طبق نتایج یک مطالعه جدید، هیچ فرقی در رعایت فاصله ۱.۵ متری یا ۱۵ متری در محیط‌های سربسته حتی با داشتن ماسک در پیشگیری از کووید۱۹ وجود ندارد.

طرح فاصله گذاری

به گزارش هشمهری آنلاین به نقل از مهر ، یافته‌های مطالعه جدید محققان دانشگاه MIT ماساچوست در مورد انتقال هوایی کروناویروس، قوانین فعلی فاصله‌گذاری اجتماعی را به چالش می‌کشاند.

مشخص شده است که خطر قرار گرفتن در معرض کووید ۱۹ در فضای بسته چه به اندازه ۱۵ متر یا ۱.۵ متر حتی با وجود زدن ماسک، به یک اندازه است.

محققان در این مطالعه، روشی را برای محاسبه خطر قرار گرفتن در معرض کووید ۱۹ در یک محیط داخلی ایجاد کردند که عوامل مختلف تأثیرگذار را برای انتقال، از جمله مدت زمان صرف شده در داخل، فیلتراسیون و گردش هوا، ایمن سازی، استفاده از ماسک و حتی فعالیت‌های تنفسی مانند نفس کشیدن، غذا خوردن، صحبت کردن یا آواز خواندن را مورد بررسی قرار دادند.

دکتر «مارتین بازانت»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «ما پی بردیم که واقعاً هیچ فایده‌ای برای قانون رعایت فاصله ۱.۵ متری وجود ندارد، به خصوص هنگامی که افراد ماسک دارند. این مسئله واقعاً هیچ پایه و اساس فیزیکی ندارد زیرا هوایی که فرد در حالی که ماسک پوشیده شده را در هر جایی از اتاق بالا یا پایین می‌کشد، تنفس می‌کند، در معرض خطر قرار می‌گیرد.»

به گفته محققان، هرچقدر یک فرد مدت زمان طولانی‌تری در فضای بسته در کنار یک فرد آلوده به کروناویروس باشد، احتمال انتقال بیشتر است.

وی در ادامه می‌افزاید: «باز کردن پنجره‌ها یا نصب فن‌های جدید برای به حرکت درآوردن هوا نیز می‌تواند به همان اندازه مؤثر باشد.»

به گفته بازانت، «تجمع ۲۰ نفر به مدت یک دقیقه در فضای بسته اشکالی ندارد اما این تجمع برای چندین ساعت خطرناک است.»

طبق این مطالعه، قطرات حاصل از بازدم گرم فرد با گرمای بدن و جریان هوا در فضای بسته افزایش می‌یابد و در کل اتاق حرکت می‌کند، از اینرو مهم نیست که فرد از نظر اجتماعی فاصله خود را رعایت کرده باشد.

کد خبر 597616

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha