شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۰
۰ نفر

ستاد ملی کرونا بر اساس مصوبه ای کوچ ماشینی عشایر را در سال جاری اجباری کرده که برای اجرای آن به بیش از ۶۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

کوچ عشایر به صورت ماشینی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم به دلیل امکان ارتباطات فردی در زمان کوچ عشایر سازمان امورز عشایر ایران کوچ  سنتی و معمول عشایر را ممنوع کرده و اعلام کرده کوچ به این صورت ممنوع است.
 
برای کوچک عشایر به صورت مکانیزه بیش از 65 میلیارد تومان منابع مورد نیاز است و سازمان امور عشایر خواستار تامین این اعتبارشده است.
 
جمعیت دام سبک عشایر حدود  21 میلیون راس و دام سنگین  یک میلیون و 200 هزار راس است و جابه جایی دام عشایر تنها در مسیر کوچ خود امکان پذیر بوده و  عشایر باید کارت هوشمند داشته باشند.
 
247 هزار خانوار عشایری در کشور وجود دارد و  ارتباط محدود جوامع عشایری با یکدیگر و فاصله گذاری اجتماعی طبیعی در میان آنها میزان شیوع کرونا را در میان آنها به شدت کاهش داده است؛ بر اساس اعلام سازمان امور عشایر میزان فوتی این جامعه بر اثر کرونا از ابتدای بروز این بیماری تنها 5 نفر بوده است.
 
شاهپور علائی مقدم رییس سازمان امور عشایر ایران در این ارتباط اظهار داشت: ستاد ملی کرونا و ستادهای استانی برای آن که عشایر هنگام کوچ و جابجایی دام ها به دلیل شیوع ویروس کرونا وارد محدوده های شهری و روستایی نشوند، اجبار کرده اند که عمده کوچ در سال جاری به صورت ماشینی انجام شود.

علائی مقدم با بیان این که کوچ ماشینی از سال ها پیش به دلایل مختلف از جمله تجاوز به ایل راه های عشایری انجام می شود، خاطرنشان کرد: براساس آمار سرشماری سال 87 بیش از 87 درصد خانوار عشایر در دوره کوچ از مناطق ییلاقی به قشلاقی و 16.37 درصد آنها از مناطق قشلاقی به ییلاقی از وسیله نقلیه ماشین استفاده کردند.

وی افزود: برخی از ایل راه های عشایری به منظور ساخت و ساز و کارهای عمرانی مورد تجاوز قرار گرفته و از این رو، عشایر مجبورند مسیرشان را تغییر دهند و از جاده های آسفالتی حرکت کنند.

رییس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: 66 هزار کیلومتر در کشور ایل راه داریم که اطلس آن نیز تهیه و به تمام واحدهایی که عملیات عمرانی، ساخت تاسیسات و توسعه معدن انجام می دهند، ابلاغ شده است و بر این اساس برای هرگونه اقدام در حریم ایل راه های عشایری باید استعلام از سازمان امور عشایر اخذ شود تا تجاوزی به این ایل راه ها صورت نگیرد.

وی در مورد شرایط کوچ ماشینی اظهار داشت: برای جلوگیری از مسایل مربوط به قاچاق دام، کوچ ماشینی نیازمند مجوز است و پلیس راه در جاده های کشور بر مسیر کوچ نظارت می کنند و عشایر باید مجوز تردد و کارت شناسایی داشته باشند.

وی این موضوع را که کوچ ماشینی منجر به چرای زودهنگام در مراتع مناطق ییلاقی می شود، منتفی دانست و گفت: چرای زودهنگام عشایر در مناطق ییلاقی به علت تغییرات آب و هوایی و افزایش قیمت علوفه صورت می گیرد.

علائی مقدم در مورد پایش جمعیت عشایر در زمینه ابتلا به کرونا نیز اظهار داشت: سال گذشته 720 هزار نفر از عشایر در مسیر کوچ از نظر ویروس کرونا و سایر بیماری های خاص با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پایش شدند.

کد خبر 598482

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha