عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تجهیزات خط تولید واکسن در موسسه برکت خریداری شده و در حال نصب است و تا خرداد ۱۴۰۰ که واکسن کرونا برکت تایید شود، این خط تولید هم به بهره‌برداری می‌رسد.

مينو محرز

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله با کرونا درباره روند تولید واکسن کرونا در ایران اظهار کرد: واکسنی که در موسسه برکت (با نام کو ایران برکت) بر آن نظارت دارم، یک واکسن با تکنولوژی ویروس ضعیف‌شده است که پس از گذراندن موفقیت‌آمیز فاز حیوانی آن روی میمون، به فاز اول مطالعه انسانی رسیده است.

محرز افزود: این مرحله روی ۵۶ نفر انجام می‌شود. دوز اول آن برای اکثر این افراد تزریق شده است. پس از تزریق دوز اول واکسن، دوز دوم هم پس از دو هفته انجام می‌شود. تعدادی از افرادی که در سری اول واکسن کرونای ایرانی را گرفتند، دوز دوم را هم دریافت کرده اند.

او گفت: فاز اول کارآزمایی بالینی انسانی این واکسن برای بررسی ایمنی واکسن است. خوشبختانه تاکنون واکسن کرونای برکت عارضه جدی و قابل توجهی نداشته و اگر مساله‌ای بوده، گذرا بوده است. البته در این مرحله در روز ۲۱ و ۲۸ پس از تزریق میزان آنتی بادی در بدن افرادی که تحت مطالعه هستند بررسی می شود اما بررسی میزان اثربخشی و ایمنی‌زایی واکسن در فاز دوم کارآزمایی بالینی انجام می شود که روی ۳۰۰ نفر است.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: احتمالا فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا برکت تا قبل از عید انجام می‌گیرد و فاز سوم مطالعه انسانی هم به بعد از عید و بهار ۱۴۰۰ موکول می‌شود و اگر همه روند تولید و مطالعات خوب پیش برود، خرداد ۱۴۰۰ واکسن کرونا ایرانی در اختیار مردم خواهد بود.

دکتر محرز در پاسخ به این پرسش که آیا تجهیزات خط تولید واکسن کرونا در ایران موجود است یا نه گفت: در موسسه برکت خط تولید واکسن کرونا در حال تجهیز است. از قبل هم تا حدی این تجهیزات را داشته ولی در حال تکمیل و تجهیز بیشتر است. تجهیزات جدید خط تولید واکسن در این موسسه در حال نصب است و در خرداد سال آینده که واکسن تایید می شود، این موسسه قادر خواهد بود ماهانه چندین میلیون واکسن تولید کند.

وی افزود: در مورد واکسن کرونا موسسه رازی نیز تا جایی که می دانم، آنتی ژن ویروس را از چین وارد کرده اند و روی حیوان این واکسن را تست کرده اند و اخیرا به فاز مطالعه انسانی رسیده اند اما واکسنی که در موسسه برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تولید می شود، ویروس آن از بیمار ایرانی گرفته شده و ضعیف شده است.

بنا بر این گزارش، همزمان با تلاش محققان و دانشمندان ایرانی در حدود ۱۱ شرکت دانش بنیان برای تولید واکسن کرونا، خرید واکسن خارجی نیز شروع شده است و پنجشنبه گذشته (۱۷ بهمن) اولین محموله خریداری‌شده، واکسن اسپوتنیک V از روسیه است وارد کشور شد.

محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو هفته گذشته در نشست خبری اعلام کرد: فعلا ورود ۵۰۰ هزار دوز از واکسن اسپیوتنیک V از روسیه قطعی شده که به تدریج وارد کشور می شود اما تلاش سازمان غذا و دارو واردات حدود ۲ میلیون دوز از این واکسن است که در حال چانه‌زنی هستیم. پس از واکسن روسیه هم خریدهای بعدی ایران از هند، چین و کوبا خواهد بود.

سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد که حدود ۴.۲ میلیون واکسن آسترازنکا نیز از سبد کوواکس به زودی وارد کشور می شود.

ایران با پرداخت بیش از ۵۰۰ میلیون دلار خدود ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن از سبد کوواکسن که با نظارت سازمان بهداشت جهانی مدیریت و توزیع می شود، خریداری کرده است. واکسن های کوواکس از مجموعه واکسن های مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است. این سازمان تاکنون سه واکسن فایزر- بیو ان تک، مدرنا و آکسفورد- آسترازنکا را تایید کرده است.

کد خبر 583520

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha