همشهریآنلاین: جوادییگانه در دبستان قدس در خیابان منیریه و بعد در مدرسه راهنمایی و دبیرستان مفید تحصیل کرده است. بعد از انصراف از رشته الکترونیک دانشگاه صنعتی شریف، در سال ۱۳۷۰ در پژوهشگری علوم اجتماعی دانشگاه تهران تحصیلات دانشگاهی خود را شروع کرد.
در سال ۱۳۷۷ از پایاننامه کارشناسی ارشد خود در رشته جامعهشناسی دانشگاه علامه طباطبایی با عنوان «ایدئولوژیهای سیاسی حاکم بر برنامه اول و دوم توسعه» به راهنمایی محمد عبداللهی دفاع کرد و در سال ۱۳۸۳ از رساله دکتری جامعهشناسی خود با عنوان «دوراهی اجتماعی: تعارض بین نفع فردی و نفع جمعی» به راهنمایی مسعود چلبی در دانشگاه تربیت مدرس دفاع کرد. او از سال ۱۳۸۳ تاکنون در گروه جامعهشناسی دانشگاه تهران مشغول به کار است.
جوادییگانه مدیر کل پژوهشهای رادیو و سردبیر مجله رادیو و همایش دین و رسانه بوده است و سابقه همکاری با دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، و مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران را داشته است. او از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶ رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات بوده است و از ۱۳۹۷ تاکنون معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران است.
حوزههای تدریس و پژوهش او، تاریخ اجتماعی ایران و جامعهشناسی تاریخی، جامعهشناسی ادبیات، جامعهشناسی فرهنگی، بازاریابی اجتماعی و اخلاق اجتماعی است.
از محمدرضا جوادییگانه تاکنون کتابهای زیر منتشر شده است:
- تغییرات اجتماعی برنامهریزیشده (مشترک با مهدی عباسیلاخانی و برگزیده هشتمین دوره کتاب سال دانشجویی)
- اصلاحات سه ساله در دوره قاجار (مشترک با ریحانه جوادی)
- لوطیگری (مشترک با رضا مختاریاصفهانی)
- ایرانیان در زمانه پادشاهی: خلقیات منفی ایرانیان در نگاه بیگانگان به جامعه ایران از اولین نوشتهها تا ۱۳۵۷ (دوره ده جلدی مشترک با سعیده زادقناد)
- ایرانیترین غیرایرانیها (کتاب تقدیرشده دهمین دوره جشنواره فارابی)
- روایت پیادهروی اربعین: روایت مردمشناسانه و جامعهشناختی از پیادهروی اربعین (گردآوری مشترک با محمد روزخوش)
- جستارهایی در پلاسکو (گردآوری مشترک با جبار رحمانی و سعیده زادقناد و عبدالله بیچرانلو)
- گزارش وضعیت اجتماعی کشور (گردآوری مشترک با غلامرضا غفاری)
کتاب حاجی بابای انگلیسی، حاجی بابای ایرانی: چگونه میرزاحبیب، حاجی بابای جدیدی آفرید (تالیف مشترک با سعیده زادقناد) نیز توسط دانشگاه تهران در دست چاپ است.
نظر شما