولیس به مبالغ هنگفتی رسیدند. پرسپولیس فصل قبل با آریهان مربی برجسته آلمانی کار خود را در لیگ به پایان رساند، اما با توجه به توافق طرفین این مربی از پرسپولیس جدا شد و رهبری این تیم به مصطفی دنیزلی در فصل جدید سپرده شد.
دنیزلی با سابقه درخشان رهبری در تیمهای ملی ترکیه و باشگاههای این کشور برای دومین فصل متوالی در ایران به مربیگری پرداخت. او فصل قبل در پاس حضور داشت، اما نتوانست این تیم را به مقام قهرمانی در لیگ برساند و نایب قهرمان لیگ شد.
پرسپولیس در دو بازی آخر خود نمایشی دلپذیر و تماشاگرپسند را ارائه داد. این تیم در حال حاضر با 3 پیروزی و تنها یک شکست و تفاضل گل بهتر با 9 امتیاز در مکان سوم قرار دارد.
فولاد و شرایط بحرانی
استقلال اهواز برخلاف سالهای گذشته با رهبری فیروز کریمی بدون حاشیه لیگ ششم را آغاز کرد و با سه پیروزی متوالی پیش از بازی با پرسپولیس در صدر جدول قرار داشت. با شکست غیر متعارف این تیم مقابل پرسپولیس، اهوازیها به مکان چهارم سقوط کردند. آنها با تلفیقی از بازیکنان بومی و غیربومی قصد دارند تا در این فصل نماینده شایستهای برای فوتبال خوزستان باشند.
برخلاف ادوار گذشته فولاد خوزستان این بار شروع خوبی در لیگ داشته است. این تیم بعد از چندین سال رهبری خود را به محمد مایلیکهن سپرد. بگوویچ، بوناچیچ و فرانچیچ مربیان کروات فولاد در دورههای قبل بودند که این تیم موفق شد با فرانچیچ به مقام قهرمانی در لیگ برتر نیز دست پیدا کند.فولاد در حال حاضر با 2 شکست و یک پیروزی در مکان سیزدهم جای دارد.
راه طولانی ابومسلم
ابومسلم تنها نماینده خراسان بعد از کنارهگیری اکبر میثاقیان به راه خود در لیگ برتر ادامه میدهد. شفق مدیرعامل ابومسلم با سپردن سکان رهبری این تیم به قیاسی جای خالی میثاقیان را پر کرد تا تیمش با تنش روبرو نشود.
ابومسلم همواره یکی از تیمهای خوب لیگ برتر به شمار میرود. این تیم دو سال پیش تا آستانه قهرمانی در جام حذفی پیش رفت، اما در کمال شایستگی به مقام دوم دست یافت. ابومسلم از 4 بازی 2 پیروزی یک تساوی و یک باخت و 7 امتیاز بدست آورده است. در کنار ابومسلم تیمهای سپاهان و پیکان با شرایطی یکسان حضور دارند.
سپاهان بعد از فتح جام حذفی با شرایط بهتری بازیهای لیگ برتر را دنبال میکند. انتخاب درست هیأت مدیره انجمن باشگاه مبتنیبر حضور لوکابوناچیچ در پست مربیگری این تیم تبعاتی چون قهرمانی سپاهان در جام حذفی را داشت و قطعا در ادامه رقابتهای لیگ برتر نیز این تیم میتواند خود را به صدر جدول نزدیک کند. سپاهان که باید همزمان در لیگ قهرمانان آسیا نیز حضور داشته باشد با یک برنامهریزی دقیق باید در هر دو جام با موفقیت شرکت کند.
پیکان سومین تیم 7 امتیازی لیگ برتر است که بطور مشترک در مکان پنجم قرار گرفته است.
پیکان بعد از حضور یک فصل در رقابتهای لیگ دسته اول موفق شد جواز صعود به لیگ برتر را بدست آورد. این باشگاه نیز از جمله تیمهایی میباشد که از مربیان خارجی سود میبرد.
البته فرهاد کاظمی موفق شد در رقابتهای لیگ دسته اول در رقابتی تنگاتنگ با حذف پگاه گیلان این تیم را بار دیگر به لیگ برتر برساند.
پیکان با جدایی فرهاد کاظمی با دارا بینیان به توافق رسید. پیکان یکی از کاملترین باشگاههای لیگ برتر به شمار میرود که تمامی امکانات را برای کسب موفقیت در اختیار دارد.
وقتی به لایههای میانی جدول لیگ برتر میرسیم به تیمهای برق شیراز و ذوب آهن اصفهان برمیخوریم. این دو تیم با اتکا به تفکرات مربیان ایرانی خود در لیگ برتر گام برمیدارند. کربکندی با ذوب آهن و ذوالفقارنسب با برق شیراز هنوز به اهداف خود در لیگ برتر دست نیافتهاند و انتظار بیشتری از این دو تیم میرود.
تیم ملوان بندرانزلی تنها نماینده کشورمان از خطه شمال با محمد احمدزاده لیگ ششم را آغاز کرد، البته او به دلیل رهبری تیم نوجوانان در بازیهای هفتههای آغازین جام حضور نداشت. این مربی بلافاصله بعد از اینکه کارش در تیم نوجوانان به پایان رسید روی نیمکت ملوان نشست و مهمترین دستاوردش نیز پیروزی درخشان این تیم مقابل پاس در زمین حریف بود.
این اولین پیروزی ملوان بعد از 2 تساوی و 2 شکست بود که در تهران بدست آورد. ملوان در بازی هفته ششم در انزلی میزبان استقلال است. این تیم برای اینکه ثابت کند پیروزی مقابل پاس اتفاقی نبوده میخواهد اولین پیروزی خانگی این فصل خود را نیز جشن بگیرد.
در جدول ردهبندی لیگ برتر تیمهای ذوبآهن، برق شیراز و ملوان هر کدام با 5 امتیاز و با تفاضل گل متفاوت نسبت به یکدیگر در مکانهای هشتم تا دهم قرار دارند.
تیم مس کرمان که برای اولین بار به لیگ حرفهای راه یافته تاکنون نمایش نسبتاً خوبی را نسبت به بضاعت خود بروز داده است. این تیم در حال حاضر با دو بازی کمتر نسبت به تیمهایی که بازیهای خود را تا پایان هفته پنجم به اتمام رساندهاند در مکان یازدهم جدول قرار دارد.
مس با نادر دستنشان به لیگ برتر راه یافت و با این مربی در این رقابتها به کار خود ادامه داد. مسئولین مس اعتقاد ویژهای نسبت به این مربی خود دارند.
پاس، فولاد خوزستان، صباباتری، راهآهن و فجرسپاسی تیمهای دوازدهم تا شانزدهم جدول لیگ هستند. البته فجر سپاسی تاکنون تنها 2بازی در لیگ انجام داده و یک بازی آنها نیز به دلیل قطع برق نیمهتمام مانده است.
سه تیم تهرانی صبا باتری، راهآهن و پاس بازیهای خود را بطور کامل انجام دادهاند، اما نتایج بدست آمده برای آنها راضی کننده نبوده است. اگر شرایط این تیمها ثابت بماند و موفقیتی حاصل نشود قطعا شاهد تغییراتی در سطوح رهبری این تیمها خواهیم بود.