مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۴
۰ نفر

حضور پرتعداد سارهای صورتی در مناطق مختلف مازندران طی روزهای اخیر تصاویر زیبایی را برای ساکنان این استان رقم زده که شبیه به سال‌های نه چندان دور مازندران و پرواز دسته‌های پرتعداد پرندگان مختلف در آسمان این استان است.

سار

به گزارش همشهری آنلاین، ساکنان برخی نقاط مازندران طی روزهای اخیر دسته‌های انبوهی از پرندگان را در آسمان مشاهده می‌کنند که همزمانی پروازشان در آسمان و صدای بال زدن‌شان هنگام پریدن همزمان از روی درخت‌ها به جذابیت روزهای بهاری مازندران افزوده است.

صدای این پرنده‌های مهاجر بهاری را که بی‌شباهت به صدای پرستوها نیست می‌توان این روزها بیشتر از گذشته در مازندران شنید. پرنده‌هایی شبیه به زاغ‌ها که هر سال در این فصل به مازندران می‌آیند، اما امسال افزایش چشمگیر تعدادشان و حضور گروهی‌شان در مزارع، سقف خانه‌ها، روی درخت‌ها و سیم‌های برق سبب شد که حضورشان بیشتر به چشم بیاید و مورد توجه شهروندان قرار بگیرد.

سار صورتی علاوه بر زیبایی حضورش در مناطق مسکونی و طبیعت، خاصیت زیادی هم در دفع آفات کشاورزی دارد. مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در گفت‌وگو با همشهری آنلاین به این موضوع اشاره می‌کند و می‌گوید: این پرنده آفت‌خوار است و بسیاری از آفات و حشرات موجود در مزارع را از بین می‌برد. حتی در صورتی که در مناطق حضور این پرنده‌ها کشاورزان صبور باشند میزان سم و کود مورد نیازشان کاهش خواهد یافت.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی البته افزایش غیرعادی این پرندگان را نیز آسیب‌زا بیان می‌کند و می‌افزاید: آن‌چه که اکنون از حضور سارهای صورتی در مازندران دیده می‌شود برای دفع آفات کشاورزی مفید است. اما اگر زمانی جمعیت این پرنده‌ها بیشتر از حد متوسط شود می‌تواند آسیب‌زا باشد.

سارهای صورتی در فصل بهار از کشورهای آسیای میانه و اروپای شرقی با توجه به شرایط مناسب آب و هوا به ایران مهاجرت می‌کنند و پس از مدتی اقامت در مناطق شمالی برای جوجه‌ریزی و توانمند شدن جوجه‌ها برای پرواز، مهاجرت خود را به مناطق دیگر ادامه می‌دهند.

به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران شرایط مساعد اقلیمی مازندران در چند هفته اخیر و همچنین وضعیت مناسب غذای برای این پرندگان با توجه به وجود باغ‌ها و مزارع کشاورزی سبب شده که سارهای صورتی با تعداد بیشتری در مناطق مختلف مازندران مشاهده شوند.

البته افزایش چشمگیر تعداد این پرنده‌ها سبب شده که برخی شکارچیان به فکر صید این سارهای صورتی بیفتند. اما ابراهیمی کارنامی شکار این پرنده‌ها با توجه به ممنوعی شکار طی ماه‌های اخیر تخلف است و در صورتی که موردی مشاهده شود با فرد متخلف برخورد خواهد شد.

سارهای صورتی با توجه به رفتار اجتماعی‌شان علاقه‌مند به پرواز گروهی هستند و به همین دلیل عمدتا حضورشان در یک نقطه سبب جلب توجه می‌شود. ملخ، سنجاقک، بندپایان و نرم‌تنان غذای اصلی این پرنده محسوب می‌شوند و علاوه بر این موارد از دانه‌ها و برخی میوه‌ها مانند گیلاس، زردآلو و خرما نیز تغذیه می‌کنند. سارهای صورتی بالغ در فصل بهار معمولا به دلیل براق شدن پرهای‌شان زیباتر به چشم می‌آیند. سارها بر خلاف پرندگان مهاجر زمستان گذران که حضور متمرکزی در تالاب ها دارند معمولا در همه مناطق شهری و روستایی و مزارع پرواز می کنند.

کد خبر 599879

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار استان‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha