به گزارش همشهری آنلاین به نقل از برنا، محمدرضا باهنر، دبیرکل حزب جامعه اسلامی مهندسین و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در رابطه با حواشی اخیر در مورد تصویب لایحه افای تی اف عنوان کرد: افای تی اف اصولا یک مقابله نامه بین المللی نیست و کاری است که کشورها از مدتها قبل دور هم جمع شدهاند و تفاهمهایی کردهاند تا مبارزات، مقررات و یک قوانینی را در کشورهای خود بگنجانند و اعمال کنند و در مجموعه این کار گفته شده به نفع صلح جهانی و منافع جهانی است.
او افزود: در این ماجرا داستانی پیش میآید که منافع ملی و منافع جهانی کجا با هم در مغایر است و کجا با هم سو و هم جهت هستند.
باهنر تاکید کرد: داستان افای تی اف از مدتی قبل در مورد ایران شروع شد و مذاکره و صحبتهایی در زمان وزارت طیب نیا شروع شد. ایشان رفتند و مذاکرات مفصلی کردند و پیشنهادی برای ایران دریافت کردند و گفته شد ایران این اقدامات را انجام بدهد تا در مجموعه کشورهایی که به افای تی اف پیوستهاند، همکاری کند.
او توضیح داد: در این مجموعه کشورها با سه گروه کشورهای همکار با هم تفاهم نامه دارند و مقرراتی را بین خودشان دارند و عمل میکنند و متعهد هستند. یک سری کشورها که بعضا این مقررات را رعایت نمیکنند کشورهایی دارای ریسک بالا هستند.
به اصطلاح امروز چیزی مثل تحریم نیست که کشوری ظالمانه و یا بر مبنای سیاسی، کشوری را تحریم کند یا شورای ملل بخواهد کشوری را تحریم کند ولی توصیهای به کشورهای جهان است که میگویند معامله با این کشورها دارای ریسک، بالا است.
گروه بعدی کشورهای غیر همکار هستند که گفته میشود به هیچ وجه با آنها همکاری نداشته باشید و مراقبت مبادلات اقتصادی با این کشورها باشید و این کشورها مورد اعتماد نیستند.
باهنر ادامه داد: زمانی که بحث شد ۳۰ تا ۴۰ اتفاق را در کشور گفتند که اگر ایران اینها را انجام بدهد کشور دوست میشود و خلاصه این در سه تا چهار قانون خلاصه شد. ابتدا قانون پولشویی بود که مجلس تصویب و شورای نگهبان بررسی کرد و ما در مصلحت نظام بررسی کردیم و این بند جامع و کامل تصویب و ابلاغ شد. با ابلاغ و اجرایی شدن قانون پولشویی نزدیک به ۷تا۸ مورد از آن موارد اتفاق افتاد و جامعه جهانی و هیات عالی افای تی اف تایید کردند که این اتفاقات افتاده و ایران همکاری میکند.
او یادآور شد: پالرمو و سی اف تی ماندند که اینها هم در ارتباط با کمک به تروریسم و چیزهای دیگری است که ما هم مدعی این هستیم که بیشترین قربانی را در زمینه تروریسم در جهان معاصر و در بین بقیه کشورها داریم. تروریسمی که در کشور ما از رییس جمهور، وزیر و نماینده مجلس و ... را قربانی کرده و ما امروز فقط بیست هزار قربانی تروریسم داریم.
باهنر تصریح کرد: زمانی که بحث تروریسم در منطقه مطرح شد هیچ کشوری بر این موضوع حساسیت نداشت ولی ما آن را مطرح کردیم. ماجرای یازده سپتامبر خیلی بعدتر رخ داد و ما مبارزهای جدی، عملیاتی و موضعی با تروریسم داشتیم و اعلام مواضع میکنیم، مبارزه میکنیم و هم افشا میکنیم. در جریانات اخیر و مسائل تروریسم در منطقه و ماجرای خلیفه گری و ... نیز سردار دلها را در این جریان از دست دادیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: اشکال ما در این زمینه این است که بعضا در دنیا کسانی، تروریسم مطرح میشوند که ما آنها را آزادی خواه مینامیم. فلسطین کشوری است که عدهای از بیرون آمده و آنها را آواره و خانه هایشان را مصادره کردهاند طبیعی است که آنها برای بازگشت به کشور خود مبارزه میکنند. آنها آزادی خواه هستند و میخواهند سرزمین اشغال شده خود را آزاد کنند یا مردم یمن که این همه ظلم در قبال آنها انجام میشود.
به تعبیر مقام معظم رهبری جای جلاد و شهید را عوض کردهاند آن کسی که آزادی خواه است و مبارزه اصلاح طلبانه دارد تروریسم خوانده میشود و کسی که ترور میکند، کشور مستقل و به رسمیت شناخته شده معرفی میشود.
او با بیان اینکه ما با برخی از کشورها از نظر واژهای اختلاف نظر داریم، اضافه کرد: تروریسم یعنی چه؟ ! در مورد تحریم، امروز تحریم ظالمانه بر علیه ما اعمال میشود و برای خنثی کردن تحریمها جایی باید آنها را دور بزنیم و قوانین ظالمانه کشورهای متخاصم را نادیده میگیریم. اگر قرار باشد این موارد، به عنوان جرم بر علیه ما نوشته شود بیرحمانه است. کسی تردیدی ندارد که ما در مبارزه با تروریسم جدی هستیم ما در لبه جلویی این مبارزه هستیم.
او اضافه کرد: اینکه ما چطور به پالرمو و سی اف تی بپیوندیم که در مجامع جهانی اعلام کنیم ما بر علیه تروریسم هستیم و از طرفی این اهرمی نباشد تا خنثیسازی مبارزه ایران بر علیه تحریمها باشد، این کار فنی و دقیقی است که کمی معطلی دارد.
باهنر افزود: در مجمع هنوز درباره افای تی اف بحث میشود و این موضوع یک دور معطل شد و به نتیجه نرسید. ریاست محترم جمهور نامهای برای رهبری مرقوم داشتند و خواستند مجمع علاوه بر اتمام وقت بررسی باز هم مساله را بررسی کند و دو جلسه است که در کمیسیونهای مربوطه بررسی میشود. فکر میکنم ظرف ۱۵ روز آینده به صحن مجمع بیاید و امیدواریم مجمع نظر خوبی بر اساس منافع ملی، داشته باشد.
او در پایان گفت: به نظر من، افای تی اف به احتمال زیاد تصویب میشود ولی حق تفحصها باید در کنار این موضوع بررسی شود که امروز هم فقط حق تفحصها مورد بررسی است.
نظر شما