باکتری های هالوفید، نمک، گلوکزی که در آب دریاچه وجود دارد. جلبکهای تک سلولی "دونالیهلا سالینا" میزان بتاکاروفن خود را افزایش می دهند تا بتوانند در برابر آفتاب و غلظت نمک از خود محافظت کنند و همچنین افزایش مواد آلی و ترکیبات ازتیک از عواملی هستند که باعث قرمزی دریاچه می شوند. از سوی دیگر وقتی شوری بالا می رود اکسیژن آب کاهش پیدا می کند، آرتمیا خون خود را غلیظ تر میکند تا بتواند بیشترین اکسیژن بگیرد. از سوی دیگر با افزایش میزان ورود مواد مغذی به دریاچه تولید رنگدانههایی به رنگ قرمز موجب سرخی آب شده است.
با همه اینها، دریاچه ارومیه که در مسیر احیا، خیلی کُند پیش میرود، اینروزها تشنه آب است و سازمان محیط زیست و ستاد احیا منتقد وزارت نیرو برای اختصاص حقابه هستند
نظر شما