عباس آذری، در گفتوگو با خبرنگار همشهری آنلاین، با اشاره به اینکه با تصویب هیات دولت در ابتدا یک نرمافراز کاربردی با نام «برق من» برای مدیریت مصرف مشترکان طراحی شد، افزود: در این طرح مشترکین به ۳ دسته کممصرف، خوشمصرف و پرمصرف با توجه به فصول گرم یا سرد سال دستهبندی میشوند.
وی وضعیت هزینه مشترکین را اینگونه تشریح کرد: مشترکینی که در ماههای غیرگرم ۸۰ کیلووات و در ماههای گرم تا ۱۰۰ کیلووات در ماه برق مصرف کنند مشمول طرح رایگان برق امید میشود. مشترکینی با مصرف ۲۰۰ کیلووات در ماههای غیرگرم و ۳۰۰ کیلووات و در ماههای گرم جزو مشترکین خوشمصرف بوده که هزینه آنها طبق نرخ پایه محاسبه میشود و مصرف بالاتر از ۲۰۰ کیلووات در ماههای غیرگرم و بیش از و ۳۰۰ کیلووات و در ماههای گرم در گروه مشتکرین پرمصرف قرار دارند که شامل نرخ پایه به علاوه نرخ تساعدی میشوند.
آذری اظهار کرد: در ماههای غیرگرم سال حدود ۳۰۰ هزار نفر از مشترکین شهری و روستایی شهر مشهد در دسته کممصرفها با هزینه صفر قرار دارند، اما در ماههای گرم سال تعداد مشترکین کممصرف حتی به هم میرسد.
سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی افزود: نرمافراز کاربردی برق من به غیر از مدیریت مصرف مشترکین، امکانات دیگری نیز دارد، از جمله اینکه مشترکین میتوانند درخواست اشتراک برق، اعلام خاموشی، مشکلات روشنایی معابر، ثبت شکایات و خسارتهای ناشی از نوسانات برق و دیگر خدمات امور مشترکین را نیز بدون حضور در اداره مربوطه و از طریق همین نرمافراز پیگیری کنند.
وی با بیان اینکه پکیج برق خورشیدی را میتوان به دو گروه متصل به شبکه و مستقل از شبکه تقسیم کرد، اظهار کرد: در پکیج برق خورشیدی مستقل از شبکه، پنل خورشیدی انرژی موجود در نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل و در باتری ذخیرهسازی میکند. به این صورت در طول شبانه روز، مشترک میتواند از انرژی الکتریکی مانند برق شهر استفاده کند، اما در پکیج برق خورشیدی متصل به شبکه، انرژی تولید شده مستقیما و بدون ذخیرهسازی به شبکه برق شهر تزریق میشود و معادل برق تولید شده، پول از طرف اداره برق به حساب مشترک واریز میشود.
این مقام مسئول ادامه داد: طی ۳ سال اخیر در استان خراسان رضوی ۱۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی با ۱۲۰۰ مشترک پراکنده خانگی نصب و راهاندازی شده، که سهم مشهد از این آمار حدود ۵/۷ مگاوات است.
آذری با اشاره به اینکه در ابتدای کار پکیج نیروگاه ۵ کیلواواتی خانگی برای مشترکین ۲۵ میلیون تومان تمام میشد، اما در حاضر قیمت این پکیج به ۱۰۰ میلیون تومان رسیده است، گفت: تا سال ۹۸ تعداد زیادی متقاضی برای استفاده از نیروگاههای کوچکمقیاس خورشیدی در استان وجود داشت، اما در دو سال اخیر به دلیل افزایش قیمت تمامشده نصب نیروگاه خورشیدی استقبال از این فنآوری بسیار کمتر شده است.
نصب یک پکیج نیروگاه ۵ کیلواواتی خانگی با قیمت تمامشده ۱۰۰ میلیون تومان و نرخ خرید تضمینی برق تولیدشده یک هزار و ۴۰ تومان دیگر صرفه اقتصادی چندانی برای مشترکین ندارد.
بزرگترین مضیت نیروگاههای خورشیدی تولید انرژی پاک بدون استفاده از منابع فسیلی است که سازگاری بسیار خوبی با محیطزیست دارد و کمک خوبی برای شبکه تامین برق در ساعات پیک روز به شمار میرود، اگر نصب نیروگاههای خورشیدی خانگی طبق برنامه پیش رفته بود و مشوقهای بهتری برای این مساله وجود داشت درحال حاضر کشور با مشکل خاموشی روبرو نمیشد.
نظر شما