به گزارش همشهری آنلاین، نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: خانمها نسبت به آقایان بیشتر دچار کم خونی میشوند؛ بنابراین انواع گوشت تامین کننده خوبی برای آهن و ویتامین ب ۱۲ هستند که برخی از این مواد بخصوص ویتامین ب ۱۲ را نمیتوان در پروتئینهای گیاهی یافت.
این متخصص رژیم درمانی و تغذیه در خصوص جایگزینهای انواع گوشت افزود: در کنار پروتئینهای گیاهی، گوشتهای سفید (مرغ و ماهی) جایگزین خوب و مناسبی برای گوشت قرمز خواهند بود.
جوزدانی گفت: تامین آهن با کیفیت مورد نیاز بدن از جمله دلایل تاکید بر مصرف منابع گوشتی است.
این متخصص تغذیه و رژیم تصریح کرد: در بین انواع مواد غذایی سویا، تخم مرغ، لبنیات از جمله شیر و حبوبات پروتیئنهای گیاهی هستند که به خوبی میتوان آنها را جایگزین انواع گوشتها کرد.
او گفت: همانطور که اشاره شد مصرف گوشت به هیچ عنوان نباید بطور کامل قطع شود، اما افرادی که به هر دلیلی در طول روز از مواد غذایی گوشتی استفاده نمیکنند توصیه میشود در وعده صبحانه لبنیات و شیر را حتما در برنامه غذایی خود قرار دهند.
جوزدانی افزود: جایگزین کردن پروتئینهای گیاهی از قبیل سویا، حبوبات و تخم مرغ در وعدههای ناهار و شام توصیه میشود، زیرا پروتئینهای گیاهی تا حد بسیار زیادی اسیدهای آمینه ضروری برای بدن را تامین میکنند.
او یادآوری کرد: مصرف گوشت حداقل در یک وعده غذایی در کنار مصرف پروتئینهای گیاهی نه تنها منجر به ایجاد تعادل در دریافت پروتئینهای کافی و مورد نیاز بدن خواهد شد، بلکه میزان مناسبی از ویتامین ب ۱۲ و آهن را برای بدن تامین خواهد کرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظر شما