به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایبنا، روزنامه الیوم السابع نوشت «کلمات از شرق» عنوان نمایشگاهی است که از امروز (۲۸ آوریل) در شارجه افتتاح میشود و به مدت ۶ روز به نمایش مجموعهای از کتابها و نسخههای خطی نادر و استثنائی ادامه خواهد داد. قیمت برخی از این کتابها و نسخههای خطی بیش از ۶۰ میلیون درهم برآورد شده و تاریخ برخی به بیش از ۸۰۰ سال قبل بازمیگردد.
هیئت کتاب شارجه به مناسبت برگزاری این نمایشگاه یک مجموعه منحصر به فرد و جذاب گردآوری کرده که از جمله آن یک مجله نظامی فرانسوی است که به عنوان ابزاری برای تبلیغات هنگام حمله ناپلئون به مصر استفاده مورد استفاده قرار میگرفته است.
جلد اول دایرهالمعارف ۲۳ جلدی «وصف مصر» یکی دیگر از کتابهای به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه است. این کتاب چکیده تلاش گروهی از دانشمندان، هنرمندان و متخصصان در تحقیق و مطالعه درباره حمله ناپلئون به مصر است و بزرگترین اثری است که به مطالعه زندگی مردم در آن دوران اختصاص یافته و تا به امروز نیز یکی از مهمترین منابع تاریخی به شمار میرود.
نمونه دیگر نسخه اول کتاب «جهاننما» تالیف الکاتب شبلی است که ابراهیم متفرقه، ادیب، ناشر و دانشمند اسلامی در دوره عثمانی در سال ۱۱۴۵ هجری و در قسطنطنیه به چاپ رسانده و شامل ۴۰ نقشه و نقاشی رنگی است که نقشه شبه جزیره عربستان و نمونههای فلکی جهان و نقشههای آبو هوا و بادها و غیره را نیز در بر میگیرد.
نمونه دیگر، نسخه خطی است که کلمات قصار بقراط را گرد هم آورده است. این سند ۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح توسط پدر علم پزشکی نگاشته شده و در دوره عباسیان بین سالهای ۷۵۰ تا ۱۲۵۸ به عربی ترجمه شده است.
احمد بن رکاض العامری، رئیس هیئت کتاب شارجه درباره این نمایشگاه گفت «این مجموعه یادآور روزهای گذشتهاند. کلماتی که گویی خودشان به حرف در میآیند. ورقهایشان را نشان میدهند و در همان نگاه اول از میراثی بیبدیل حکایت میکنند.»
این نمایشگاه همچنین میزبان چندین میزگرد و کنفرانسهای متعدد با حضور تاریخدانان و کارشناسان باستانشناسی خواهد بود که درباره چالشهای نگهداری از نسخههای خطی قدیمی و نیز تکنولوژیهایی دستبابی به این مقصود صحبت خواهند کرد. نقش این آثار در حفظ میراث ملتها و مستندکردن ویژگیهای فرهنگی و دستاوردهای شناختی از محورهای دیگر این گفتوگوها هستند.
این نمایشگاه هر روز از تاریخ مذکور از ساعت ۸ شب تا ۱۲ نیمهشب میزبان علاقهمندان خواهد بود.
نظر شما