معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور گفت: حفظ کرامت و امنیت زنان به معنای حفظ کرامت خانواده و انسجام اجتماعی و سلامت روان جامعه است. باید تلاش کنیم لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت در مجلس فعلی تصویب شود.

معصومه ابتکار

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور گفت: دولت برای بررسی لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت درخواست یک اولویت در مجلس شورای اسلامی را داده است. منتظر اعلام وصول لایحه در مجلس هستیم و امیدواریم تا پیش از پایان دولت دوازدهم، مجلس با توجه به اینکه این لایحه اجماع دو قوه مجریه و قضائیه است و در آن با یک طرز تفکر مواجه نیستیم؛ لایحه را با حفظ شاکله آن به تصویب برسانند. 

وی در نشست مجازی تبیین لایحه، حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت با حضور اعضای دفتر حقوقی معاونت زنان توضیح داد: این لایحه حاصل اجماع قوه قضائیه و مجریه است، بسیاری از صاحب‌نظران حقوقی و متخصصان حوزه زنان در تدوین آن مشارکت داشته‌اند. این لایحه بر اساس مشکلات واقعی و مطالبات واقعی جامعه زنان شکل گرفته و ریشه در مباحث قرآنی و فقهی دارد.

ابتکار افزود: حفظ کرامت و امنیت زنان به معنای حفظ کرامت خانواده و انسجام اجتماعی و سلامت روان جامعه است. باید تلاش کنیم تا لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت در مجلس فعلی تصویب شود چراکه موضوعات مورد تاکید آن مبتلا به جامعه ما است و از این جهت تصویب آن برای معاونت اهمیت دارد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور گفت: این لایحه مظهر توجه تام دولت به موضوع خانواده است و انتظار می‌رود کسانی که مدافع حقوق خانواده و زن هستند پای کار لایحه آیند تا در مجلس تصویب شود. بعد قانونی این لایحه تنها معطوف به جنبه بازدارندگی و تعزیرات و جرائم نیست بلکه اقدامات پیشگیرانه در آن بسیار اهیمت دارد و تدوین آن حتی به صورت یک لایحه صرف، فرهنگ و سبک زندگی درست ایرانی و اسلامی را ترویج می‌دهد. 

وی در ادامه با تشکر از تلاش‌های معاونت امور زنان و خانواده در دوره دولت‌ یازدهم و مولاوردی تصریح کرد: در دولت دوازدهم به لطف توفیق الهی و زحمات همکاران در بخش‌های حقوقی و شورای فقهی حقوقی معاونت توانستیم در زمینه تدوین لوایح و یا اصلاح قوانین بر اساس مشکلات از پیش احصاء و تعریف شده و مسائلی که مطالبه زنان بود؛ مجموعه ای از لوایح و پیشنهادات اصلاحی را تدوین و برای دولت ارسال کنیم. 

به گفته ابتکار، برخی از لوایح این معاونت با همکاری دستگاه‌های دیگر تدوین شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به لایحه مربوط به تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی و مردان خارجی که بعدها تبدیل به قانون و منجر به تابعیت حدود ۴۰۰ دختر ایرانی تا کنون شده است، اشاره کرد. 

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور افزود: لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان مدت‌ها متوقف باقی مانده بود که با پیگیری این معاونت، با مورد اولویت قرار گرفتن در کمیسیون لوایح دولت تصویب و در نهایت به مجلس ارسال و تصویب شد؛ سپس در شورای نگهبان ایراداتی به آن وارد شد که خوشبختانه نهایتا در مجلس دهم تصویب شد. اکنون آیین‌نامه اجرایی آن در دست دولت است و ان‌شاءالله اجرایی می‌شود. 


وی در پایان گفت: از جمله اهداف و برنامه‌های این معاونت تبیین رویکردها، سیاست‌ها و تبیین مباحث حقوقی مرتبط با زنان بوده است. از این رو شورای فقهی و حقوقی ما تا کنون حدود ۱۴ جلسه مشترک با دانشگاه مفید برگزار کرده است که حدود ۹ جلسه آن مستندسازی شده و باقی جلسات در دست مستندسازی است.
 

کد خبر 582147

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار خانواده

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha