یک روزنامه صهیونیستی در گزارشی مطرح کرد که نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی امیدوار است بتواند پیش از تحلیف رئیس جمهور جدید ایران، اعمال نفوذ بیشتری در دولت آمریکا در راستای‌عدم بازگشت آن به توافق هسته‌ای داشته باشد. 

نخست وزیر اسرائیل

 به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، روزنامه صهیونیستی تایمز آو اسرائیل در بخشی از یک گزارش نوشت که کانال ۱۳ این رژیم روز جمعه گزارش داده است نفتالی بنت نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی امیدوار است در هفته‌های آتی پیش از تحلیف رئیس جمهور جدید ایران، با واشنگتن مذاکراتی در راستای نفوذ موثر بر بازگشت مورد انتظار آمریکا به توافق هسته‌ای ایران داشته باشد. 

تایمز آو اسرائیل ادامه داد: در گزارش این شبکه آمده است که بنت ممنوعیتی را که قبلا توسط بنیامین نتانیاهو نخست وزیر پیشین برای گفت و گوی مقامات اسرائیلی درباره جزئیات این توافق در حال احیا میان آمریکا و ایران اعمال شده بود، برداشته است. نتانیاهو به مقامات امنیتی دستور داده بود درباره جزئیات این توافق با مقامات آمریکایی گفت و گو نکنند که تلاشی آشکار در راستای دور کردن اسرائیل از این موضوع بوده است. 

در ادامه این گزارش آمده است: در همین حین، هاآرتص روز جمعه گزارش داد که سه مقام پیشین دفاعی به بنت هشدار داده‌اند توافق آتی ممکن است بدتر از نسخه‌ی ۲۰۱۵ آن باشد. این مقامات در نامه‌ای رسمی که به دولت نوشته اند، مدعی شده‌اند «اطلاعاتی موثق و نگران کننده دریافت کرده‌اند که آمریکا حاضر است توافقی تقلیل یافته را بپذیرد که تحت آن، بیشتر تحریم‌های اعمال شده توسط دولت ترامپ از سال ۲۰۱۸ لغو می‌شوند. در عوض، ایران برخی اقداماتش را که از سال ۲۰۱۹ انجام داده، به حالت اول باز می‌گرداند تا برنامه هسته‌ای اش را پیش ببرد». 

این گزارش می‌افزاید: این نامه رسمی از سوی آهارون زئیفی فرکش رئیس پیشین سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل و مقامات ارشد پیشین در کمیسیون انرژی اتمی اسرائیل مدعی است که واشنگتن حاضر به پذیرفتن اعمال محدودیت‌های جزئی روی ظرفیت افزایش یافته غنی‌سازی ایران و بازرسی‌های کاهش یافته سازمان ملل است. آن‌ها معتقدند که آمریکا احتمالا با تاکید بر این که با چنین مسائلی به عنوان بخشی از توافقی گسترده‌تر و ارتقا یافته سر و کار خواهد داشت که بعدا مذاکره می‌شود، انتقادها را رد خواهد کرد، همین طور ابراز تردید کردند که چنین توافقی میسر باشد. استدلالشان این بود که «ایران قادر خواهد بود به طور مخفیانه پیشرفت کند و به طور چشم گیری مدت زمانی را که طول می‌کشد به یک زرادخانه هسته‌ای دست بیابد، کاهش دهد». 

نگرانی رژیم صهیونیستی از وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران در حالی است که مقام معظم رهبری کشورمان در فتوایی، تولید، نگه داری و به کارگیری تسلیحات هسته‌ای را حرام اعلام کرده اند. مقامات کشور هم بر این اساس تاکید کرده اند، برنامه هسته‌ای ایران علیرغم پیشرفت‌های علمی اش، اهداف نظامی را دنبال نمی‌کند. 

علاوه بر این، تلاش مقامات رژیم صهیونیستی برای اعماع نفوذ در جهت منصرف کردن دولت جو بایدن از بازگشت به توافق هسته‌ای و پایبندی به آن، در پی این است که مذاکرات میان اعضای کمیسیون مشترک برجام درباره احیای توافق هسته‌ای در وین و با حضور آمریکا در مقر مذاکرات از ماه گذشته برگزار شده است. 

آمریکا و ایران مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیمی نداشته‌اند و نمایندگان دولت آمریکا با نمایندگان سایر اعضای برجام در این زمینه رایزنی می‌کنند. 

اقدامات لازم برای احیای توافق هسته‌ای از طریق بازگشت دوجانبه تهران-واشنگتن به آن در دو کارگروه مجزا بررسی می‌شود که شامل بازگشت ایران به اجرای کامل تعهدات برجامی‌اش و لغو تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه ایران می‌باشد. این تحریم‌ها پس از خروج دولت پیشین آمریکا از توافق هسته‌ای علیه ایران اعمال یا بازگردانی شدند. 

ایران خواستار لغو تمامی تحریم‌های اعمال شده علیه خود است و دولت آمریکا تاکنون بیان کرده آماده لغو تحریم‌های ناسازگار با برجام است.

کد خبر 608640

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha