چهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۷ - ۰۹:۵۵
۰ نفر

ترجمه - زهرا صابری : با اینکه تصور می‌شد صنعت توریسم چین در سال‌جاری میلادی به واسطه برگزاری المپیک 2008 در این کشور با رشد قابل توجهی همراه باشد اما افزایش بی‌رویه قیمت‌ها، اعمال قوانین دشوار در گرفتن روادید و نیز تشدید اختلافات چندساله در تبت، صنعت گردشگری چین را با روند نزولی غافلگیرکننده‌ای مواجه ساخته است.

 این گزارش نگاهی است کوتاه به وضعیت کنونی صنعت گردشگری چین در سال برگزاری المپیک که در پی می‌آید. 

افزایش قیمت‌ها، دشواری‌های اخذ روادید و مهم‌تر از همه تشدید بحران تبت در سال برگزاری بازی‌های المپیک موجب اکراه بسیاری از گردشگران از مسافرت به چین و به ویژه شهر پکن این کشور در سال 2008 شده است. برگزاری بازی‌های المپیک در چین با وجود انتظار برخی کارشناسان گردشگری، تاثیرات مثبتی بر صنعت توریسم این کشور نداشته است. در حالی‌که انتظار می‌رفت از دو هفته پیش از آغاز مراسم المپیک هتل‌های پایتخت مملو از گردشگران خارجی باشد، اما حتی با وجود کاهش قیمت بسیاری از هتل‌های پکن در هفته‌های اخیر، اغلب هتل‌ها همچنان خالی است.

 علاقه‌مندان ورزش و کسانی که موفق به دریافت بلیت بازی‌های المپیک 2008 شده‌اند در حالی مشتاقانه عازم سفر به این کشور می‌شوند که برای بسیاری دیگر، از جمله دوستداران فرهنگ و تمدن شرقی، چین جذابیت خود را از دست داده است؛ به‌طوری‌که اغلب این گردشگران ترجیح داده‌اند تا پایان همهمه المپیک در کشور خود باقی بمانند.

کارشناسان گردشگری چین 2 عامل اساسی را موجب شکست صنعت گردشگری چین در سال 2008 می‌دانند: نخستین عامل، برگزاری بازی‌های المپیک 2008 در این کشور است که به شدت موجب گران شدن قیمت هتل‌ها در چین شده است. این وضعیت بسیاری از مشتریان بالقوه هتل‌های چین را از سفر به این کشور بازداشته به‌طوری‌که طبق جدیدترین آمار تعداد رزرو‌های انجام شده از سوی گردشگران خارجی در سال‌جاری میلادی با کاهش چشمگیری نسبت به سال گذشته روبه‌رو است.

کارشناسان دومین عامل شکست صنعت توریسم چین در سال 2008 را تشدید بحران تبت در ماه‌های اخیر اعلام کرده‌اند. سخنگوی اتحادیه گردشگری آلمان در برلین نیز در این باره اظهار داشت که وضعیت کنونی چین موجب کاهش گردشگران اروپایی به‌ویژه آلمان در سال 2008 به چین خواهد شد.

کاهش چشمگیر  رزرو هتل‌های پکن

به گفته مدیر عامل یک هتل 5 ستاره شهر پکن، با اینکه اغلب مدیران درصدد افزایش قیمت هتل‌هایشان در آستانه برگزاری المپیک 2008 بودند اما با پیش آمدن وضعیت کنونی، اغلب آنها حتی مجبور به دادن تخفیف‌های کلان در قیمت اتاق‌ها شده‌اند. بنابر آمار ارائه شده از سوی سازمان گردشگری شهری در چین، تعداد گردشگران خارجی پکن در ماه ژوئن امسال 9/19 درصد کمتر از تعداد گردشگران خارجی در ژوئن سال گذشته است. بیشترین گله‌مندی گردشگران خارجی، افزایش بی‌حد و حصر قیمت‌ها و نیز دشواری‌های اخذ روادید عنوان شده است.

مدیر عامل این هتل 5 ستاره در ادامه افزود: هیچ‌یک از ما تصور آن را نیز نمی‌کردیم که این تعداد گردشگر خارجی موفق به اخذ روادید نشوند؛ طبیعی است که وقتی این گردشگران اجازه ورود به چین را نداشته باشند ما نیز هیچ مسافری نداشته باشیم. این در حالی است که مدیر عامل این هتل 5 ستاره در سال‌جاری میلادی از شانس بالایی برخوردار است چرا که هتل او جزو 119 هتل طرف قرارداد برگزار‌کنندگان بازی‌های المپیک 2008 پکن است. کمیته برگزاری المپیک 2008 بیش از 70 درصد اتاق‌ها را برای زمان برگزاری بازی‌ها در نظر گرفته بود، در حالی‌که در ماه جولای تنها 50 درصد از اتاق‌ها رزرو شد. این تعداد رزرو در ماه‌های کاملا عادی این کشور نیز اتفاق می‌افتاد. بنابر اظهارات سازمان گردشگری پکن هتل‌های 5 ستاره تنها 78 درصد و هتل‌های 4 ستاره تا 5/45 درصد رزرو شده‌اند. این در حالی است که برای رویداد ورزشی بزرگی چون المپیک، رزرو بیش از 90 درصد از هتل‌ها پیش‌بینی شده بود.

یکی از دفاتر سفر استان جیانگ‌سو چین انفجار قیمت‌ها در سال‌جاری را عامل چنین وضعیتی می‌داند. طبق بررسی‌های انجام شده هزینه تور‌های سفر پکن در زمان برگزاری المپیک 2008 سه برابر قیمت‌های عادی شده است. بنابر پیش‌بینی سازمان گردشگری پکن این شهر در ماه جاری میلادی پذیرای 400 تا 450هزار گردشگر خارجی است که این تعداد تنها کمی بیشتر از تعداد گردشگران خارجی این شهر در ماه گذشته- 420 هزار گردشگر- است. با این حال سازمان گردشگری پکن در انتظار کسب درآمدی بالغ بر 40 میلیون دلار به‌واسطه حضور گردشگران خارجی در این شهر است.

تشدید بحران تبت در آستانه المپیک 

کارشناسان گردشگری چین در ماه‌های اخیر اظهار داشتند که کاهش گردشگران در سال برگزاری المپیک در چین هرگز به معنای کاهش علاقه‌مندی گردشگران به این کشور نیست چرا که هیچ‌چیز در چین تغییر نکرده است و وضعیت این کشور به مانند یک سال پیش است. بحران تبت نیز پدیده جدیدی در این کشور محسوب نمی‌شود بلکه یک اختلاف ده‌ها ساله است. به گفته این کارشناسان، چین در سال 2007 به لحاظ جذب توریست رتبه بالایی را کسب کرده است، به‌طوری‌که طبق آمار، صنعت توریسم این کشور در سال 2007 با رشدی بالغ بر 20 درصد روبه‌رو بوده است.

 برای سال 2008 نیز با وجود اینکه پیش‌بینی شده بود به‌دلیل برگزاری بازی‌های المپیک صنعت توریسم چین با دشواری‌های بسیاری همراه باشد، با این حال تعداد رزرو‌های انجام شده در آغاز سال در سطح قابل توجهی قرار داشت تا آنجا که می‌توان آن را تقریبا هم سطح سال 2007 دانست. اما با تشدید اختلافات تبت از اواخر ماه فوریه تعداد رزرو‌های گردشگران خارجی با کاهش چشمگیری مواجه شد.

میزان این کاهش در 4 ماه اخیر در مقایسه با سال گذشته 30 درصد بوده است که با کشیده شدن بحث اختلافات تبت به رسانه‌ها روند کاهش تعداد رزرو‌ها سرعت بیشتری به‌خود گرفت؛ در شرایطی که به‌دنبال این وضعیت کلیه سفر‌های تبت در همه دفاتر سفر لغو شد. به گفته کارشناسان گردشگری با پایان یافتن بازی‌های المپیک تعداد رزرو هتل‌های چین افزایش یافته و وضعیت به شکل عادی باز خواهد‌گشت. گونتر روکر، رئیس دفتر تور مسافرتی چین با تاکید بر افزایش دوباره تعداد رزرو‌ها در چین بعد از پایان بازی‌ها ابراز داشت: بازی‌های المپیک برای چین رشد بسیاری به همراه خواهد داشت. به گفته وی نتایج مثبت برگزاری المپیک در چین را می‌توانیم از هم‌اکنون بر رشد صنعت توریسم چین در سال 2009 پیش‌بینی کنیم لذا نیازی به برنامه‌ریزی احتیاط‌آمیز نداریم.

شکست صنعت توریسم چین

مارسل اشنایدر رئیس سازمان گردشگری چین در گفت‌وگوی اختصاصی با روزنامه ولت آلمان در پاسخ به علل تاثیرات منفی المپیک 2008 بر صنعت گردشگری چین اظهار داشت: صنعت توریسم چین در سال 2008 در مقایسه با سال گذشته با شکست روبه‌رو شده است. در سال 2007 میزان تقاضا در این کشور در مقایسه با سال 2006 به رشدی بالغ بر 50 درصد دست یافته بود. وی در تشریح این وضعیت اذعان کرد: علاوه بر اعمال قوانین دشوار در اخذ روادید و نیز زلزله اخیر چین که خود زمینه‌ساز سیری نزولی در صنعت گردشگری است، برگزاری این رویداد ورزشی بزرگ در چین بسیاری از گردشگران خارجی را که با هدف گذران تعطیلات به چین سفر می‌کنند به شدت دچار واهمه کرده است.

وی درباره پیامد‌های طولانی مدت این روند بر صنعت گردشگری چین افزود: اگر بازی‌های المپیک به خوبی جریان داشته باشد شاید بتوان به رشد قابل توجه صنعت توریسم چین در پایان امسال و نیز سال آینده امیدوار بود. وی درخصوص تاثیرات منفی ناآرامی‌های اخیر تبت بر صنعت گردشگری چین اظهار داشت: با وجود اینکه اختلافات تبت برای وجهه جهانی چین تاثیرات ناگواری به همراه خواهد آورد، با این حال این عامل نمی‌تواند سد راه رشد گردشگری چین باشد به‌ویژه که سهم تبت تاکنون در صنعت گردشگری چین کمتر از 10 درصد بوده است.

focus. de

کد خبر 61103

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ثبت نام و قیمت خودرو

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز