برای اولین بار بعد از انقلاب یک نخست‌وزیر از کره‌جنوبی به تهران آمد؛ سفر نخست‌وزیر کره‌جنوبی به تهران در شرایطی صورت گرفت که ایران و کره در سال‌های اخیر به خاطر بلوکه شدن اموال ایران وارد مناقشه شده‌اند.

کره جنوبی

به گزارش همشهری‌آنلاین آقای چانگ سیه کیون در این سفر دو روزه قرار است با حسن روحانی، رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، علی لاریجانی، مشاور مقام معظم رهبری، و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، دیدار و گفت‌وگو کند. توسعه روابط دوجانبه و رفع موانع بانکی از جمله محورهای گفت‌وگوی نخست‌وزیر کره‌جنوبی با مقامات کشورمان است.

دو روز قبل از سفر نخست‌وزیر کره جنوبی به تهران، کشتی کره‌ای که دی‌ماه امسال به خاطر نقض قوانین محیط زیست توقیف شده بود، آزاد شد. آزادی این کشتی توقیف‌شده به آزادی اموال بلوکه‌شده کره‌جنوبی ارتباط داده شد اما سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، در گمانه‌زنی‌ها گفت: در پی تکمیل تحقیقات در مورد تخلف کشتی کره‌ای و بنا به درخواست مالک و دولت کره برای آزادی کشتی، دستور آزادی کشتی از سوی دادستان محترم صادر شد. عدم سوء سابقه ناخدا و کشتی در زمینه تخلف در منطقه، زمینه نگاه مثبت دادستان محترم را فراهم کرد.

 ایران و کره جنوبی در طول تاریخ همواره روابطی دوستانه و نزدیک داشته‌اند، اما با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا و خروج این کشور از برجام و تلاش او برای فشارهای حداکثری بر ایران، روابط دیگرکشورها را هم تحت تاثیر قرار داد و در نتیجه روابط تهران - سئول هم دچار چالش‌ شد. اعمال مجدد تحریم‌های یک‌جانبه ایران توسط دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸، بهانه‌ای شد که کره جنوبی دارایی‌های ایران را بلوکه کند. از شهریور ۱۳۹۸ که معافیت آمریکا برای واردات نفت ایران لغو شد، بیش از ۷ میلیارد دلار دارایی ایران در دو بانک کره جنوبی مسدود شد و همین امر شکایت ایران را در پی داشت. 

با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا روزنه‌هایی از امید برای آزادی اموال بلوکه شده ایران در کره شکل گرفت؛ حتی ملاقات سفیر این کشور در تهران با عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی، تعبیر به تفاهم دو کشور برای آزادی 7 میلیارد دلار اموال ایران در کره شد. این اموال در   دو بانک کره جنوبی به نام‌های «ووی بانک» و «بانک صنعتی» بلوکه شده‌اند. ممانعت آمریکا از آزادسازی این اموال عصبانیت وزیر خارجه و رئیس کل بانک مرکزی کشورمان را در پی داشت. 

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی،  در توئیتی نوشت: از اول هم مشخص بود دولت کره اراده مستقلی برای حل مشکل منابع ارزی ایران ندارد.  نحوه تعامل کره‌ای‌ها با ایران به شکلی بود که علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، در دیداری که با وزیر خارجه چین داشت کنایه‌ای به کره‌ای‌ها زد و گفت: ایران مانند برخی کشورها با یک تلفن تصمیماتش را عوض نمی‌کند. 

همزمان با سفر نخست‌وزیر کره جنوبی اما تحلیل هایی درباره آزادسازی اموال ایران از این کشور شنیده می شود. خبرگزاری دولتی یونهاپ کره جنوبی نوشت: هنوز معلوم نیست چرا ایران با آزادی نفتکش و کاپیتانش موافقت کرده است اما گمانه‌‎زنی‌ها درباره احتمال حصول پیشرفت در موضوع درخواست ایران از کره جنوبی برای رفع بلوکه هفت میلیارد دلار دارایی این کشور به واسطه تحریم‌های ایالات متحده شده است.»

روزنامه کوریا هرالد در گزارشی با اشاره به سفر چانگ سیه کیون، نخست‌وزیر کره جنوبی، به تهران نوشت این سفر برنامه‌ریزی‌شده ممکن است نشان می دهد دو دولت در مورد آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده ایران در بانک‌های سئول به توافق موقت رسیده باشند. 

کد خبر 594396

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha