۶ روز پس از به گل نشستن کشتی غول‌پیکر «اور گیون» در کانال سوئز، تلاش‌ها برای رهایی آن تا حدودی نتیجه داد و مهندسان موفق شدند کشتی را بار دیگر شناور کنند، هر چند رفت و آمد کشتی‌ها از کانال همچنان ممکن نیست. رئیس جمهور مصر با تشکر از تمام کسانی که در بازگرداندن کشتی منحرف‌ شده در کانال سوئز مشارکت داشتند، از پایان این بحران خبر داد.

کشتی کانال سوئز

به گزارش همشهری آنلاین، ۶ روز پس از به گل نشستن کشتی غول‌پیکر «اور گیون» در کانال سوئز، تلاش‌ها برای رهایی آن نتیجه داد و مهندسان موفق شدند کشتی را بار دیگر شناور کنند. ساعاتی بعد عبدالفتاح السیسی در توئیتی از پایان بحران سوئز خبر داد

در نخستین ساعات بامداد دوشنبه، مسئولان کانال سوئز اعلام کردند موفق شده‌اند قسمت عقب کشتی را از بدنه کانال سوئز جدا کنند و همین باعث شناور شدن کشتی شده است.

ویدئویی که از سوی مهندسان حاضر در عملیات نجات اور گیون در توییتر منتشر شده نیز نشان می‌دهد این کشتی روی سطح آب شناور شده است.

روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از اسامه ربیع، رئیس سازمان بهره برداری از کانال سوئز خبر داد که کشتی‌های یدک کش‌ در حال کمک به کشتی کانتینر بر اور گیون هستند تا بتواند در مسیر اصلی کانال قرار گیرد.

اطلاعات ماهواره ای منتشر شده از سوی وب سایت vesselfinder  که رهگیری کشتی‌ها در جهان را انجام می‌دهد هم نشان می‌دهد دماغه و قسمت پشت کشتی از کناره کانال جدا شده است.

 کشتی به گل نشسته بعد از ۶ روز دوباره شناور شد | مصر پایان بحران سوئز را اعلام کرد

به نوشته خبرگزاری بلومبرگ، همزمان با اعلام خبر شناور شدن کشتی، قیمت جهانی نفت که طی روزهای اخیر روند صعودی گرفته بود، کاهش یافت. بر این اساس، قیمت نفت وست تگزاس اینترمیدیت (West Texas Intermediate) با کاهش ۲.۵ درصدی روبرو شده است. 

اور گیون با ۴۰۰ متر طول، یکی از بزرگ‌ترین کشتی‌های کانتینربر جهان و متعلق به یک شرکت ژاپنی است. هم اکنون ۲۰ هزار کانتینر روی این کشتی قرار دارد. 

مسئولان کانال برای رها کردن کشتی، ۲۰ هزار تن شن و سنگ را از جداره و کف کانال تراشیده‌اند. همچنین تغییر سطح آب در اثر جزر و مد باعث شده تا کشتی بتواند روی سطح آب قرار گیرد.

بیش از ۳۰۰ کشتی در دو طرف کانال سوئز منتظر صدور مجوز برای تردد در کانال هستند. مسیر جایگزی کانال سوئز، عبور از دماغه امید در جنوب قاره آفریقا است که سفر دریایی را ۹ روز طولانی‌تر می‌کند. 

شرکت آلمانی بیمه آلیانتس اعلام کرده که یک هفته انسداد کانال سوئز حدود ۱۰ میلیارد دلار خسارت روی دست تجارت جهانی می گذارد.

۱۲ درصد تجارت جهانی از مسیر ۱۹۳ کیلومتری کانال سوئز انجام می‌شود که در خاک مصر قرار دارد و دریای سرخ را به دریای مدیترانه وصل می‌کند. حدود ۳۰ درصد تجارت کانتینری جهان نیز از طریق این مسیر انجام می شود.

روزانه بیش از ۵۰ کشتی از این آبراهه مهم عبور می‌کنند. درآمد سالانه دولت مصر از عبور و مرور کشتی‌ها در کانال سوئز، ۵.۶ میلیارد دلار برآورد شده است.

کد خبر 592188

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اروپا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha