مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ضمن بیان این‌که با نظر مثبت دولت و مجلس مقرر شده ۹۰ هزار میلیارد تومان در قالب بند واو تبصره ۲ بودجه ۱۴۰۰ به سازمان پرداخت شود بابت رد دیون دولت به ماست، گفت: محاسبات مرحله دوم همسان‌سازی حقوق‌ها و تدوین فرمول‌ها در کانون بازنشستگی در جریان است تا طی چند روز آینده اعمال شود و مرحله دوم را اجرا کنیم.

بازنشستگان - بازنشسته - سالمند

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، مصطفی سالاری (مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی) در نشستی خبری با بیان اینکه در مردادماه جاری به پشتوانه ۳۲ هزار میلیارد تومان وصول مطالبات از دولت متناسب سازی را اجرا و احکام جدید صادر شدند و پرداختی ها صورت گرفت گفت: افزایش ما نسبت به اسفند ۹۸ حدود ۴۹ درصد بود. البته در مهرماه صندوق های بازنشستگی دیگر افزایش دوباره حقوق داشتند که اعتراضاتی را به دنبال داشت و فاصله ایجاد کرد و نیاز بود دوباره پیگیری کنیم تا متناسب سازی مرحله دوم را انجام دهیم.

وی ادامه داد: دقایق پیش از مجلس پیگیر بودم و نتیجه این بود که با نظر مثبت دولت و مجلس ۹۰ هزار میلیارد تومان در قالب  بند واو تبصره ۲ بودجه ۱۴۰۰ پرداخت شود که در صحن هم رای گرفته که بابت رد دیون دولت به ماست. محاسبات مرحله دوم و تدوین فرمول ها در کانون بازنشستگی در جریان است تا طی چندروز آینده اعمال و مرحله دوم را اجرا کنیم.

صدور احکام جدید ظرف چند روز آتی 

سالاری افزود: اگر مقدمات طی چندروز آینده زمان ببرد، حتما علی الحساب پرداختی در اسفند بابت مرحله دوم داریم تا کارهای نرم افزاری و سایر اقدامات انجام شود و همه اینها ظرف چند روز انجام می شود. 

وی اعلام کرد که تاریخ اجرا و احکام اول اسفند خواهد بود منتها علی الحساب خواهد بود و ظرف چندروز آینده صدور احکام را انجام می دهیم.

کدام بازنشستگان مشمول همسان‌سازی حقوق می‌شوند؟

سالاری درباره اینکه آیا بازنشستگان ۹۹ شامل متناسب سازی مرحله دوم می‌شوند؟ گفت: طبق فرمول، برای مرحله اول چون در سال ۹۹ بودیم، کسانی که تا آخر سال ۹۸ بازنشسته می‌شدند را شامل می شد اما در سال ۱۴۰۰ بازنشستگان ۹۹ هم برای مرحله دوم متناسب سازی شامل می‌شوند و دغدغه نداشته باشند.

ویدر ادامه در پاسخ به اینکه چه میزان از اعتبار مصوب بابت رد دیون دولت به تامین اجتماعی مربوط به متناسب سازی حقوق بازنشستگان است گفت: ۹۰ هزار میلیارد تومان بابت رد دیون و پرداخت بدهی دولت به تأمین اجتماعی به تصویب رسیده و از لحاظ مالی این امکان را فراهم می‌کند که بتوانیم بخشی از این اعتبار را برای همسان سازی حقوق بازنشستگان هزینه کنیم.

پیشنهاد تأمین اجتماعی برای افزایش دستمزد ۱۴۰۰ 

وی پیرامون پیشنهاد تأمین اجتماعی برای افزایش دستمزد ۱۴۰۰ عنوان کرد: مرجع تصمیم گیر در این خصوص شورای عالی کار است و سازمان تأمین اجتماعی حتی در آن عضویت ندارد به همین دلیل نمی‌توانیم میزان دقیقی را پیش بینی و اعلام کنیم. 

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: اما با توجه به میزان تورم و همچنین سبد هزینه خانوار باید افزایش‌ها مشخص شود که اقدامی است سه جانبه که درآن تصمیم گیری می‌شود و قطعاً مصالح کلی جامعه کارگری مدنظر قرار می‌گیرد.

واگذاری سهام شستا به بازنشستگان

سالاری همچنین درباره واگذاری دو درصد سهام شستا به بازنشستگان گفت: واگذاری 2 درصد سهام شستا اعلام شده بود و مصوبه هیئت امنا را هم اخذ کردند و به معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارجاع شده تا نظر بدهند زیرا مباحث حقوقی درباره آن مطرح است. این امر مراحلش را در وزارتخانه طی کرده و اگر منع حقوقی نداشته باشد وزیر تمایل دارد این کار انجام شود.

وضعیت بدهی هپکو به بانک‌ها

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره وضعیت تهاتر بدهی‌های هپکو نیز گفت: بیش از ۵۰ درصد سهام هپکو بابت رد دیون به تامین اجتماعی داده شد ولی هپکو به بانک ها ۱۱۰۰ میلیارد تومان بدهکار است. مزیت واگذاری هپکو به ما این بود که ۱۱۰۰ میلیارد بدهی با طلب تامین اجتماعی از دولت تهاتر شود که این رابطه مالی را بین خودمان حل کنیم که باعث می شود املاک و دارایی هپکو آزاد شود و بتواند فعالیت مالی انجام دهد.

سالاری افزود: این اقدام یک گشایش اساسی است که هپکو به جای بدهی های متعدد به بانک ها یک بدهی به تامین اجتماعی داشته باشد که این هم با راهکارهایی فی مابین حل و تا آخر سال نهایی خواهد شد. امید است هپکو بتواند به تولیدی که خواست همه مردم است برسد. 

وی درباره اصلاح سن بازنشستگی گفت: این موضوع از اختیارات قانونگذار است. اینکه در خصوص سن بازنشستگی چه تصمیماتی گرفته می شود از جمله مباحث بنیادی است و در تمام دنیا مطرح است. این امر به تنهایی شامل تامین اجتماعی نیست.

کد خبر 589001

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha