شهردار تهران بر حفظ و بازسازی آثار به‌جامانده از مبارزات انقلاب تاکید کرد و گفت: برخی از این آثار تخریب شده‌اند که آنها نیز در صورت امکان باید احیا شوند.

شهردار

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از پایگاه خبری شهر، پیروز حناچی شهردار تهران در دیدار صمیمانه با مبارزان و فعالان سیاسی پیش از انقلاب که به مناسبت چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در موزه زندانیان سیاسی باغ موزه قصر برگزار شد، تصریح کرد: «روایت است که شکر نعمت، نعمتت افزون کند. طبیعتا آزادی از استبداد و رهایی از وضعیتی که قبل از انقلاب بود، نعمت بزرگی است که باید قدر بدانیم.»

حناچی در ادامه با گرامی‌داشت یاد همه کسانی که آن دوره سخت را تحمل کردند و امروز دیگر نیستند، گفت: «بسیاری از بناهایی که مربوط به دوران قبل از انقلاب بود در اثر بی‌توجهی تخریب شد. به عنوان مثال در شرایط جنگی، زندان قزل قلعه تخریب شد. اما خوشبختانه ساختمان زندان قصر حفظ شده است. باغ نگارستان هم یک فضای آموزشی بود که قرار بود تخریب شود و به جای آن سه برج ساخته شود که دکتر حسن حبیبی معاون اول رییس جمهور در آن زمان جلوی آن را گرفت.»

به گفته او، باور مدیریت شهری این است که خیلی از بناهای مربوط به انقلاب را باید حفظ کنیم و اجازه ندهیم که تخریب شود؛ البته می‌دانیم در این راه مشکلاتی هم به وجود می‌آید.

حناچی همچنین بر بازسازی فضاهای اینچنینی تاکید و اضافه کرد: «می‌توانیم به جای زندان قزل قلعه و یا جایی همان نزدیکی، نمادی از آن زندان و اتفاقاتی که در آن افتاده است، نصب کنیم. درست است که آنجا که از بین رفته اما این معنایش این نیست که نمی‌شود هیچ کاری برای یادآوری این مکان‌ها و اتفاقات آن انجام نداد.»

او با اشاره به حس تحقیر شدن و اختناق ناشی از حکومت پهلوی در آن دوران گفت: متاسفانه بدی این فضاها و شرایط را نتوانتسیم به نسل جدید منتقل کنیم هر چند تلاش‌های زیادی شد و در کتاب‌های بعد از انقلاب هم اشاراتی شده است. اما اینها کافی نیست.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود بر ادامه استفاده زندانیان سیاسی از ساختمانی که شهرداری در اختیارشان گذاشته است تاکید کرد و گفت: «تلاش کنید خاطراتی که واقعیت آن دوران را منعکس می‌کند به شکل یک کتاب منتشر شود و ما هم در این راه به شما کمک می‌کنیم. تلاش کنید آن خاطرات از بین نرود و فراموش نشود. ملتی که خاطرات خود را فراموش می‌کند، ممکن است یک اشتباه را بارها تکرار کند.»

حناچی گفت: «برنامه بعدی شهرداری این است که بر اساس اسناد و عکس‌های موجود در صورت امکان برخی فضاهای تخریب شده را بازسازی شود تا برای آیندگان بماند.»

به گفته او، بهترین و اصیل‌ترین نقطه، منزل مرحوم آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی است و انصافا همان طور که بود حفظ شده است. منزل حضرت امام هم تقریبا خوب حفظ شده است.

کد خبر 584176

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha