به گزارش همشهریآنلاین به نقل از مهر، مراسم اختتامیه دوازدهمین «جشنواره شعر و داستان انقلاب»، دوشنبه (۲۷ بهمنماه) در سالن اندیشه حوزه هنری برگزار و همزمان در فضای مجازی پخش شد. در مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب، علاوه بر تقدیر از برگزیدگان جشنواره، از تلاشهای محمدرضا بایرامی، نویسنده متعهد کشورمان، و محمدرضا سهرابینژاد، شاعر انقلابی، به خاطر تلاشهای مستمرشان در ارتقای شعر و داستان انقلاب تقدیر شد.
یادی از امیرحسین فردی
در این مراسم که با حضور حجتالاسلام محمد قمی (رئیس سازمان تبلیغات اسلامی)، محمدمهدی دادمان (رئیس حوزه هنری) و شاعران و نویسندگان مطرح کشور برگزار شد، در ابتدا کلیپی درباره زندگی و فعالیتهای ادبی مرحوم امیرحسین فردی، از پایهگذاران حوزه هنری و جشنواره شعر و داستان انقلاب، برای حاضران پخش شد که در آن به فعالیتهای ادبی این نویسنده تراز انقلاب اسلامی پرداخته شده بود.
حوزه هنری، میراث بزرگان ادبیات
در ادامه برنامه محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری، در سخنانی کوتاه با یادآوری تلاشهای مرحوم امیرحسین فردی برای رشد و تعالی ادبیات انقلاب گفت: ایشان حرکتشان را از مسجد جوادالائمه آغاز کرده، در حوزه هنری ادامه دادند، در جایزه شهید غنیپور رشد دادند، در جشنواره داستان انقلاب به حد اعلاء رساندند و در کارگاه قصه و رمان تلاش کردند ادبیات انقلاب را به نقطه بلوغ برسانند.
وی در ادامه با بیان اینکه حوزه هنری میراث چنین بزرگانی است، بیان کرد: در حوزه هنری باید بیش از پیش برای ارتقای هنر و ادبیات انقلابی تلاش کنیم. ما در مجموعه تهران و همکارانم در مراکز حوزه هنری استانها باید تلاش کنند تا به جایگاه شایسته حوزه هنری دست پیدا کنیم.رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی با تقدیر از تلاشهای محمدرضا بایرامی و محمدرضا سهرابینژاد گفت: جایگاه این اساتید بهدلیل زحماتی که برای ادبیات انقلاب کشیدهاند بسیار رفیع و ارزنده است.
تقدیر از بایرامی و سهرابینژاد
در ادامه مراسم دوازدهمین جشنواره که با اجرای رسالت بوذری برگزار میشد، مراسم تقدیر از محمدرضا بایرامی، نویسنده متعهد و مطرح کشور، برگزار شد و وی در سخنانی با اشاره به عکسهای نویسندگان و شعرای زندهیاد انقلاب اسلامی که تصاویرشان در سالن اجرای مراسم قرار داشت، گفت: من از همکاری و همراهی با بیشتر این نویسندگان و اساتید ادبی، خاطراتی فراموشنشدنی دارم. ما روزهای خوبی را با یکدیگر سر کردیم.
وی با یادآوری خاطرات خوبی که از دوستی با زندهیاد امیرحسین فردی داشته است، افزود: امیرحسین فردی انسانی ادیب، وارسته و با احساس بود که بیشتر از آنکه به احوالپرسی با مسئولان و رؤسا علاقه داشته باشد به پرسیدن حال گلها، شمشادها و پرندگان علاقه داشت. او انسان عجیبی بود که حواسش به همه نویسندگان بود و همانطور که از حرکت مسجد جوادالائمه مراقبت میکرد، حواسش به جایزه شهید غنیپور و سایر فعالیتهای ادبی هم بود. او همیشه شنونده انتقادات بود و با صبوری همه حرفها و حتی انتقادات را شنوا بود و ما امروز بیشتر از قبل به چنین نویسندگانی نیازمندیم.
محمدرضا سهرابینژاد نیز با یاد کردن از نویسندگان متعهد انقلاب همچون امیرحسین فردی با بیان اینکه من یک شاعر انقلابی هستم و انقلابی خواهم ماند و به این انقلابی بودن افتخار میکنم، گفت: با آنکه جوانگرایی بسیار خوب است، اما باید همزمان از کسانی که سالها در ادبیات انقلاب کار کرده و عمرشان را برای این ادبیات گذاشتهاند استفاده شود و آنها به فراموشی سپرده نشوند و به این ترتیب است که ادبیات ما به اوج خواهد رسید.
در کلیپی که درباره این شاعر متعهد انقلابی منتشر شد، وی با بیان زندگی دشواری که طی کرده و به این جایگاه در ادبیات ایران رسیده است، گفت: کتابخانه، معدن و گنجینه و دریایی از فضیلت ملتهاست، چون در اینجا کتابهایی از کشورهای مختلف از گذشته و حال است و ما با مطالعه آنها میتوانیم در عقل و تجربه آنها، در دنیای نویسندگان آنها شریک شویم و با مطالعه که از واژه طلوع کردن و روشن شدن است به مقاماتی میرسیم که به آن ادیب میگویند.
سینماگران پا پیش بگذارند
در ادامه مراسم حسینعلی جعفری، دبیر علمی بخش داستان جشنواره، در سخنانی با بیان اینکه آثار جشنواره امسال از لحاظ کیفی بسیار جالب توجه بودند، گفت: من از سینماگران میخواهم به سمت اقتباس از داستانهای نویسندگان کشورمان حرکت کنند و از این داستانهای بدیع و جذاب برای ساخت فیلمها و سریالهایشان استفاده کنند.
در این برنامه علیمحمد مؤدب، دبیر علمی بخش شعر جشنواره، با اشاره به رشد جالب توجه آثار شعری جشنواره امسال گفت: باید توجه ویژهای به جوایز جشنوارهها صورت گیرد و میزان جوایز افزایش یابد.
- برندگان جوایز دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب
- اسامی برگزیدگان بخش داستان انقلاب و بیانیه هیئت داوران به شرح زیر است:
بخش داستان کوتاه و رمان
نفرات اول
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی در بخش رمان کودک و نوجوان اهدا میشود به سجاد خالقی از چهارمحال بختیاری برای اثر «مه و دود»
هیئت داوران در بخش رمان بزرگسال هیچ اثری را شایسته ندانست.
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی در بخش داستان کوتاه کودک و نوجوان اهدا میشود به منیره هاشمی از خراسان رضوی برای اثر «باباها گم نمیشوند»
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی در بخش داستان کوتاه بزرگسال اهدا میشود به مهدی پورفرد از تهران برای اثر «قلعه»
نفرات دوم
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در بخش داستان کوتاه کودک و نوجوان اهدا میشود به علیرضا نعمتاللهی از تهران برای اثر «سکه شاهی»
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در بخش داستان کوتاه بزرگسال اهدا میشود به مولود علیزاد فاضل از آذربایجان شرقی برای اثر «این عکس»
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در بخش رمان کودک و نوجوان اهدا میشود به محمد سرشار از تهران برای اثر «شکار هیولا»
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در بخش رمان بزرگسال بدون اولویت اهدا میشود به حمید بابایی از تهران برای اثر «چهل و یکم» و علی اصغر عزتی پاک از تهران برای اثر «تشریف»
نفرات سوم
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در بخش داستان کوتاه بزرگسال اهدا میشود به سیروس جمشیدی از فارس برای اثر «کادیلاک»
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در بخش داستان کوتاه کودک و نوجوان اهدا میشود به حدیث ناظری از هرمزگان برای اثر «بهمن شیر»
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در بخش رمان بزرگسال اهدا میشود به مرضیه نفری از قم برای اثر «جامانده از پسر»
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در بخش رمان کودک و نوجوان اهدا میشود به طاهره مشایخ از گیلان برای اثر «سِلفی با خرابکار»
نفرات تقدیری
لوح تقدیر و جایزه نقدی در بخش رمان کودک و نوجوان اهدا میشود به مریم فریدی از البرز برای اثر «اورکت روسی»
لوح تقدیر و جایزه نقدی در بخش رمان بزرگسال اهدا میشود به سید میثم موسویان از همدان برای اثر «بی نام پدر»
لوح تقدیر و جایزه نقدی در بخش داستان کوتاه کودک و نوجوان اهدا میشود به مصطفی میرزایی از همدان برای اثر «من دیگر نمیترسم»
هیئت داوران در بخش داستان کوتاه بزرگسال هیچ اثری را شایسته تقدیر ندانست.
بخش شعر انقلاب و بیانیه هیئت داوران
نفرات اول
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی در بخش تک اثر شعر نو اهدا میشود به فهیمه قائدی از اصفهان برای اثر «زبان سفید»
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی در بخش تک اثر شعر کهن اهدا میشود به مائده هاشمی از اصفهان برای اثر «جنگ نابرابر»
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی در بخش مجموعه شعر کودک اهدا میشود به حسین عبدی از گلستان برای اثر «باران، فرشته است»
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی در بخش مجموعه شعر نوجوان اهدا میشود به منیره هاشمی از خراسان رضوی برای اثر «صلح روی لوله تفنگ»
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی در بخش مجموعه شعر نو اهدا میشود به عباس باقری از سیستان و بلوچستان برای اثر «کرکسی در پوست عقاب»
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی در بخش مجموعه شعر کهن اهدا میشود به علیرضا محمدعلی بیگی از قم برای اثر «طَیَران»
نفرات دوم
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در بخش تک اثر شعر نو اهدا میشود به اسماعیل احمدی امجزی از کرمان برای اثر «سرباز گمنام»
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در بخش تک اثر شعر کهن اهدا میشود به سید سلمان علوی گنابادی از قم برای اثر «لیله القدر»
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در بخش مجموعه شعر کودک اهدا میشود به سمیه تورجی از فارس برای اثر «خدای من سلام»
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در بخش مجموعه شعر نوجوان اهدا میشود به زهرا داوری از خراسان شمالی برای اثر «جایی که دوستش دارم»
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در بخش مجموعه شعر نو اهدا میشود به مجتبی صفدری تمرین از گیلان برای اثر «نسخه جعلی»
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در بخش مجموعه شعر کهن اهدا میشود به علی سلیمانی از تهران برای اثر «غزل که تحصن کند»
نفرات سوم
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در بخش تک اثر شعر نو اهدا میشود به عفت خادمی از خراسان رضوی برای اثر «پیاله»
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در بخش تک اثر شعر کهن اهدا میشود به عاطفه جوشقانیان از قم برای اثر «دو تا رفیق»
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در بخش مجموعه شعرکودک اهدا میشود به دادیار حامدی از مازندران برای اثر «مامانِ بابا»
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در بخش مجموعه شعر نوجوان اهدا میشود به طیبه شامانی از تهران برای اثر «کوه پیش پای تو افتاد»
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در بخش مجموعه شعر نو اهدا میشود به رضا یزدانی از قم برای اثر «حصار»
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در بخش مجموعه شعر کهن اهدا میشود به حسنا محمدزاده از اصفهان برای اثر «تیه دا»
نظر شما