امروز دومین دور مناظره تلویزیونی نامزدها با موضوع سیاسی و اجتماعی برگزار می‌شود.

مناظره

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه همشهری، براساس برنامه اعلامی ستاد انتخابات صداوسیما، امروز (سه‌شنبه، ۱۸ خردادماه) دومین مناظره کاندیداهای سیزدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار خواهد شد و ۷ کاندیدای تأیید صلاحیت‌شده قرار است از ساعت ۱۷ بار دیگر در مقابل یکدیگر بنشینند و پاسخگوی سؤالات مجری مناظره باشند.

دومین مناظره، احتمالا با محوریت موضوع‌های سیاسی و اجتماعی، به‌مدت ۳ ساعت به‌صورت زنده از شبکه یک سیما درحالی امروز برگزار می‌شود که گویا حاشیه‌های مناظره نخست که با موضوع اقتصادی انجام شد، همچنان ادامه دارد و به مناظره دوم هم کشیده شده است.

پس از پایان مناظره نخست به‌دلیل حجم زیاد انتقاداتی که علیه عملکرد اقتصادی دولت صورت گرفت و بعضا حالت تخریب داشت، علی ربیعی، سخنگوی دولت، طی نامه‌ای به علی‌عسگری، رئیس سازمان صدا و سیما از او خواست به نماینده دولت فرصت بدهد تا به اتهامات مطرح شده توسط نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری پاسخ دهد.

به رغم درخواست دولت و در پیش بودن دور دوم مناظرات اما صداوسیما تا لحظه تنظیم این گزارش، به نامه سخنگوی دولت خطاب به رئیس سازمان صداوسیما مبنی بر اختصاص فرصت پاسخگویی به دولت پیرامون ادعاهای کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری در جریان مناظره نخست، پاسخی نداده است.

البته واکنش دولتی‌ها به ادعاهای مطرح شده ازسوی ۵کاندیدای اصولگرا در مناظره نخست و سکوت رسانه ملی نسبت به درخواست دولت محدود به نامه ربیعی نشد و اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری نیز دیروز در یک رشته توییت، از صداوسیما خواست امکان پاسخگویی وزرا، کارشناسان و نخبگان را فراهم کند. وی نوشت: «اگر فهم مسائل واقعی کشور و راه‌حل‌های به دور از شعار و تبلیغات سیاسی مدنظر باشد باید صداوسیما امکان پاسخگویی وزرا و اظهارات نخبگان و کارشناسان مطلع را فراهم کند. تنها با گروه خود به قاضی رفتن خود را راضی‌کردن است. جهانگیری همچنین با اظهار تعجب از برنامه‌ریزی و اجرای نخستین مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری، از طرح نشدن سؤالاتی درباره تحریم‌های ظالمانه و آثار اقتصادی آن و همچنین بحران کرونا و پیامدهای آن بر اشتغال و معیشت مردم انتقاد کرد.

سکوت صدا و سیما در قبال اعتراض دولت به اتهام‌زنی‌ها و تخریب‌ها در حالی است که دیروز ستاد حامیان ابراهیم رئیسی اعلام کرد: پیرو نامه رسمی نماینده سیدابراهیم‌ رئیسی به کمیته تبلیغات انتخابات صداوسیما، پس از رسیدگی‌های صورت‌گرفته، اعتراض ستاد انتخاباتی رئیسی را وارد دانسته و مدت ۵ دقیقه زمان جهت پاسخگویی به اتهامات آقایان مهرعلیزاده و همتی برای سیدابراهیم‌رئیسی منظور خواهد شد.

پیش‌تر محمدمهدی اسماعیلی، نماینده سیدابراهیم‌رئیسی در نامه‌ای به رئیس کمیسیون تبلیغات سازمان صداوسیما خواستار اختصاص فرصتی به این کاندیدا شد تا رئیسی به آنچه «ایراد افترا» ازسوی همتی و مهرعلیزاده خوانده شده، پاسخ دهد.

سازمان صداوسیما تا لحظه تنظیم این گزارش در قبال این ادعای ستاد ابراهیم رئیسی موضعی نگرفته است و نه خبر را تأییدکرده است و نه تکذیب؛ سکوتی که واکنش عبدالناصر همتی را هم به‌دنبال داشت. او در حساب توییتری خود خواستار اختصاص فرصت ۲۰ دقیقه‌ای برای پاسخگویی به سخنان ۵ کاندیدای اصولگرا شد. همتی دراین توییت که در آن از دو هشتگ «آزمون عدالت» و «پنج در برابر یک» استفاده کرده بود، نوشت: «در جریان مناظره، نامزدهای پوششی به همراه نامزد اصلی، ۲۹ بار با بردن اسم بنده، به من تهمت زدند. با توجه به اینکه به رقیب اصلی بنده ۵ دقیقه فرصت اضافی داده شد، بنابر محاسبات انجام شده باید ۲۰ دقیقه فرصت اضافی برای پاسخگویی به بنده هم اختصاص یابد.»

حال باید دید در مناظره امروز که با محوریت موضوعات سیاسی و اجتماعی برگزار خواهد شد، صداوسیما از مطالبه عدالت در پاسخگویی سربلند بیرون می‌آید یا اینکه فقط کاندیدای اصلی اصولگرایان فرصت پاسخگویی به ادعاهای مطرح شده را می‌یابد.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۸ خردادماه برگزار می‌شود و کاندیداها فرصت حضور در ۳ دور مناظره  را که به‌صورت جمعی برگزار می‌شود  دارند. شکل و سبک برگزاری این مناظره‌ها انتقاداتی را به‌دنبال داشته است و گفته می‌شود به‌دلیل گروهی بودن آن، زمان کمی که در اختیار هر کاندیدا قرار می‌گیرد و همچنین تعدد سؤالات مانع شکل‌گیری فضای رقابتی بین کاندیداها شده است.

عبدالناصر همتی، علیرضا زاکانی، ابراهیم رئیسی، سعید جلیلی، محسن رضایی، محسن مهرعلیزاده و امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی ۷ کاندیدای انتخابات پیش رو هستند.

چه تعداد از مردم داخل ایران می‌توانند رأی بدهند؟

نظرسنجی‌هایی که در روزهای اخیر پیرامون میزان مشارکت مردم در انتخابات ۲۸ خردادماه منتشر شده، نشان می‌دهد در شرایط کنونی حدود ۳۸ درصد مخاطبان گفته‌اند حتما در پای صندوق‌های رأی حاضر می‌شوند. ازسوی دیگر براساس اعلام سیداسماعیل موسوی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور، در انتخابات پیش رو، ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجد شرایط رأی‌دادن هستند؛ آماری که نشان می‌دهد اگر سطح مشارکت در انتخابات پیش رو را حدود ۴۰ درصد ارزیابی کنیم، آن وقت بیش از ۲۳میلیون نفر باید رأی بدهند. حال اگر میزان مشارکت‌کنندگان در انتخابات را در مرز ۵۰ درصد درنظر بگیریم، بیش از ۲۹ میلیون نفر باید در پای صندوق‌های رأی حاضر شوند.

موسوی علاوه بر ارائه آماری درباره تعداد واجدان شرایط رأی دادن در کشور، به تدارک شعبه‌های اخذ رأی هم اشاره می‌کند و می‌گوید که بیش از ۷۲ هزار شعبه اخذ رأی در سراسر کشور پیش‌بینی شده است که به‌عنوان شعبه‌های ثابت و سیار، کار اخذ رأی را در ۲۸ خرداد انجام می‌دهند.

وی همچنین ادامه می‌دهد: تعرفه‌های هرکدام از ۴ انتخابات (ریاست‌جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و روستا، میاندوره‌ای مجلس و میاندوره‌ای مجلس خبرگان رهبری) براساس تعداد افراد مورد نیاز طراحی و چاپ شده است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور اضافه می‌کند: در ۲۴ شهر مرکز استان و البته به غیر از تهران، انتخابات به‌صورت الکترونیک برگزار خواهد شد. بنابراین در این مراکز استان‌ها از تعرفه کاغذی استفاده نمی‌کنیم و از صندوق‌های رأی معمول نیز استفاده نخواهیم کرد، بلکه صندوق‌های رأی الکترونیک خواهیم داشت.

کد خبر 606067

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha