در این آیینها خطبای مساجد و روحانیون پیرامون فضیلت شبهای قدر و مناقب و فضیلتهای امام علی (ع) سخنرانی کردند.
این در حالی بود که اوضاع نابسامان کنونی عراق و خشونتهای جاری در این کشور بر فضای آیینهای شب قدر و سالروز شهادت امام علی (ع) سنگینی کرد.
خطبا و ائمه مساجد از امام علی (ع) به عنوان الگوی آشتی و گفت وگو و سمبل وحدت امت اسلامی یاد کردند.
روحانیون و خطبای عراقی از شهروندان و مسوولان این کشور خواستند که برای نفی خشونت و حفظ وحدت اسلامی در برابر دشمنان اشغالگر به مولی الموحدین علی (ع) اقتدا کنند.
در آیینهای شب گذشته که با وجود شرایط حساس امنیتی در برخی شهرها مانند بغداد تا پاسی از شب ادامه پیدا کرد، مردم به صورت جمعی آیین قرائت دعای "جوش کبیر" و مراسم ویژه قرآن به سر گرفتن را برگزار کردند.
همچنین در شهرهای مختلف عراق به ویژه شهرهای امن جنوب ، هیاتهای مذهبی ، دستههای عزاداری و زنجیر زنی خود را در یادبود شهادت امام اول شیعیان به راه انداختند.
در بغداد نیز در مناطق مختلف پایتخت آیینهای عزاداری شهادت مولی الموحدین علی (ع) با شکوه خاصی برگزار شد.
تعدادی از اهالی نیز به مناسبت سالروز شهادت امام علی (ع) اقدام به پخت غذاهای نذر و توزیع شربت و شیر در بین عزاداران کردند.
در همین راستا و باوجود ماه مبارک رمضان، تعداد قابل توجهی از محبین و شیعیان اهل بیت عصمت و طهارت از شهرهای مختلف عراق برای زیارت امام اول شیعیان عازم شهر مقدس نجف اشرف شدند.
گزارشها از شهر نجف حاکیست که آیینهای سالروز شهادت امام علی (ع) و احیای شب قدر با شکوه برگزار شده است.
در سالروز شهادت امام اول شیعیان جهان، تدابیر امنیتی ویژهای در نجف اشرف اتخاذ شد.
بیش از ۲۰هزار نیروی پلیس برای تامین امنیت آیینهای زیارت امام اول شیعیان جهان در مناطق مختلف و حومه شهر نجف اشرف مستقر شدند.
همچنین در این شهر مراکز درمانی و سه بیمارستان بزرگ نجف به حال آماده باش قرار گرفتند.