به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس ینس اشپان، وزیر بهداشت آلمان و مقامات ایالتی به اجماع توافق کردند که واکسن کرونای شرکت آسترازنکا فقط به افراد ۶۰ ساله و بالاتر داده شود و در افراد زیر ۶۰ سال فقط هنگامی واکسن مصرف شود که آنها به رده در معرض خطر بالا برای بیماری وخیم کووید-۱۹ تعلق داشته باشند و پزشکشان با وجود خطر اندک عارضه جانبی وخیم لخته شدن خون واکسن را برای آنها تجویز کند.
این اقدام به دنبال توصیههای هیات کارشناسی مستقل واکسن آلمان و پس از آن انجام میگیرد سازمان ناظر بهداشتی این کشور دادههای جدیدی را منتشر کرد که نشاندهنده افزایش موارد گزارششده یک شکل غیرمعمول لخته شدن خون در رگهای مغز به نام «ترمبوز سینوسهای وریدی مغز» (CVST) در دریافتکنندگان اخیر واکسن آسترازنکا است.
انتشار این اخبار ضربه جدیدی به واکسنی است که برای کارزار ایمنسازی در اروپا حیاتی است و اساس راهبرد جهانی برای رساندن واکسن کرونا به کشورهای فقیرتر است. این تحولات کمتر از دو هفته پس از آن رخ میدهد که «آژانس دارویی اروپا» (EMA) اعلام کرد این واکسن میزان کلی لخته شدن خون را در افراد افزایش نمیدهد.
EMA در آن هنگام گفته بود که منافع این واکسن بر خطرات آن غلبه دارد، اما نمیتواند رابطه میان این واکسن و انواع غیرمعمول لخته شدن خون را رد کند و توصیه کرد هشداری به بستههای این واکسن درباره این اثر جانبی نادر احتمالی افزوده شود.
چندین منطقه آلمان از جمله برلین پایتخت این کشور و پرجمعیتتری ایالت این کشور- راین-وستفالیای شمالی- قبلا در روز سهشنبه مصرف این واکسن را معلق کردند. انستیتو پل ارلیش آلمان روز سهشنبه گزارش کرد تا ۲۹ مارس (۹ فروردین) شمار موارد نادر لخته شدن خون در میان حدود ۲.۷ میلیون دوز تجویز شده واکسن آسترازنکا در این کشور به ۳۱ مورد افزایش یافته است.
عوارض واکسن آسترازنکا دوباره آشکار شد | توقف استفاده در بخشهایی از آلمان
آلمان و سایر کشورهای اروپایی در سرعت بخشیدن به برنامه واکسیناسیونشان دچار مشکل هستند و فاصله بسیاری با بریتانیا و آمریکا دارند. تا روز دوشنبه، حدود ۱۳.۲ میلیون نفر در این کشورها دست کم یک دوز واکسن کرونا و حدود ۴ میلیون نفر هر دو دوز واکسن را دریافت کردهاند.
کانادا نیز روز دوشنبه با اشاره به دادههای جدید نگرانکننده از اروپا استفاده از واکسن آسترازنکا را در افراد زیر ۵۵ سال معلق کرد. مقامات بهداشتی کانادا میگویند با توجه به دادههای جدید از اروپا خطر لخته شدن خون در دریافتکنندگان واکسن آسترازنکا بالقوه تا یک در ۱۰۰۰۰۰ افزایش مییابد، بسیار بیشتر از میزان خطر یک در یک میلیون است که قبلا تصور میشد.
دانشمندان در دانشگاه گریفسوالد آلمان این هفته نتایج بررسیشان درباره علل لخته شدن خون در دریافتکنندگان واکسن آسترازنکا را منتشر کردند و این عارضه را شبیه به اثر جانبی مشاهده شده در برخی از دریافتکنندگان داروی رقیقکننده خون هپارین دانستند.
این بررسی که هنوز داوری همتا نشده است، توضیح قاطعی درباره اینکه که چرا برخی از دریافتکنندگان واکسن آسترازنکا دچار این عارضه نادر لخته شدن خون میشوند، نداده است.
یک نگرانی دیگر این است که این آخرین ضربه به واکسن آسترازنکا باعث از دست رفتن اعتماد عمومی به آن شود.
دانشمندان به دنبال پاسخ: آیا واقعا واکسن آسترازنکا با لخته شدن خون ارتباطی دارد؟
نظر شما