سخنگوی کاخ سفید تصریح کرده دولت آمریکا رژیم صهیونیستی را در جریان آخرین تحولات مذاکرات وین قرار خواهد داد.

جن ساکی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، «جنیفر ساکی»، سخنگوی کاخ سفید شامگاه چهارشنبه (به وقت تهران) تصریح کرد دولت آمریکا، رژیم صهیونیستی را در جریان آخرین تحولات مذاکرات وین قرار خواهد داد.

سخنگوی کاخ سفید گفت: «مقام‌های اسرائیل را در جریان آخرین تحولات مربوط به گفت‌وگوها با ایران قرار خواهیم داد.»

رژیم صهیونیستی ادعا می‌کند با بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای مخالف است و خواستار پیگیری سیاست موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران است.

دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا از سوی دیگر ضمن اذعان به شکست سیاست فشار علیه ایران مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در وین به توافق هسته‌تای برجام که دولت پیشین آمریکا از آن خارج شد برگردد.

خبرگزاری رویترز امروز گزارش داد پنجمین دور گفت‌وگوها در وین به مدت یک هفته به تعویق افتاد و مذاکرات از هفته آینده پنجشنبه از سر گرفته خواهند شد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری شامگاه چهارشنبه گفت که پیشرفت‌هایی در گفت‌وگوها حاصل شده است. وی گفت گفت‌وگوهای وین با سرعت مناسب برای رسیدگی به مهم‌ترین موضوعات مطرح، ادامه خواهد یافت.

ساعاتی قبل‌تر دو منبع آگاه در گفت‌وگو با پایگاه «آکسیوس» مدعی شده‌اند با توجه به نزدیک شدن انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران پیشرفت بسیار اندکی در پنجمین دور گفت‌وگوهای وین حاصل شده است.

مطابق این ادعا، در روزهای گذشته پیشرفت‌های اندکی در خصوص مسائل کلیدی مانند مسئله سانتریفیوژهای پیشرفته ایران حاصل شده است.

مقام‌های آمریکایی پیش از این مدعی شده بودند تنها مسائل اساسی موجود در گفت‌وگوها سرعت پیشرفت مذاکرات را مشخص خواهد کرد و انتخابات ریاست‌جمهوری ایران تأثیری بر مذاکرات ندارد.

ساعاتی قبل‌تر، «سید عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه درباره مذاکرات جاری در وین با بیان این‌که همه هیأت‌ها به این نتیجه رسیدند که باید برای مشورت‌ها و تصمیم‌گیری‌های بیشتر به پایتخت‌ها مراجعه کنند، گفت که اختلافات به نقطه‌ای رسیده که همه معتقدند حل نشدنی نیست.

در ماه‌های گذشته، رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا کارگروهی به ریاست مقام‌های شورای امنیت داخلی دو طرف برای هماهنگی سیاست‌ها در قبال ایران تشکیل داده و جلساتی را در چارچوب آن برگزار کرده‌اند.

سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری شامگاه چهارشنبه گفت: «توافقی با ایران که از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای جلوگیری می‌کند در راستای منافع ما است و ما به تلاش‌هایمان در این جهت ادامه خواهیم داد.»

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا برنامه تسلیحات هسته‌ای خودش را از نظارت‌های بین‌المللی دور نگاه داشته است.

کد خبر 605291

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha