برخی مسئولان عراقی در گفت‌وگو با شبکه قطری الجزیره مدعی شده‌اند که مشکل بغداد در پرداخت مطالبات ایران این است که طرف ایرانی دلار می خواهد و اگر با دینار عراقی باشد آنها می‌توانند این طلب را پرداخت کنند.

ایران و عراق

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مظهر محمد صالح، مشاور اقتصادی نخست‌وزیر عراق در گفت‌وگو با شبکه الجزیره در رابطه با اموال بلوکه شده ایران در عراق تأکید کرد که بخشی از این اموال بهای گازی است که عراق برای تأمین سوخت نیروگاه های خود از ایران خریداری کرده است و بخشی هم پول برقی است که برای برخی استان ها مستقیم از ایران تأمین می شود.

وی گفت: آمریکا هرگونه معامله دلاری با ایران به صورت مبادله بانکی را ممنوع کرده است البته در این باره استثنایی نیز وجود دارد و آن امکان پرداخت نقدی از این حساب ها برای تأمین نیازهای بشردوستانه مانند غذا و دارو یا تأمین هزینه های گردشگران ایرانی است که به عراق سفر می کنند.

بر اساس این گزارش، ایران پیش از این اعلام کرده است که حجم اموال بلوکه شده در عراق حدود 5 میلیارد دلار است اما مشاور نخست وزیر عراق تأکید می‌کند که با گذشت زمان و مصرف بیشتر برق و گاز در عراق، این مبلغ افزایش می یابد و ممکن است در زمان تسویه حساب کم و زیاد شود.

از سوی دیگر، فیصل العیساوی، عضو کمیسیون مالی در پارلمان عراق در گفت‌وگو با این شبکه قطری تأکید کرد که مبلغ این بدهی ها ثابت نیست زیرا هر روز با استمرار واردات گاز و برق ایران از سوی عراق، افزایش می یابد.

وی خاطرنشان کرد: نمی‌توان گفت که این اموال در عراق ضبط شده است بلکه موضوع این است که عراق به علت تحریم‌های آمریکا و محدود ساختن دسترسی ایران به دلار توسط بانک مرکزی آمریکا، نمی‌تواند این اموال را به ایران به دلار پرداخت کند.

العیساوی گفت: اگر ایران این اموال را به دینار عراق بخواهد همین امروز می توان آن را پرداخت کرد اما مساله این است که ایران دلار می خواهد و برای انتقال دلار به ایران موافقت واشنگتن لازم است.

به گزارش ایسنا، ایرج مسجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد روز دوشنبه (هجدهم اسفندماه) با «عبدالامیر علاوی » وزیر دارایی عراق ملاقات و مذاکره کرد. در این مذاکرات مسائل مورد علاقه دو طرف منجمله نحوه دریافت مطالبات کشورمان از عراق مورد برسی قرار گرفت.‌

علاوی در این ملاقات اظهار کرد: مطالبات ایران از عراق در اولویت پرداخت‌های ما قرار دارد و پیش بینی لازم در این زمینه انجام  شده است.

کد خبر 589799

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha