مصوبه ستاد ملی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا مهدکودک‌ها را در رسته شغلی ۳ قرار داده و در طرح محدودیت‌های کرونا اجازه بازگشایی ندارد، همین هم باعث پیدایش مهدکودک‌های زیرزمینی و سرگردانی والدین شاغل شده است.

مهدكودك

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، بر اساس مصوبه ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا مشاغل به چهار گروه تقسیم شدند که بر مبنای وضعیت شهرها به فعالیت‌شان ادامه می‌دهند. در این مصوبه چهار رنگ برای نشان دادن وضعیت شیوع کرونا در استان‌های مختلف مشخص شد و مطابق آن رنگ برای فعالیت چهار گروه شغلی در آن استان‌ها تصمیم‌گیری می‌شود که ستاد ملی مقابله با کرونا در این دسته‌بندی، مهدهای کودک را در رسته شغلی شماره سه قرار داده است. 

اما باتوجه به شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌های جدید کرونایی که از آذرماه در کشور اعمال شد، مهدهای کودک سه شهرستان تهران، شمیرانات و ری در استان تهران نیز تعطیل شدند. این درحالی بود که برخی از مشاغل از جمله کادر درمان به فعالیت مشغول بودند و این نیاز برای ادامه فعالیت مهدهای کودک جهت نگهداری کودکانی که مادرانشان شاغل هستند وجود داشت.

تا جایی که حتی برخی از این مربیان و موسسان مهدهای کودک چهارشنبه (۱۷ دی‌ماه) برای تغییر رسته شغل مهد کودک از گروه سه به گروه یک، مقابل درب وزارت بهداشت تجمع کردند. 

ضرورت بازگشایی مهدهای کودک

سرخوش، مسئول یکی از مهدهای کودک استان تهران‌ با بیان اینکه در حال حاضر مهدهای کودک در رسته شغلی شماره سه قرار دارند، می‌گوید: مدیران و موسسان مهدهای کودک بهزیستی استان تهران خواستار تغییر رسته شغلی مهدهای کودک از گروه سه به گروه یک هستند، چراکه اکنون مشاغل خدماتی مانند مراکز درمانی، بیمارستان‌ها، بانک‌ها، آتش نشانی و... بر سر کار هستند که به تبع فرزندان این دسته از افراد در صورتی که در سن مهد کودک باشند نیاز به حضور در این فضا را دارند. 

وی ادامه می‌دهد: زمانی که مهدهای کودک در این شرایط تعطیل باشند، بسیاری از خدمه‌های مهدهای کودک یا مربیان در خانه های خود آنهم بدون مجوز، مسئولیت نگهداری تعدادی از کودکان را برعهده می‌گیرند. مهدهای کودک غیرمجاز زیرزمینی و بدون مجوز از فرصت تعطیلی مهدهای تحت نظارت بهزیستی و استیصال والدین، سو استفاده کرده و کودکان به لحاظ عدم وجود نظارت و استانداردهای آموزشی و تربیتی در این گونه مکان ها در معرض آسیب های جدی هستند.

سرخوش می‌افزاید: ما درخواست‌های زیادی مبنی بر بازگشایی مهدهای کودک از سوی والدین داشته‌ایم، زیرا بسیاری از والدین می‌گویند که در این شرایط کودک‌شان را همراه خود به محل کارشان می‌برند. ضرورت بازگشایی مهدهای کودک احساس می‌شود، زیرا والدین باید به سر کار بروند و برای کودک زیر ۶ سال هیچ تمهیدی ندارند و کودکان از این موضوع آسیب می‌بینند. 

وی همچنین می گوید که برای درخواست بازگشایی مهدهای کودک استان تهران با سازمان بهزیستی نامه‌نگاری‌هایی انجام داده‌ایم.

پرستار ICU کودکش را همراه خود به محل کارش می‌برد

سیدبهادر جبلی نیز موسس یکی دیگر از مهدهای کودک استان تهران است که خواستار بازگشایی مهدهای کودک و تغییر رسته شغلی این گروه است و در این باره می‌گوید: فارغ از بحث مشکلات مالی و ورشکستگی مهدهای کودک، دغدغه اصلی ما بازگشایی مهدهای کودک به خاطر کودکان است. اکنون برخی از افراد شاغل، امکانی برای نگهداری از کودکشان ندارند. طی این مدت ما تماس‌های زیادی از سوی والدین مبنی بر بازگشایی مهدها دریافت کرده‌ایم، به طور مثال پرستار icu بیمارستان امام خمینی به ما گفته است که کودکش را به همراه خود به محل کارش می‌برد. 

جبلی با بیان اینکه از ابتدای آذرماه با اعمال محدودیت‌های کرونا، مهدهای کودک در تهران تعطیل شدند، تصریح می‌کند: باتوجه به تقسیم‌بندی شغلی، تا زمانی که تهران و سایر شهرها در وضعیت نارنجی باشند مهدهای کودک اجازه فعالیت ندارند. در واقع وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا جایگاه مهدهای کودک را در گروه سه قرار داده اند، این درحالیست که بسیاری از مشاغل غیرضروری در گروه یک قرار گرفته‌اند که در وضعیت قرمز نیز می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

وی اظهار می‌کند: تصمیم‌گیرنده اصلی برای بازگشایی و تغییر رسته مهدهای کودک ستاد ملی مقابله با کروناست. حرف ما این است که به خاطر کادر درمان و همچنین ماهیت آموزشی و خدماتی که مهدهای کودک دارند، مهدها باید در رسته شغلی مشاغل ضروری قرار گیرند، چراکه شاغلان نیازمند این هستند که فرزندشان را به محیطی امن بسپارند.

فعالیت مهدهای زیرزمینی و غیرمجاز

فرحناز حسن، مدیرموسس یک مهد کودک نیز با بیان اینکه در تمام دنیا مهدهای کودک جزء مشاغل خدماتی ضروری هستند و در رسته یک واقع شده‌اند زیرا زمانی که برخی گروه‌های شغلی درمان، خصوصی و دولتی به سر کار می‌روند، کودکانشان به حمایت و نگهداری نیاز دارند، می‌گوید: اکنون مهدهای کودک در رسته شغلی شماره ۳ قرار گرفته‌اند که این موضوع باعث فعالیت مهدهای زیرزمینی و غیرمجاز جهت نگهداری کودکانی که دارای والدین شاغل هستند، شده است و این اتفاق آینده اسفناکی برای کودکان ما که آینده‌سازان فردای ما هستند ایجاد می‌کند. 

وی ادامه می‌دهد: حتی مربیان مهدهای کودک به دلیل اینکه بیکار شده‌اند در خانه‌های ۵۰ متری که امکانات مناسبی هم ندارند، چندین کودک را نگهداری می‌کنند. چندین ماه است که با یکی از مسئولان وزارت بهداشت در تماس هستیم تا این تغییر رسته شغلی از گروه سه به یک انجام شود اما علی رغم مکاتباتی که در این چند ماه صورت گرفته، اتفاقی رخ نداده است.

مدیر موسس این مهد کودک تصریح می‌کند: تعداد قابل توجهی از مهدهای کودک شهر تهران به دلیل تعطیلی و ناتوانی در پرداخت اجاره بها، بسته شدند و به دنبال آن تعداد کثیری از زنان شاغل و سرپرست خانوار نیز بیکار شده اند. 

وی با بیان اینکه یکی از الزامات وزارت بهداشت برای ما این بود که مهدهای کودک ایران را با سایر کشورها تطبیق دهیم، می‌گوید: این مطالعات نشان داد که در مجموع در مهدهای کودک تمامی کشور فاصله گذاری ۴ متری رعایت می‌شود و همچنین تهویه مناسب و تست کرونا برای پرسنل مهدهای کودک باید مورد توجه قرار گیرد که ما این موارد را به وزارت بهداشت در کنار سایرموارد ارائه دادیم و مقرر شد که آنها را به پروتکل‌ها اضافه کنند اما وزارت بهداشت به دنبال جلوگیری از شیوع ویروس کرونا چندان مساعدت نمی‌کند.

ستاد ملی مقابله با کرونا هنوز پاسخی برای بازگشایی مهدهای کودک نداده

با وجود این اظهارات، امین شاهرخی مدیرکل بهزیستی استان تهران در این باره اظهار کرد: باتوجه به اینکه برخی از مشاغل فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و به دنبال آن مادران شاغل مجبور هستند که کودکان خود را به محل کار ببرند، نیاز است که مهدهای کودک خدمات‌رسانی کنند اما از طرفی ستاد ملی مقابله با کرونا هنوز پاسخی برای بازگشایی مهدهای کودک نداده است. 

وی افزود: بهزیستی استان تهران با مربیان و موسسان مهدهای کودک برای بازگشایی مهدها همکاری و همراهی کرده است و در این راستا با ستاد ملی مقابله با کرونا نیز مکاتباتی انجام داده‌ایم.

مدیرکل بهزیستی استان تهران با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا چند بار مهدهای کودک با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به فعالیت خود ادامه دادند، گفت: از آذرماه همزمان با اعمال محدودیت‌های کرونایی مهدهای کودک تهران بسته شدند.با اعلام وضعیت زرد در استان تهران، مهدکودک ها که در طبقه سه شغلی هستند می توانند دوباره فعالیت داشته باشند. 

شاهرخی در پاسخ به این سوال که باتوجه به اینکه موضوع مهدهای کودک به وزرات آموزش و پرورش واگذار شده، مشکلات این چنینی مهدهای کودک را کدام نهاد پیگیری می‌کند؟ گفت: با توجه به طی کردن مصوبات واگذاری مهد کودکها به آموزش و پرورش هم چنان نظارت بر مهد کودکها به عهده سازمان بهزیستی است.

کد خبر 578712

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha