رئیس گروه حفظ و احیای بناهای تاریخی ادارهکل میراث فرهنگی و صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی در گفت و گو با همشهری آنلاین اظهار کرد: در حوزه اموال غیرمنقول که شامل میراث تاریخی است ۹۰۲ اثر، حوزه میراث معنوی ۴۸ اثر، حوزه میراث طبیعی ۲۴ اثر و در حوزه میراث منقول ۱۳ اثر در سراسر استان به ثبت ملی رسیدهاند.
اسماعیل شراهی افزود: در فهرست آثار جهانی نیز استان مرکزی قنات ابراهیمآباد اراک را دارد و کاروانسرای باغ شیخ نیز در حال انجام مراحل جهانی شدن است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه آثار تاریخی زیادی که نشانه قدمت و اصالت هر قومی است در این استان وجود دارد، امسال هم برای هر حوزه ۱۰ اثر پیشبینی شده تا بتوانیم آنها را به ثبت ملی برسانیم.
رئیس گروه حفظ و احیای بناهای تاریخی ادارهکل میراث فرهنگی و صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: در گذشته آثار ناملموسی در استان به ثبت رسیده که مهمترین آنها جشن تیرگان فراهان، مراسم چغچغهزنی انجدان، تعزیه در تفرش و اراک، نخلگردانی در خمین، تفرش و نیمور و امثال آن است.
▪️رئیس گروه حفظ و احیای بناهای تاریخی ادارهکل میراث فرهنگی و صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: در تلاش هستیم در آینده چند اثر معنوی دیگر را در زمینه میراث عاشورایی و شیوه و مهارت پخت غذاهای سنتی به ثبت برسانیم.
شراهی ادامه داد: یکی از مشکلات ثبت بنا و آثار تاریخی همکاری نکردن و نارضایتی مالکان برای ثبت ملی این آثار است، عمده بناهای تاریخی در بافتهای تاریخی شهرها قرار دارند و به سبب کاهش قیمت ملک پس از ثبت ملی برخی مالکان تمایلی برای ثبت این آثار تاریخی ندارند.
وی افزود: بر همین اساس گاهی مشاهده میشود برخی از مالکان عمدی اقدام به مسدود کردن مسیر ناودان این بناها، تخریب ایزوگام و یا کاهوگل نکردن بام آنها برای نفوذ آب و در نهایت تخریب خودبهخودی بنا میکنند.
رئیس گروه حفظ و احیای بناهای تاریخی ادارهکل میراث فرهنگی و صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: قانون اجازه ثبت ملی آثار، بدون رضایت مالکان را به میراث فرهنگی داده است.
شراهی با اشاره به ثبت آثار و مهارتهای صنایعدستی نیز گفت: همچنین تاکنون مهارت بافت فرش ساروق و جیریا، فرشبافی بندریحان و غیره ثبت شده است.
نظر شما