یک شبکه خبری در گزارشی درباره روند جاری در مذاکرات ایران و ١+٤ برای احیای برجام تصریح کرد که تحولات و اظهارات مذاکره‌کنندگان حاکی از بهبود اوضاع و نرمش در وین است.

مذاكرات وين

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، شبکه خبری بلومبرگ گزارش داد ایالات متحده و ایران به نقطه پایان دادن به اختلافات‌شان بر سر توافق هسته‌ای نزدیک‌تر شده‌اند، توافقی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده، آن را کنار گذاشته بود. واشنگتن گفت‌وگوها را سازنده توصیف کرده و جمهوری اسلامی ایران نیز نشان داده، آمادگی دارد در خصوص جزئیات مربوط به چگونگی احیای توافق صحبت کند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، روز یک‌شنبه به فاکس‌نیوز گفت: مذاکرات در وین سازنده بوده است، به این معنا که تلاش واقعی در آنجا انجام شده و قدرت‌های جهانی بر بازگرداندن توافق بر اساس «پایبندی در برابر پایبندی» متمرکز شده‌اند.

اظهارات وی پس از آن بیان شد که عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و مذاکره‌کننده اصلی ایران، با بیان اینکه فهم جدیدی در مذاکرات در حال شکل‌گیری است و ایران کار بر روی متن پیش‌نویس کامل برای مذاکره‌کنندگان را آغاز می‌کند، امید تازه‌ای را به روند روز شنبه وارد کرد.

مذاکره‌کنندگان که شامل اتحادیه اروپا و روسیه و چین می‌شوند نیز گفته‌اند رایزنی‌ها در هفته جاری ادامه می‌یابد. هرچند این مذاکرات پس از حمله هفته گذشته به تاسیسات غنی‌سازی نطنز که گفته می‌شود کار اسرائیل بوده است، از خط خارج شده بود.

تهران نیز در واکنش به این اقدام که آن را تروریسم هسته‌ای خوانده است غنی‌سازی خود را تا ٦٠ درصد افزایش داد. تصمیمی که از سوی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، مورد انتقاد قرار گرفت.  

ایران خواهان این است که ایالات متحده صدها تحریم اعمال‌شده‌ای را که ترامپ از سال ۲۰۱۷، بعد از روی کار آمدنش علیه اقتصاد این کشور اعمال کرده، از بین ببرد. همچین تهران اصرار دارد آمریکا باید این اقدامات را پیش از موافقت ایران مبنی بر بازگشت به فعالیت‌های هسته‌ای ذیل مفاد برجام، انجام دهد. 

جیک سالیوان روز یک‌شنبه همچنین گفت: تحریم‌ها زمانی لغو می‌شوند که ایالات متحده به وضوح  اطمینان داشته باشد جمهوری اسلامی غنی‌سازی هسته‌ای خود را کاهش می‌دهد و فعالیت‌های اتمی‌اش را به شدت محدود می‌کند.

بلومبرگ در ادامه گزارش خود ادعای روز یک‌شنبه روزنامه فایننشال تایمز را مبنی بر اینکه مقامات ارشد عربستان سعودی و ایران در حال مذاکره در بغداد برای اصلاح روابط‌شان هستند، یک نشانه آشکار دیگر از کاهش تنش‌ها دانست و افزود: این روزنامه در گزارش خود به گفته‌های سه مقام ناشناس استناد کرده است. به گفته جوست هیلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در گروه بحران بین‌المللی، گزارش‌های این نشست نشان می‌دهد چگونه یک تغییر عمده در سیاست‌های ایالات متحده تحت هدایت بایدن و قصد او برای ورود مجدد به توافق هسته‌ای اصلی ۲۰۱۵ «سیگنال روشنی» را به عربستان سعودی مبنی بر این ارسال کرده این کشور مجبور است تقاضاهای خود در خصوص گسترش مفاد توافق هسته‌ای را لغو کند. 
وی در ادامه خاطرنشان کرد: این واقعیت، سعودی‌ها را متوجه کرد که آنها از همان ابتدا از حمایت دیپلماتیک ایالات متحده بهره‌مند نخواهند شد. اگر توافق هسته‌ای با موفقیت احیا شود، گفت‌وگوهای اولیه می‌تواند زمینه را برای رایزنی سطح بالاتر میان ایران و عربستان در مورد مسائل منطقه‌ای فراهم کند.

عباس عراقچی به تازگی گفت ایران و آمریکا باید گام‌هایی را که هر یک از طرفین لازم است برای بازگشت به توافق ٢٠١٥ بردارند، مشخص کنند که شامل ارائه فهرستی کامل از تحریم‌هایی می‌شود که در دوران ترامپ اعمال شده است و جمهوری اسلامی تاکید دارد ایالات متحده باید آنها را لغو کند.

کد خبر 596063

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha