مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم ‌پزشکی تهران ضمن اشاره به آخرین وضعیت فاز ۳ مطالعه واکسن کوو ایران برکت، درباره امکان تزریق این واکسن در دوز دوم واکسیناسیون به‌ جای واکسن سینوفارم توضیح داد.

واکسن کرونا - کوو ایران برکت

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر حسینی مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم ‌پزشکی تهران در یک برنامه رادیویی درباره آخرین وضعیت مطالعه واکسن کوو ایران برکت با اشاره به اینکه اکنون مطالعات فاز ۳ این واکسن در حال انجام است، گفت: مطالعه فاز یک این واکسن برای گروه‌ سنی زیر ۵۰ و بالای ۵۰ سال به‌صورت جداگانه انجام شد. فاز دوم نیز روی جمعیت ۲۸۰ نفری صورت گرفت که همه این افراد دو تزریق خود را انجام دادند و ۲ هفته ‌پس از تزریق نیز نمونه‌های ایمونوژنتیکی خود را دریافت کردند.

وی ادامه داد: فاز ۳ مطالعه واکسن کوو ایران برکت در تهران و کرج به کار خود ‌پایان داد و اکنون چند روزی است که در شهرستان‌های اصفهان، شیراز، بوشهر و مشهد کار خود را آغاز کرده و تاکنون در فاز ۳ مطالعه واکسن کوو ایران برکت حدود ۱۲ هزار داوطلب دوز اول را تزریق کرده‌اند.

این استاد دانشگاه در ‌پاسخ به ‌پرسشی درباره شایعاتی ‌پیرامون تاییدیه نگرفتن فاز ۳ مطالعه واکسن کوو ایران برکت و تزریق این واکسن گفت: اکنون در حال انجام مطالعه فاز ۳ این واکسن هستیم و شاید منظور از تزریق واکسن، تزریقاتی است که برای کارآزمایی بالینی در حال انجام است. با این حال، همچنان در حال کارآزمایی بالینی فاز ۳ مطالعه واکسن کوو ایران برکت هستیم و داده‌ها به‌ صورت مستمر به سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت ارائه می‌شود.

 مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم ‌پزشکی تهران گفت: مطالعات فاز یک و فاز ۲ تکمیل شده و گزارش تکمیل‌شده آن هم ارائه شده است. در مطالعات فاز ۳ نیز طبیعتا وظیفه اسپانسر است که داده‌ها را در قالب گزارش ‌پیشرفت - چه براساس ‌پروتکل مصوب و چه براساس درخواست رگولاتور - در اختیار سازمان غذا و دارو و کمیته ملی اخلاق قرار دهد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان برای دوز دوم به‌ جای سینوفارم، کووایران برکت تزریق کرد، با بیان اینکه اطلاعات دقیقی در این‌باره ندارد، اظهار کرد: برخی معتقدند به‌ دلیل یکسان بودن ‌پلتفرم‌های این دو واکسن تزریق واکسن کوو ایران برکت به جای واکسن سینوفارم در دوز دوم ایرادی ندارد. برخی دیگر به مطالعات مشابهی که برای ترکیب کردن واکسن‌های ‌پلتفرم‌های مختلف انجام شده، اشاره می‌کنند و معتقدند که تزریق واکسن کوو ایران برکت در دوز دوم ایرادی ندارد اما افرادی نیز هستند که اظهار می‌کنند با وجود اینکه ‌پلتفرم این دو واکسن مشابه است، بهتر است این کار انجام نشود. در دنیا مطالعاتی برای ترکیب واکسن آسترازنکا - فایزر داشتیم که گاه اعلام شد پاسخ ایمنی آن بهتر است.

وی با بیان اینکه اکنون واکسن‌های کرونا در دنیا مجوزهای شرایط عادی بازار را دریافت‌ نکرده و مجوزهای اضطراری دریافت کرده‌اند، اظهار کرد: این مجوزها را رگولاتورهای کشورهای مختلف صادر می‌کنند و ما نیز مجوزهایی داریم که ‌پس از فاز ۳ مطالعات واکسن کوو ایران برکت داده شده و هم تجربیاتی در کشورهایی مثل کوبا، هند یا چین داریم که ‌پیش از فاز ۳ این مطالعات مجوز دریافت کرده بودند. بنابراین طبیعتا همه بر این اعتقاد هستند که هرچه جلوتر برویم و دیتا کامل‌تر شود خیالمان راحت‌تر است. اما در شرایط اضطرار تجارب مختلفی در کشورهای مختلف است که می‌توان به آن‌ها توجه کرد.  

حسینی در ‌پایان گفت: طبیعتا جامعه علمی بیشتر موافق جمع‌آوری اطلاعات و دیتای کامل‌تر است. با این حال به‌عنوان ‌پژوهشگر آرزو می‌کنم تمام کسانی که ‌پژوهش می‌کنند وقت را تلف نکنند و هر روز دیتا تولید کنند و روی میز سیاستگذاران بگذارند و سیاستگذاران نیز با نگاه به نفع مردم بهترین تصمیم را بگیرند.  

کد خبر 606655

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha