به گزارش همشهریآنلاین و به نقل از ایسنا، دولتهای ایران و ترکیه طبق اسناد موجود از اواخر بهمن ۱۳۴۲ با امضای قرادادی روادید را برای ورود اتباعشان به خاک یکدیگر لغو کردند. اینک بخش گردشگری ترکیه به ایران پیشنهاد کرده که «گذرنامه» نیز برای سفر اتباع دو کشور حذف شود. این پیشنهاد در پنجمین نشست کمیته فنی مشترک همکاریهای گردشگری ایران و ترکیه مطرح شده و روابط عمومی معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در خبری که منتشر کرده دلیل آن را ایجاد موازنه در تعاملات گردشگری دو کشور عنوان کرده است. قرار شده این موضوع از طریق مراجع مربوط به صورت ویژه پیگیری شود.
ایران در یک دهه گذشته یکی از پنج کشور نخست بوده که بیشترین گردشگر را در ترکیه داشته است. سال ۲۰۲۰ با بسته شدن مرزها و توقف پروازها بین دو کشور، رتبه ایران به ششم تنزل کرد.
سال ۹۸ مرکز آمار ترکیه سرانه هزینه هر شهروند ایرانی در سفر به این کشور را میانگین ۶۹۳ دلار اعلام کرد که بیشتر از کشورهایی نظیر سوئد، هلند، بلژیک، آذربایجان، اوکراین و روسیه بوده است.
ایرانیها صرف نظر از سفرهای تفریحی که به ترکیه دارند، در سالهای اخیر به یکی از اصلیترین خریداران ملک در این کشور تبدیل شدهاند. مرکز آمار ترکیه در تابستان امسال گزارشی را منتشر کرد که نشان میداد ایرانیها با وجود شیوع ویروس کرونا، با خرید ۳۱۶۸ فقره ملک، رتبه اول خرید ملک در ترکیه را بهدست آورده و از شهروندان عراقی سبقت گرفتهاند.
در چند سال اخیر رتبه و تعداد سفر شهروندان ترکیه به ایران نیز ارتقا یافته است. آمارها نشان میدهد تا پیش از سال ۹۷ تعداد اتباع ترک که به ایران سفر کرده بودند تنها بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر بود که با این وجود، رتبه نهم را در بین کشورهایی که بیشترین گردشگر را در ایران داشتند، بهدست آورده بود. یک مرکز مطالعاتی و پژوهشی در ترکیه در گزارشی که همان سال منتشر کرد علت را در ضعف زیرساختهای گردشگری ایران و مهمتر از آن، ناآگاهی و برداشتهای محدود و مبالغهآمیز شهروندان ترکیه درباره ایران یافته بود.
ولی تیموری ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در پنجمین نشست کمیته فنی مشترک همکاریهای گردشگری ایران و ترکیه به این ضعف اشاره کرد و روابط حسنه و نزدیکی تاریخی و فرهنگی دو کشور را ابزاری برای شناخت بیشتر مردم دو کشور از ظرفیتهای موجود و تعمیق روابط و همکاریها دانست.
او با اشاره به اهمیت برقراری دوباره تبادلات گردشگری دو کشور در پساکرونا، بر ضرورت تدوین و امضای پروتکل دوجانبه بویژه میان بخش خصوصی دو کشور به منظور تسریع در حل و فصل مشکلات و چالشهایی که به واسطه شرایط ناپایدار سفر در سایه کرونا و کنسلیهای احتمالی برای کسب و کارهای گردشگری دو کشور به وجود آمده تاکید کرد.
معاون گردشگری با تاکید بر نقش انکارناپذیر تورهای آشناسازی در معرفی قابلیتهای گردشگری دو کشور، اعلام آمادگی کرد که با فروکش کردن کرونا و انجام واکسیناسیون بهزودی میزبان این نوع تورها برای اهالی رسانه و فعالان بخش خصوصی گردشگری کشور ترکیه با هدف آشنایی هر چه بیشتر آنها با ویژگیها و ظرفیتهای گردشگری ایمن در ایران باشیم که این موضوع مورد استقبال طرف ترک قرار گرفت.
تیموری سپس بر ضرورت تداوم حضور دو کشور در نمایشگاههای بینالمللی یکدیگر تاکید کرد و از طرف مقابل برای حضور در نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع دستی تهران که در اسفندماه برگزار میشود دعوت کرد.
معاون گردشگری همکاری و مشارکت طرفین در سرمایهگذاری و راهاندازی گردشگری جاده ابریشم را نیز حائز اهمیت ویژه دانست و انجام پروژههای مشترک با این موضوع در زیرمجموعه برنامههای کومسک را یکی از ساز و کارهای مهم در این خصوص خواند.
طرف ترک بنا به درخواست و پیشنهاد هیأت ایران برای برگزاری کارگاههای آموزشی درباره بازاریابی و تبلیغات در فضای مجازی و دیجیتال برای دستاندرکاران صنعت گردشگری ایران اعلام آمادگی کرد.
پنجمین نشست کمیته فنی مشترک همکاریهای گردشگری ایران و ترکیه با حضور معاونان گردشگری و نمایندگان بخشهای دولتی و خصوصی دو کشور با هدف تبادل نظر درباره روابط گردشگری در دوران همهگیری کرونا و برنامهریزی برای ارتقای مبادلات گردشگری دو کشور در دوران پساکرونا به صورت وبیناری برگزار شد.
نظر شما