به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سام زراعتیاننژاد سرپرست واحد فرآوری و پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: افرادی که دچار مرگ مغزی میشوند، شناسایی شده و با توجه به همهگیری بیماری کرونا، تست کرونا از آنها گرفته میشود و در صورت مثبت بودن تست، اهدای عضو انجام نمیگیرد.
وی با بیان اینکه امسال در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران از ابتدای سال تاکنون ۹ بیمار مرگ مغزی برای اهدای عضو داشتیم، اظهار داشت: اعضای بدن این بیماران از جمله قرنیه، کبد و کلیه به بیمارانی که در نوبت انتظار دریافت پیوند بودند، اهدا شد.
زراعتیاننژاد تاکید کرد: با توجه به اینکه در دوران همهگیری کرونا تعداد تخت های آیسییو محدود است، مراکز درمانی این دانشگاه همواره تلاش کردهاند این تختها در اختیار بیماران قرار داده شود.
این پزشک تصریح کرد: بیماری که دچار مرگ مغزی میشود، پس از غربالگری پیسیآر برای کووید-۱۹ و در شرایطی که سطح هوشیاری بیمار زیر ۵ باشد، اهدای اعضای وی به نیازمندان انجام میشود.
این جراح عمومی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران بزرگترین واحد اهدای عضو کشور است و در دوران کرونا، این واحد تمام تلاش خود را برای اهدای عضو به نیازمندان انجام میدهد. البته باید فردی که دچار مرگ مغزی شده توسط متخصصان نورولوژیست، مغز و اعصاب، بیهوشی و پزشکی قانونی در مورد اینکه دیگر امکان بازگشت به دنیا و ادامه حیات را ندارد، مورد تایید قرار گیرد و با رضایت خانواده بیمار، اهدای اعضای وی به نیازمندان انجام شود.
زراعتیاننژاد تاکید کرد: بسیاری از بیمارانی که دچار مرگ مغزی میشوند در صورت داشتن کارت اهدای عضو باید رضایت خانواده نیز برای این اقدام جلب شود، در صورت عدم رضایت خانواده، انجام اهدای عضو ممکن نیست.
به گفته وی، اهدای عضو به این معنی است که یک فرد یا ولی دم او اجازه میدهد بافتها یا اعضای سالم او به شخص دیگری برای پیوند اهدا شود که این پیوند میتواند زمانی که فرد زنده است یا پس از مرگ او صورت گیرد. پیوندهای متداول شامل کلیهها، قلب، کبد، پانکراس، روده، ریهها، استخوان، مغز استخوان، پوست و قرنیه است. برخی از ارگانها و بافتها را میتوان زمانی که شخص اهداکننده زنده است به شخص دیگری پیوند زد اما در بیشتر موارد اهدای عضو زمانی صورت میگیرد که فرد اهداکننده دچار مرگ مغزی شده باشد و رضایت خانواده در این زمینه ضروری است.
نظر شما