بیشترین آمار فوتی در ایران از سال ۹۳ تا سال ۹۸ متعلق به سال ۹۳ به تعداد ۴۴۶ هزار و ۳۳۳ نفر بوده که از این تعداد ۲۲۲ هزار و ۲۲۱ مرد و ۲۲۳ هزار و ۷۳۹ زن بودند. همچنین کمترین میزان فوتی‌ها در این ۵ سال متعلق به سال ۹۶ با ثبت ۳۷۶ هزار و ۶۷۸ فوتی بوده است.

قبرستان - اموات - بهشت زهرا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس آمار سازمان ثبت احوال کشور، میزان مرگ و میر بر حسب جنس و گروه سنی در نقاط شهری و روستایی کشور متفاوت است. میزان ناخالص مرگ و میر کشور بر پایه داده‌های پایگاه اطلاعات جمعیت کشور در سال ۹۷، ۴.۷ به ازای هر هزار نفر جمعیت است. این میزان در تمام نقاط کشور وضعیت مشابهی ندارد و بستگی به ساختار سنی جمعیت استان‌ها و عوامل دیگر می‌تواند بر این میزان اثرگذار باشد.

بر پایه آمار مرگ و میرهای جاری ثبت‌شده در سال ۹۷، میانگین سنی فوتی‌ها برابر با ۶۶.۰۹ بوده که برای مردان ۶۴.۰۱ و برای زنان ۶۸.۸۴ سال بوده است. بر اساس سالنامه‌ای که سازمان ثبت احوال هر سال منتشر می‌کند، در سال ۹۸، ۳۹۳ هزار و ۹۸۲ نفر فوت کردند که از میان این آمار ۲۲۳ هزار و ۱۸۳ نفر مرد و ۱۷۰ هزار و ۷۹۹ نفر زن بودند.

این در حالی است که میزان فوتی‌ها در سال ۹۷، ۳۷۷ هزار و ۱۹۳ مورد بود که از این تعداد ۲۱۱ هزار و ۵۱۸ مرد و ۱۶۵ هزار و ۶۷۵ زن فوت کردند. همچنین در سال ۹۶، ۳۷۶ هزار و ۶۷۸ نفر فوت کردند که ۲۱۰ هزار و ۶۹۱ مرد و ۱۶۵ هزار و ۹۸۷ زن بودند.

با مقایسه میزان فوتی‌ها از سال ۹۳ تا سال ۹۸، بیشترین فوتی متعلق به سال ۹۳ به تعداد ۴۴۶ هزار و ۳۳۳ نفر بوده است که از این تعداد ۲۲۲ هزار و ۲۲۱ مرد و ۲۲۳ هزار و ۷۳۹ زن بودند. همچنین کمترین میزان فوتی‌ها در این ۵ سال متعلق به سال ۹۶ با ثبت ۳۷۶ هزار و ۶۷۸ فوتی بوده است.

به صورت میانگین بیشترین میزان فوتی‌ها از سال ۹۳ تا ۹۷ مربوط به استان‌های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان شرقی و فارس بوده و همچنین کمترین میزان فوتی‌ها در این چند سال مربوط به استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، قم، زنجان و قزوین بوده است.

از کل مرگ‌ و میرهای ثبت‌شده در سال ۹۷، ۵ عامل مرگ و میر عبارتند از بیماری‌های قلبی و عروقی با ۳۸.۶ درصد، سرطان و تومورها با ۱۱.۳ درصد، بیماری‌های دستگاه تنفسی با ۹.۸ درصد، حوادث غیرعمدی با ۷.۱ درصد و بیمارهای عفونی و انگلی با ۴.۷ درصد بوده است. این ۵ عامل، ۷۱.۵ درصد از مرگ و میرهای به ثبت رسیده را شامل می‌شود.

همچنین میزان مرگ ومیر در نقاط شهری و روستایی متفاوت است، در سال ۹۷، ۲۶۷ هزار و ۳۸۴ نفر در شهر و ۹۰ هزار و ۳۰۳ نفر در روستا فوت کردند.

سهم مرگ ومیرهای ثبت شده برای کودکان کمتر از ۵ سال نسبت به سال قبل حدود ۰.۶ درصد کاهش داشته است. همچنین سهم مرگ و میر کودکان کمتر از یک سال از کل مرگ و میرهای کمتر از ۵ سال در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، ۹.۰ درصد افزایش داشته است. به صورت میانگین عاملان اصلی مرگ کودکان زیر ۵ سال تولد زودرس، ذات الریه، عوارض مربوط به زایمان، اسهال، عفونت خونی نوزادان و مالاریا بوده است.

در چند دهه اخیر پیشرفت قابل توجهی در زمینه کاهش مرگ و میر کودکان صورت گرفته است، به گونه ای که این پیشرفت از سال ۲۰۰۰ زندگی ۵۰ میلیون کودک کمتر از ۵ سال را نجات داده است. با این وجود علی رغم این پیشرفت‌ها، بقای کودکان همچنان با یک نگرانی اساسی همراه است.

کد خبر 589864

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha